ابتكار اسرائيل براي رفاقت با سوريه: اجاره طولانيمدت جولان!
در حالي كه پس از چراغ سبز اوليه سوريه به آمريكا و اسرائيل و حضور اين كشور در آناپوليس، قرار است مذاكرات سوريه و اسرائيل در مسكو پيگيري شود، گويا اسرائيل در يك راهکار ابتكاري! به دنبال اجاره طولانيمدت بلنديهاي اشغالشده «جولان» از سوريه است.
به گزارش خبرنگار «تابناك»، اين ابتكار! يا همان ادامه اشغال خاك سوريه با پرداخت مقداري پول، در حالي مطرح ميشود كه بلنديهاي جولان نقطهاي استراتژيك و مشرف به هر دو شهر تلآويو و دمشق، پايتختهاي اسرائيل و سوريه است و در اختيار داشتن آن از سوي هر يك از دو طرف، ديگري را با چالش روبهرو ميكند.
بنا بر اين گزارش، تلويزيون «المنار» به نقل از روزنامه صهيونيستي «معاريو» اعلام كرد: «الکساندر سلطانف»، معاون وزير خارجه روسيه، نقش ميانجي براي تبادل نامههاي رسمي بين مقامات اسرائيلي و سوري را بازي ميکند.
اين در حالي است که قرار است تا در اوايل سال 2008، مسکو برگزارکننده اجلاسي بين سوريه و اسرائيل به منظور احياي مسير گفتوگوهاي صلح بين دو طرف باشد.
اين تصميم همزمان با کنفرانس آناپوليس گرفته شده است. بر اساس همين منبع، در دو هفته اخير، «سلطانف» دو بار از سوريه و اسرائيل ديدن کرده است و پيامهايي براي نخستوزير و وزير دفاع اسرائيل برده است.
همين منبع به نقل از روزنامه اسرائيلي «معاريو» در خصوص يکي از پيامهاي ارسالي به دمشق از سوي تلآويو ميآورد: اسرائيل به شکل کاملا سري علاقهمند است که بداند نظر دمشق در خصوص اجاره طولانيمدت بلنديهاي جولان چيست؟
سپس ادامه ميدهد: اسرائيل علاقهمند است تا اين امر روشن شود که نظر سوريه در قبال صلح با اسرائيل و تلاش براي مبارزه با تروريسم و از بين رفتن محور سوريه و ايران چيست؟ اين کشور همچنين مايل است بداند مقولاتي همچون حمايت سوريه از حزبالله لبنان، حمايت از حماس و هم پيماني استراتژيکش با ايران، در سايه تمايلش براي صلح با اسرائيل چه معنايي ميدهد؟
دولت سوريه و وزارت امورخارجه اين کشور تاکنون درباره اين اخبار، هيچگونه اظهارنظري نکردهاند.
اين در حالي است که مقامات آمريکا و اسرائيل، حضور سوريه در کنفرانس آناپوليس را نشانهاي مثبت از سوي سوريه تعبير نمودهاند.


