تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
مینو محرز: احتمالا یک دانشجوی گیلانی بازگشته از ووهان!
دکتر محرز که متخصص بیماریهای عفونی و رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران است، در دوران شیوع کرونا به یکی از مهمترین چهرهها و منابع خبری تبدیل شده است. او در گفتوگو با شماره تازه نشریه اندیشه پویا به پرسشی بسیار مهم و البته ابهامی بزرگ درباره منشا آلودگی ایران به ویروس پاسخ داد. دکتر محرز درباره اینکه آیا واقعا کرونا از قم به دیگر شهرهای ایران رفت یا از یک نقطه دیگر گفت: بعد از شروع اپیدمی یک گروه اپیدمولوژیست بسیار ماهر به ریاست دکتر حق دوست کار را شروع کرد. اوایل میگفتند یک تاجر عرب که بین ایران و چین فعالیت میکرده، ویروس را از چین با خودش آورده است. بعد گروه به این احتمال رسید که قبل از قم دانشجویی از ووهان برای دیدن خانوادهاش به گیلان آمده است. این متخصص بیماریهای عفونی در گفتگو با اندیشه پویا ادامه داد: ایام سال نو چینیها بود و رفت و آمد کارگران چینی هم زیاد. برخلاف دیگر کشورها، ایران مرزهای هوایی خود را با چین نبسته بود. بدشانسی هم این بود که در اوج فراگیری آنفلوانزا بودیم و همه بیماران بدحال را به حساب آنفلوانزا میگذاشتیم. وقتی اعلام شد اولین مورد مثبت در قم دیده شده، بنا را گذاشتیم بر ورود بیماری از قم، اما وقتی اپیدمولوژیستها شروع به بررسی کردند، نظرشان این شد که ورود کرونا از گیلان بوده است.
طعنه روزنامه جمهوری اسلامی به اظهارات کرونایی عضو مجلس خبرگان
روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به سخنان حجت الاسلام مهدی میرباقری از اعضای مجلس خبرگان نوشت: یکی از کارشناسان مذهبی در برنامه مکث شبکه افق با ارائه آمارهایی از مرگ و میرهای بعضی شهرهای ایران در اثر آلودگی هوا و بیماری قند و مالاریا در آفریقا، نتیجهگیری میکند که چون به خاطر این مرگ و میرها هیچ شهر و کشوری قرنطینه نمیشود، ولی به خاطر کرونا که تاکنون بعد از ۵ ماه کشتههای کمتری داشته ۵ میلیارد نفر قرنطینه میشوند، این نشان میدهد توطئه بزرگی پشت صحنه وجود دارد! به این گونه افراد متوهم حرجی نیست، ولی سؤال این است که تلویزیون چرا تریبون زنده در اختیار چنین افرادی قرار میدهد؟ سخن این شخص به این معناست که اکثر کشورهای جهان که با هدف مهار کردن کرونا قرنطینه شدند، خودشان علیه خودشان توطئه کردهاند!
مهدی طائب: کم کم کشف میشود ویروس کرونا علیه ماست
حجت الاسلام مهدی طائب، سخنران مراسم شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان در کرمان ادامه داد: اگر از دشمن ترسیدید و در شرایط کنونی که این بیماری ساختگی دست دشمن حمله کرده؛ حضرت میفرماید چرا به این آیه و ذکر پناه نمیبرید؟ زیرا دیدم خدا بعد از این فرمود: فانقلبوا بنعمة الله/ تعجب میکنم از کسی که دچار اندوه و افسردگی شده چرا به لااله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین پناه نمیبرد، زیرا خداوند بعد از آن فرمود: فاستجبنا له و نجیناه من الغم... / تعجب میکنم کسی که مورد حیله و مکر قرار گرفته و پناه نمیبرد به «و افوض امری الی الله ان الله بصیر بالعباد»، زیرا بعد از آن فرمود: «فَوَقاهُ اللَّهُ سَیِّئاتِ ما مَکَرُوا ...» دعای اینها را اجابت کردم و از هر چه قرار بود آسیب به اینها برسد آنان را حفظ کردم. وی در همین باره خاطرنشان کرد: خدا میداند با این ویروس چه در سر داشتند برای ما؛ اما با آمدن این ویروس در ایران قطعاً رهبری گفت: «و افوض امری الی الله» بسیجیان ریختند در خیابان{و شروع به کار کردند} کادر درمان گفتند ما تلاش خود را میکنیم بقیه آن با خدا است و... لذا بعدها معلوم خواهد شد خداوند چگونه مکر اینها{سازندگان ویروس} را به آنها برگردانده است. حجت الاسلام طائب افزود: ۴۰ سال علیه ما مکر و حیله شده کجا در درون سیستمهای پیچیده و سابقه دار آنها هستیم؟ اما کم کم کشف میشود این ویروس علیه ما هست؛ اگر با دعای درست در خانه خدا رفتی آنچه از تو پنهان و برای اثرگذاری کار لازم است؛ داده میشود.
واکنش وزیر کشور به ادعای علی مطهری در مورد حوادث آبان ۹۸
وزیر کشور در نامهای به مجلس که در جلسه علنی امروز قرائت شد اعلام کرد: در حوادث آبان ۹۸ قصوری متوجه این وزارتخانه نبوده و ادعای علی مطهری نیازمند مدارک و اسناد است در غیر این صورت ناچار به پیگیری حقوقی هستیم. در بخشی از این نامه آمده است: در این راستا مجلس شورای اسلامی هم از طرق مختلف بررسی عملکرد اقدامات وزارت کشور را در دستور کار خود داشت است؛ در جلسه کمیسیون مشترک متشکل از اعضای دو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و همچنین امور داخلی کشور و شوراها گزارش ماوقع و اقدامات قانونی دستگاههای عضو شورای امنیت کشور ارائه شد سپس استیضاح وزیر کشور با محور حوادث آبان ماه در دو جلسه کمیسیون در دو تاریخ ۱۹ و ۲۵ آذر ماه بررسی شد که در نتیجه در پایان جلسه دوم تعداد زیادی از نمایندگان مجلس پس از استماع پاسخهای وزیر کشور آن را قانعکننده دانسته و امضاءهای خود را بازپس گرفتند لذا در همان روز طرح استیضاح از حد نصاب قانونی افتاد و از دستور کار کمیسیون خارج شد. ادعای جناب آقای مطهری نیازمند اثبات و ارائه دلیل و مدرک است؛ از ایشان میخواهیم مدارک و اسناد مربوط به ادعای خود را ارائه نمایند در غیر اینصورت به منظور صیانت از خدمات و زحمات خدمتگزاران ملت در وزارت کشور ناچار به پیگیری حقوقی موضوع از مراجع صالحه خواهیم بود.
کوشکی: نتیجه انتخابات هیات رئیسه مجلس از حالا مشخص است
محمد صادق کوشکی، فعال سیاسی اصولگرا معتقد است، بنا بر عرف، نمایندگان شهرستان بیشترین اثرگذاری را در انتخابات هیات رئیسه و ریاست مجلس دارد. کوشکی گفت: «با در نظر گرفتن تعداد و سلیقه نمایندگان شهرستان مساله، به نظر میرسد که پیشبینی نتیجه انتخابات هیات رئیسه پیچیدگی خاصی نداشته باشد و مساله کاملا مشخص است». وی در پاسخ به اینکه آیا قالیباف را پیروز قطعی این رقابت میدانید؟ گفت: «به نظر میرسد که اینطور باشد». وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه توافقات و اختلافات طیفهای سیاسی اصولگرا در این جریان چقدر اثرگذار است، گفت: «به نظر من اصلا این موضوع اهمیت چندانی ندارد، زیرا بالاخره رئیس مجلس یک رای بیشتر ندارد و فقط دبیر جلسه است. او بر اساس قانون اساسی نفوذ خاصی ندارد».
عباس سلیمینمین: حتی جوانان مؤتلفه هم میرسلیم را قبول ندارند
عباس سلیمینمین: «به نظر من جلسه اخیر آقای میرسلیم با برخی راهیافتگان مجلس یازدهم چندان اهمیتی ندارد، زیرا اصلا افرادی که خود را برای ریاست مجلس مطرح میکنند، اندازه این پست نیستند؛ برای مثال آقای شمسالدین حسینی که اصلا سیاسی نیست و در دوره ریاستجمهوری آقای احمدینژاد مدتی وزیر اقتصاد بوده است یا آقای میرسلیم مقبولیتی برای ریاست مجلس ندارد. حالا اینکه قبل از تشکیل مجلس دور هم شدهاند و سعی میکنند محفلی تشکیل بدهند، چندان قابل اعتنا نیست و هنوز وضعیت تغییری نکرده و مشخص است که چه کسی شانس اول ریاست مجلس است. حتی حزب مؤتلفه در دادن بیاینه برای حمایت از آقای میرسلیم در انتخابات هیاترئیسه مردد است یا جوانان حزب موتلفه اصلا میرسلیم را قبول ندارند. او هیچ وقت به تعهدات خود پایبند نبوده و همین موضوع از او یک شخصیت غیرقابل اتکا ساخته است. آقای میرسلیم نه تنها در بین سیاسیها بلکه در میان مردم هم هیچ جایگاه و پایگاهی ندارد. آرای او در انتخابات ریاستجمهوری کمتر از آرای باطله بود و این نشان میدهد که مقبولیتی در سطح جامعه و سیاست ندارد. در انتخابات اخیر مجلس هم مؤتلفه سهمیهای از لیست اصولگرایان دریافت کرد و بر اساس آن سهمیه آقای میرسلیم توانست وارد مجلس شود. با ذکر چنین اوصافی اصلا اهمیتی ندارد که نشست او با یک جمعی را تحلیل کنیم یا بگوییم چه نتایجی در پی خواهد داشت».