صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

سقوط شديد بورس‌هاي آسيايي

کد خبر: ۹۵۸۰۹
| |
5074 بازدید
به دنبال سقوط بازارهاي اروپايي تحت تاثير بحران مالي يونان، بورس‌هاي آسيايي نيز روزگذشته سقوطي بين 5/1 تا 3 درصد را شاهد بودند؛ روند سقوط بازارها پس از آن آغاز شد كه موسسات معتبر جهاني، اوراق بهادار صادر شده از سوي دولت و نهادهاي مالي يونان را فاقد ارزش اعلام و اضافه كردند كه اين كشور به دليل ناتواني در پرداخت به موقع اصل و فرع بدهي‌هاي خود، محلي غيرمطمئن براي سرمايه‌گذاري محسوب مي‌شود.با رسيدن اطلاعات به بازارها، ابتدا بورس‌هاي اروپايي و سپس بورس‌هاي آسيايي در روزگذشته سقوط كم سابقه‌اي را شاهد بودند.براساس اين گزارش،‌ شاخص سهام بازار توكيو حدود 6/2 درصد، شاخص بورس هنگ‌كنگ 3/1 درصد و شاخص سهام بازار سنگاپور 5/1 درصد سقوط را تجربه كردند.

به گزارش «دنياي اقتصاد»، با افزایش نگرانی‌ از اینکه بحران بدهی‌های یونان و در پی آن پرتغال، ایرلند و چند کشور دیگر به کل منطقه اروپا و پس از آن به کل اقتصاد جهان آسیب خواهد زد، دیروز سرمایه‌گذاران بورس‌ها اطمینان خود را نسبت به وضعیت احیای اقتصادی جهان از دست دادند.

سقوط بازارهای سهام که روز سه شنبه کل جهان را درنوردیده بود، روز چهارشنبه به آسیا رسید و بورس‌های این منطقه نیز به دلیل نگرانی از وخیم‌تر شدن بحران بدهی اروپا و تضعیف بهبود اقتصاد جهان دچار کاهش شدند. موسسه استاندارد اند پورز اعتبارات یونان را به مرتبه «بی‌ارزش» تنزل داد و رتبه اعتبارات پرتغال را از درجه A مثبت به A منفی کاهش داد. یونان هم‌اکنون پذیرفته است که نمی‌تواند بدهی‌های خود را بازپرداخت کند و از کشورهای اروپایی و صندوق بین‌المللی پول درخواست نجات مالی کرده است. درحال حاضر درمورد توانایی پرتغال در بازپرداخت بدهی‌هایش تردید وجود دارد.

شاخص میانگین نیکی 225 ژاپن پیشتاز شاخص‌هایی بود که افت کردند. این شاخص 5/2 درصد سقوط کرد و به 30/10931 واحد رسید. شاخص هنگ سنگ هنگ کنگ 3/1 درصد افت کرد و به 27/20994 واحد رسید. شاخص کاسپی کره جنوبی نیز با کاهش 2/1 درصدی روبه‌رو شد و به 25/1728 واحد رسید. بورس‌های استرالیا، شانگهای و هندوستان نیز هرکدام یک درصد سقوط کردند.

از سوی دیگر شبكه الجزيره قطر در گزارشي از آخرين وضعيت بازارهاي بورس عربي از سقوط گسترده شاخص‌هاي بورس در آغاز معاملات دیروز، خبر داد. اين شبكه اعلام كرد كه بيشترين زيان در بازارهاي امارات متحده عربي روي داد به طوري كه بورس دبي با خطری جدي مورد تهدید قرار گرفته است.

بورس دبي در معاملات دیروز سقوط 47/1 درصدي در شاخص‌هاي مالي را تجربه كرد و بورس ابوظبي نيز با افت شاخص در معاملات دیروز مواجه شده است.
شاخص سهام در بازارهاي شرق آسيا، اروپا و آمريكا روز سه‌شنبه كاهش يافته بود.
روز سه‌شنبه شاخص‌ها در آمریکا و اروپا سقوط کردند.
شاخص میانگین صنعتی داوجونز 213 واحد سقوط کرد که بزرگترین کاهش این شاخص طی سه ماه گذشته بود. همه شاخص‌های عمده نیز حدود 2 درصد افت کردند.

با تشدید نگرانی‌ها از بحران مالی یونان، پرتغال و حتی ایرلند، بورس‌های اروپایی روز چهارشنبه را هم با کاهش گذراندند. مردم اروپا می‌گویند شاید این کشورها نتوانند میلیاردها دلاری را که برای تامین هزینه‌های دولت خود نیازدارند وام بگیرند.
مشکل زمانی تشدید شد که معلوم شد این تنها یونان نیست که به کمک‌های بین‌المللی نیاز دارد. بلکه پرتغال، اسپانیا، ایرلند و سایر کشورهای اروپایی نیز به زودی گزارش بدهی‌های عظیم خود را منتشر خواهند کرد.

سرمایه‌گذاران به دلیل بحران مالی یونان حتی زمانی که به علت نشانه‌های بهبود اقتصادی آمریکا موجب افزایش شاخص‌ها در وال‌استریت شدند، چندان فعالیتی نشان ندادند. آنها از این نگران هستند که پرتغال و دیگر کشورهای اروپایی نیازمند کمک هستند. این امر اعتماد به یورو را کاهش داده است و این پرسش را مطرح کرده است که آیا برخی از 16 کشور عضو یورو از این پول دست خواهند کشید یا خیر. کاهش ارزش یورو به شرکت‌های آمریکایی فعال در اروپا نیز آسیب وارد می‌کند.

شاخص میانگین صنعتی داوجونز 04/213 واحد یا 9/1 درصد کاهش یافت و به 99/10991 واحد رسید. شاخص استاندارد اند پورز 500، 34/28 واحد یا 3/2 درصد افت کرد و به 71/ 1183 واحد رسید. شاخص نسدک کامپوزیت نیز 48/51 واحد یا 2 درصد سقوط کرد و به 47/2471 واحد رسید. در دیگر معاملات شاخص راسل 2000 که مربوط به شرکت‌های کوچک‌تر است با 59/17 واحد یا 4/2 درصد کاهش در رقم 27/721 واحد ثابت شد.

پيش از اين سرمايه‌گذاران بين‌المللي و كارشناسان اقتصادي به شدت از سرايت و گسترش بحران مالي شديد يونان به ساير كشورهاي منطقه يورو از جمله پرتغال و اسپانيا و ايتاليا و ايرلند و همچنين ديگر نقاط جهان ابراز نگراني كرده بودند.

دیروز كارمندان آتن که شغل خود را از دست داده‌اند با برپایی تظاهراتی به وضعیت مالی کشور که موجب اتخاذ سیاست‌های صرفه‌جویی و کاهش مشاغل شد، اعتراض کردند. تحلیلگران بر این باورند که این بحران مالی در اروپا می‌تواند منشا تحولات سیاسی جدی در منطقه باشد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟