بازدید 127284

آیا سرگیجه علامت کرونا است؟

یک متخصص گوش، حلق و بینی در رابطه با احتمال ارتباط سرگیجه با ویروس کرونا گفت: اگر فرد بدون هیچ سابقه‌ای دچار سرگیجه شد باید به دکتر مراجعه کند. این روز‌ها که ویروس کرونا در جامعه رواج پیدا کرده هر علامتی را باید جدی گرفت. اما به هر حال سرگیجه وضعیتی عارضه‌ای جدی است و باید مورد بررسی قرار بگیرد.
کد خبر: ۹۹۶۲۱۵
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۱ 12 August 2020

به گزارش تابناک به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا علائم مختلفی دارد، علائمی که برخی از آن‌ها همه گیرتر و برخی دیگر ناشناخته‌تر هستند. در میان علائم مختلفی که ویروس کرونا دارد سرگیجه یکی از آن‌ها به شمار می‌رود.

 سرگیجه عارضه‌ای است که بسیاری از مردمان جهان به آن مبتلا هستند و از آن رنج می‌برند. اکنون که پاندمیک کرونا در سراسر جهان شیوع پیدا کرده بررسی این مسئله بسیار حائز اهمیت است که آیا سرگیجه جز علائم کرونا به شمار می‌رود و آیا به محض بروز این عارضه باید به سرعت به پزشک مراجعه کنیم؟

دکتر ابوالقاسم طیاری متخصص گوش، حلق و بینی در این رابطه گفت: سرگیجه‌ها دلایل مختلفی دارند که عمده‌ترین دلیل آن میگرن است. وضعیتی به نام سرگیجه وضعیتی وجود دارد که در بسیاری از افراد اتفاق می‌افتد.

طیاری افزود: سرگیجه وضعیت شایع‌ترین دلیل سرگیجه است و باعث می‌شود فرد در ناحیه سر خود احساس چرخش داشته باشد که آزاردهنده است. قرار گرفتن در موقعیت ویژه یعنی خوابیدن به سمتی که ضایعه سرگیجه در آن شایع است باعث تشدید سرگیجه می‌شود.

این پزشک متخصص در ادامه گفت: در افراد مبتلا به سرگیجه وضعیتی حرکت دادن سر به سمت بالا و پایین، دراز کشیدن، چرخیدن و پهلو به پهلو شدن در زمان خواب و ناگهان بلند شدن منجر به ایجاد سرگیجه می‌شود.

وی تاکید کرد: سرگیجه وضعیتی در واقع به علت اختلال در برخی عملکرد در گوش رخ می‌دهد. در این عارضه لوله داخل گوش که حاوی مایعات است در هنگام حرکت فرد جابجا می‌شود. وارد شدن کریستال‌های گوچک کربنات کلسیم و وارد شدن آن‌ها به کانال‌های نیم دایره‌ای گوش دلیل دیگر سرگیجه وضعیتی است.

طیاری بیان داشت: دیابت، صدمات به سر، بیماری داخلی گوش و پوکی استخوان دلیل ایجاد سرگیجه وضعیت هستند. این عارضه ممکن است به مشکلاتی نظیر سردرد‌های شدید، کم شدن شنوایی، مشکل در راه رفتن، پایین آمدن سطح هوشیاری و ... نیز ختم شود که باید به سرعت به پزشک مراجعه کرد.

طیاری گفت: برای درمان سرگیجه وضعیتی دارو‌های آرام بخش و خواب آور و مسدود کننده انتقال عصبی و آنتی هیستامین تجویز می‌شود.

این پزشک متخصص اذعان داشت: افراد مبتلا به این سرگیجه وضعیت باید از مصرف کافئین و سیگار کشیدن خودداری کنند و در هنگام خواب دو یا سه بالش زیر سر خود بگذارند. فرد مبتلا تا جایی که می‌تواند روی گوشی که موجب عارضه سرگیجه وضعیتی می‌شود نخوابد.

وی در پاسخ به این پرسش که سرگیجه معمولا در چه افرادی اتفاق می‌افتد یادآور شد: به طور دقیق در اینباره نمی‌توانم نظر صریحی بدهم، اما ۴۰ درصد افراد بالای ۴۰ سال برای یک بار هم که شده سرگیجه شدید را تجربه می‌کنند.

دکتر طیاری در رابطه با احتمال ارتباط سرگیجه با ویروس کرونا گفت: اگر فرد بدون هیچ سابقه‌ای دچار سرگیجه شد باید به دکتر مراجعه کند. این روز‌ها که ویروس کرونا در جامعه رواج پیدا کرده هر علامتی را باید جدی گرفت. اما به هر حال سرگیجه وضعیتی عارضه‌ای جدی است و باید مورد بررسی قرار بگیرد. شاید ارتباط به ویروس کرونا داشته باشد و این مسئله از لحاظ علمی در مواردی مشاهده شده است. سرگیجه‌های کرونایی زودگذر هستند و به سرگیجه‌های وضعیتی شباهتی ندارند.

این پزشک در رابطه با اینکه سرگیجه ناشی از کرونا چه علائمی دارد گفت: این عارضه با تب و حالت و تهوع خودش را نشان می‌دهد و شدت زیادی هم دارد به طوری که تاب و توان فرد را می‌برد، ولی تاکید می‌کنم که شاید ارتباطی با کرونا نداشته باشد، اما به هر حال فرد باید برای اطمینان بیشتر به پزشک مراجعه کند.

وی در پایان گفت: بسیاری از موارد مربوط به کرونا هنوز در دست بررسی است. برخی از آن‌ها ارتباط مستقیمی با خود بیماری دارند و برخی دیگر عوارض ناشی از درمان این بیماری هستند. باید بررسی زیادی بر روی آن صورت بگیرد، اما عاقلانه‌تر این است به جای اینکه بسیاری از مسائل رعایت نشود تا کار به بررسی عوارض کرونا برسد بهتر است همه به نوبه خود ماسک زدن، رعایت فاصله اجتماعی و ماندن در خانه را رعایت کنند تا زنجیره کرونا قطع شود.

چه زمانی سرگیجه ممکن است که از علائم ابتلا به ویروس کرونا باشد؟

کووید – 19 مرموز است. متخصصان هنوز هم در حال آموختن در مورد این ویروس هستند که نخستین بار در ماه دسامبر 2019 در ووهان چین شناخته شد.

علی رغم اطلاعات در حال تغییری که در سراسر جهان در مورد ویروس کرونا در حال انتشار است؛ آنچه که جامعه پزشکان در مورد آن اطمینان دارند- علاوه بر این حقیقت که تاکنون 10 میلیون مورد ابتلا به کووید-19 در سراسر جهان وجود دارد- امکان ارتباط این ویروس  با تظاهرات نورولوژیکی است.

در واقع، یک بررسی جدید که درمجله ی سالانه نورولوژی ( Annals of Neurology ) منتشر شده است؛ نشان دهنده این است که نیمی از بیمارانی که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا بستری شده اند؛ علائمی از درگیری سیستم عصبی همچون منگی (dizziness ) را تجربه کرده اند.

علائمی دیگر شامل از بین رفتن حس بویایی و چشایی، مشکل در تمرکز، تشنج، سکته مغزی و ضعف است. متخصصان همچنین خاطر نشان می کنند که افراد مبتلا ممکن است که پیش از بروز هرگونه تب، سرفه یا مشکلات تنفسی این علائم را تجربه کنند؛ بنابراین باید هوشیار باشید.

اما در مورد سرگیجه و منگی به طور خاص چطور؟ منگی به طور دقیق چیست؟ چه حسی دارد؟ اینکه شما سرگیجه و منگی دارید؛ چه معنایی دارد؟ آیا این حس طبیعی است؟ و چگونه باید تشخیص دهید که سرگیجه ای که احساس می کنید؛ امکان دارد که با کووید-19 ارتباط داشته باشد؟

دلیل منگی (dizziness ) چیست؟

باور داشته باشید یا خیر؛ منگی یک حالت نسبتا متداول است.

به گفته دکتر توفیق( Allen Towfigh )سرپرست درمانگران در مرکز عصب شناسی و درمان خواب و پزشک معالج در مرکز Weill Cornell Medical باید بپذیریم که منگی علی رغم ابهام، یک حالت نسبتا متداول است.

منگی امکان دارد که با طیف وسیعی از علائم تعریف شود. این علائم شامل دوران سر (سرگیجه واقعی) که به حسی که همه دنیای اطراف شما در حال چرخش و حرکت هستند اطلاق می شود و سبکی سر که حالت غش را توصیف می کند؛ است.

منگی با احساساتی همچون ناپایداری و اختلالات تعادل نیز شناخته می شود. به گفته این پزشک دلیل احتمالی هر یک از این علائم با بیماری خاصی ارتباط دارد که موارد زیادی از جمله عوارض جانبی داروهای خاص و کم آبی بدن گرفته تا دلایل جدی تر همچون نامنظمی ضربان قلب و سکته را شامل می شود.

آیا منگی نشانه ای از ابتلا به ویروس کووید-19 است؟

نکته حائز اهمیت این است که شما قبلا مستعد منگی و سرگیجه بوده اید یا خیر؟

دکترSheri Dewann ، دکترای عصب شناسی در مرکز بیمارستان DuPage می گوید که اگر این چنین است؛ نیازی نیست که نگران باشید. با این حال اگر علائم به طرز چشمگیری در زمان های مختلف روز تغییر می کند ( از لحاظ تعداد دفعات و مدت زمان حمله) و با درمان های عادی برطرف نمی شود؛ باید با یک پزشک تماس بگیرید. به این دلیل که ممکن است که به اسکن پزشکی نیاز باشد.

دکترتوفیق( Towfigh) اضافه می کند که سرگیجه ای که در اثر ابتلا به کووید-19 بروز پیدا می کند؛ به همراه دیگر علائم و نشانه های عفونی کووید-19 همچون تب، بیماری تنفسی و سرفه خواهد بود.

در شرایط ابتلا یا عدم ابتلا به کووید-19 در هنگام سرگیجه چه باید کرد؟

بر اساس گفته های دکترلنی کوهن ( Lenny Cohen ) دکترای عصب شناسی و موسس خدمات عصب شناسی در شیکاگو، یکی از نخستین نشانه های منگی وسرگیجه،عدم تعادل است.

به گفته دکترتوفیق( Towfigh ) شخصی که سرگیجه دارد؛ ممکن است که همانند افراد مست به نظر برسد. اگر این حالت را دارید؛ مهم است که بنشینید یا دراز بکشید. به این دلیل که خطر افتادن کاهش پیدا کند. سپس اگر علائم ادامه پیدا کرد یا با مشکلات قلبی و اختلال عصبی همراه شد؛ کمک پزشکی تقاضا کنید.

زمانی که در حالت خوابیده اگر احساس سرگیجه شدید دارید ؛ چشمان خود را تازمانی که احساس سرگیجه و دوران سر تسکین پیدا کند؛ بسته نگه دارید. سپس به آرامی حرکت کنید که اختلال در مجاری نیم دایره ایی گوش داخلی موجب سرگیجه مجدد نشود. به این دلیل که به گفته دکتر Dewan هر گونه حرکت سریع، موجب فعال شدن مجدد نقص ایجاد شده در سیستم گوش داخلی می شود و احتمال عود سرگیجه و دوران سر وجود خواهد داشت.

دکتر Cohen اضافه می‎ کند که ممکن است که جهت مهار سرگیجه از بعضی مایعات، داروهای خاص و درمان های توانبخشی وستیبولار (برنامه های تمرینی جهت بازیابی کنترل تعادل) استفاده شود.

پیش از آزمایش کورکورانه برای کووید-19 دکتر Cohen پیشنهاد می دهد که در رابطه با علائم خود با پزشک مشورت کنید. Dee Banks دکترای بیماری های عفونی در Youngstown می گوید که ویروس مانند یک انگل باید روی بدنه موجود زنده باشد. جهت توقف انتقال باید فاصله ای بین دو جسم ایجاد شود که انتقال ممکن نباشد.

بر اساس گفته های این پزشک، انجام کارهای ابتدایی همچنان نیز اهمیت دارد. این امور شامل استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و شستن دست ها است. او اضافه می کند که کرونا یک ویروس جدید است؛ اما هیچ دلیلی ندارد که تصور کنیم که اصول قدیمی و مراقبت هایی که در رابطه با بیماری های عفونی وجود دارد؛ در این مورد عمل نخواهد کرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی