مهجوريت پرچم در ايران

کد خبر: ۱۳۳۵۶
|
۱۵ تير ۱۳۸۷ - ۱۶:۳۵ 05 July 2008
|
20767 بازدید
يكي از بينندگان سايت «تابناك» در مطلبي با انتقاد از كم‌ يا بي‌توجهي ايرانيان به پرچم كشورمان آورده است:

به علت مسافرت‌هاي گوناگوني که به بسياري از کشورهاي دنيا به ويژه کشور‌هاي اروپايي داشتم و نيز علاقه به برداشت نقاط و نکات مثبت در اين کشورها، متوجه نکته ظريفي شدم که شايد مورد توجه بسياري ديگر از هموطنان قرار گرفته باشد. اين مسأله، وجود تعداد بسيار و چشمگير پرچم‌هاي ملي اين کشور‌ها بر سردر ادارات، شرکت‌ها و بسياري از خانه‌ها بود. اين نکته آنقدر آشكار است که در برخي موارد، همچون جشن‌هاي ملي شايد ديگر نيازي به نصب پرچم از سوي برگزار کنندگان جشن نباشد و حتي مردم به صورت خودجوش، پرچم‌هاي زيادتري را از تراس‌هاي خانه‌هاي خود برافراشته مي‌کنند.

در سفري به ترکيه که در همسايگي خودمان است نيز متوجه شدم ادارات و شرکت‌هاي اين کشور نيز تقريبا در 80 درصد موارد، پرچم کشور خود را بر فراز بام‌ها و يا تراس‌هاي خود برافراشته‌اند. در اين ميان، اقبال ايالات متحده در استفاده از پرچم خود بسيار قابل توجه‌تر است. مردم و مسئولان اين کشور آنقدر به پرچم خود اهميت مي‌دهند که حتي قطع پرچم ملي خود را از قطع و ‌اندازه ديگر کشورها بزرگتر گرفته‌اند تا به اين وسيله پرچم خود را گرامي دارند و در اين مسأله شهره‌اند. تقريبا هيچ فيلم سينمايي آمريکايي وجود ندارد که تصويري برافراشته از پرچم اين کشور نداشته باشد و يا قهرمان داستان، دمي در زير و يا کنار آن قرار نگيرد.

اما مسأله دلخراش و تا حدودي مشکوک در کشور خودمان است. کافي لست نگاهي به خيابان‌ها و شهر خود بيندازيم؛ براي مثال در تهران که پايتخت کشورمان است، اگر تعداد محدودي پرچم‌هاي ايران در کنار پرچم‌هاي شهرداري بر فراز بزرگراه‌ها نبود، شايد تعداد پرچم‌هاي برافراشته و در ديد عموم به صد عدد محدود مي‌شد. تقريبا کمتر وزارتخانه و يا سازمان دولتي است که پرچم‌هاي وزيني از کشورمان را بر سردر، بام و يا ورودي خود نصب کرده باشد و اگر هم سازماني اين کار را کرده باشد، گاه ‌اندازه اين پرچم‌ها در سايز پرچم‌هاي دستي است که هيچ‌گونه جلوه اي ندارد و بيشتر به يک رفع مسئوليت شبيه است. همچنين گاه ديده مي‌شود که به علت بي‌توجهي به اين مسأله گاه پرچم رنگ و رو رفته‌اي از کشورمان برافراخته شده است که نشان از بي توجهي کامل به اين مسأله دارد. وجود پرچم کوچک و رنگ پريده ايران در حيات مدرسه، هميشه برايم يادآور مظلوميت اين سمبل ملي و ايراني‌مان بود. البته بعد‌ها در دانشگاه از لطف ديدن همان پرچم رنگ و رو رفته نيز محروم بوديم. آخر مگر عوض کردن چند پرچم ملي کشورمان در هر فصل چه هزينه گزافي بر سازمان‌هاي دولتي و شرکت‌ها مي‌گذارد؟

هر ساله هزاران بار توسط مسئولان و رسانه‌ها، سخن از اتحاد و همبستگي ملي مي‌کنيم و در عمل حتي به کوچکترين سمبل اتحاد ملي خود، اينچنين بي توجه هستيم. گاه آرزو مي‌کنم کاش به‌اندازه اي که ملت ما در ايام عاشورا و يا نيمه شعبان به صورت خودجوش و زيبا پرچم عزا و جشن نصب مي‌کنند، اي کاش پرچم‌هاي ملي خود را نيز در جشن‌هاي ملي (و چه بسا هميشه) نصب مي‌کردند. شايد بجا باشد به جاي صرف ميليوني بودجه کشور در راستاي برگزاري نشست‌ها و سمينارهاي اتحاد ملي که شرکت کنندگان در آن را عده محدودي تشکيل مي‌دهند، به تهيه و توزيع هزاران پرچم ملي کشورمان در ميان ادارات و شهروندان بپردازيم تا با ديدن اين پرچم‌ها در معابر عمومي و بر بام‌ها هر لحظه به ياد خود بياوريم که در زير يک پرچم و به عنوان يک ملت زندگي مي‌کنيم. البته جا دارد از شهرداري تهران به عنوان تنها نهادي که قدري به اين مسأله توجه داشته است، تشکر کنم و خسته نباشيد بگويم.
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۵۶ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۶
خدا كنه براي بكارگيري آن دستوري صادر بشه.... تا دلتون بخواهد پارچه نويسي روي ديوارهاي شهر است اما دريغ از پرچم اتحاد ملت ايران
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۰۴ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۶
فكر نميكني مهمتر ازاين موضوعي كه شما مطرح كردين همشكلي و ويكنواختي و استاندارد بودن ان مهمتر باشد حتما مشاهده كرده ايد كه حتي در مراسمهاي رسمي و ورزشي ارم وسط پرچم ما به اشكال مختلف كشيده شده كه همه را سردرگم كرده كه بلاخره كدام شكل ارم اصلي و رسمي كشور ماست به عنوان نمونه تشديد بالاي ارم در يكجا چسبيده به لام وسط است در يكي ديگر جدا در ديگري همانند كمان است و ..... بلاخره ما نفهميديم كدام ارم اصلي كشور است
ديگر اينكه چون نام الله و كلمه الله اكبر از اسما جلالي است و حرمت ان واجب است لازم است پرچمي هم براي امور معمولي طراحي شود به عنوان مثال در پيروزي هاي ورزشي ورزشكار پرچم را به دور خود ميپيچد كه اين باعث ميشود به نام الله و يا كلمه الله و اكبر بي حرمتي شود و.... و يا در هنگام تشيع شهدا بعد از اينكه شهيد را از تابوت بيرون مي اورند به دليل هيجانات موجود مردم ديگر توجهي به پرچم نكرده و پرچم در زير دست و پا ها افتاده و باعث بي حرمتي ميشود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۰۴ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۶
كاملا درست است
در امارات متحده عربي در پرترددترين نقطه دبي يعني بردبي پرچم امارات كه نمادي از وحدت 7 اميرنشين است را در اندازه اي به وسعت 3 زمين فوتبال نصب كرده اند كه بزرگترين پرچم جهان بشمار مي رود و هر بيننده اي در بدو ورود به بردبي متوجه آن شده و از بزرگي آن شگفت زده مي شود آنوقت ما ...
متاسفم كه بگويم در بسياري از كنفرانس هاي بين المللي پرچو ايران را بگونه اي در ميان پرچم ها جاي مي دهند كه كمترين جلوه را دارد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۱۸ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۶
مطلب خوبي بود.
فكر كنم علتش تعصبات مذهبي در بين مردم عزيزمون باشه كه نخواستند به كليه الله وسط پرچم بي احترامي كنند.
ولي نبودن پرچم در سر در ادارات و شركت ها جاي بحث داره .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۱ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۶
انصاف این است که ما کمترین خرج را در این خصوص می کنیم وباید فکری بشود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۴ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۶
با تشكر از اين بيننده ريز بين.
آخر هفته با خانواده به پارك جنگلي سيسنگان رفته بوديم. همانطور كه ميدانيد مديريت نگهداري و سرويس دهي اين مكان به بخش خصوصي واگذار گرديده است. بطور معمول براي اعلام مساعد بودن شرايط دريا براي شنا از دو پرچم سفيد و سياه استفاده ميشود. مسئولين در بالاي اين پرچم يك پرچم تميز ايران را نيز نصب كرده بودند كه طبق گفته هاي اين دوستمان نگاه كردن به آن براي من لذت بخش بود و من را به ياد صحنه هاي قهرماني ورزشكارانمان مي انداخت.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۵ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۶
کتاب های درسی آمریکا را نگاه کنید و تعداد تصاویر پرچم آمریکا را تقریبا در تمام صفحات کتب درسی آنها و خصوصا بر روی نقشه های جغرافیایی آن بشمارید آنوقت تفاوت را خواهید دید.
ناشناس
|
-
|
۰۸:۲۰ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۶
بسمه تعالي
با سلام ، مطالب اين هموطن عاشق مملكت كاملا صحت دارد در بسياري از مواقع شاهد بريز و بپاش هاي بسيار زيادي در ادارات و مدارس دانشگاهها و خيلي جاهاي ديگر هستيم ولي وقتي به پرچم كشورمان كه در آن مكان قرار دارد نگاه مي كنيم مي بينيم كه كثيف رنگ و رو رفته و بعضي مواقع سر و ته است(در حاليكه نام خدا بر روي اين پرچم مقدس است). جالب اينكه كشورهاي دنيا بالاخص كشورهاي عربي جديدا براي پرچم خود قداست خاصي دارند ولي در كشور ما دولت و سازمان ها اصلا به اين صورت عمل نمي كنند. براي مثال آموزش و پرورش با دادن 8 پرچم در سال به مدارس مي تواند تكليف كند كه پرچم ها بايد هميشه تميز و برافراشته باشند. عزيزان امارات پرچم خود را در دبي ابوظبي و اردن در پايتخت خود بصورت نمادين و بسيار بزرگ در خاك خود بر افراشته اند(البته بعد از سالها ما هم همينكار را كرده ايم!!!!) حال چه ايرادي دارد ما پرچم ايران عزيزمان را كه شناسنامه و هويت ايران و ايراني است و مهمتر از همه نام پروردگار متعال بر روي آن منقوش است را مثلا در بالاي پارك جهان كودك بصورت بسيار بزرگ به اهتزاز در آوريم. البته از شهرداري نيز بخاطر پرچم هاي رنگارنگ و پرچم ايران كه در تمام پل ها نصب كرده ممنونيم. در ضمن آقايان بر روي پرچم ايران "الله اكبر" منقوش است هيچ وقت اجازه نداريد نيمه افراشته كنيد همانكاري كه عرب ها در زمان فوت ملك فهد نكردند. آقايان مسئولين بياييد براي شناسنامه و هويتمان ارزش قائل شويم. انشا ا..
ناشناس
|
Sweden
|
۰۸:۳۰ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۶
به نکته مهمی اشاره کردید که متاسفانه از در جامعه ما از نگاه بسیاری از جمله مسئولین مغفول مانده. شاید یکی تکرار میکنم یکی از علل عدم وجود نگاه ملی و در نتیجه نداشتن تعریفی درست از مقوله منافع ملی کم توجهی یا بی توجهی به همین موضوع به ظاهر ساده باشد. نکته ای که جایگاهی در آموزش های عمومی از دوران کودکی باید برای آن در نظر داشت.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۶
جانا سخن از زبان ما مي گويي! بنده هم اين امر را چه در فيلم ها و چه حضورا" مشاهده نموده ام. پرچم يعني نفي "من". پرچم يعني "ما"، يعني هر كسي كه زير لواي آن زندگي مي كند. متاسفانه به اين امر بسيار مهم خيلي بي توجهي كرده ايم... سواي حرمت نام خداوند كه بر پرچم ما نقش بسته است، حتي اگر پرچم كشور حاوي فقط يك شكل كج و معوج يا يك لكه رنگي (مثل بسياري از كشورها) هم باشد، محترم ترين چيز براي آن كشور است. بزرگترين بي احترامي به كشوري، آتش زدن، روي زمين انداختن، يا تغيير دادن شكل پرچم آن است. متاسفانه در كشور ما رفتار برخي افراد با پرچم كشور خودشان واقعا" شرم آور است... اگر خودمان احترام خويش را نگاه نداريم، از بيگانه و دشمن چه توقعي بايد داشت؟؟!!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت