بازدید 32698

ونزوئلا با وجود تحریم ۴ برابر ایران نفت صادر می‌کند

طبق گزارش رویترز در دو ماه (سپتامبر و اکتبر) این کشور باوجود تحریم‌های سنگین آمریکا و اوضاع نابسامان داخلی توانست بیش از ۸۰۰ هزار بشکه نفت به فروش برساند.
کد خبر: ۹۵۱۸۶۵
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۷ 15 January 2020

ونزوئلا در شرایط تحریم ۸۰۰ هزار بشکه نفت صادر می‌کند و به اذعان کارشناسان، ایران نیز می تواند با اصلاح قیمت گذاری نفت در بورس، صادرات نفت را به مقدار قابل قبولی برساند.

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، ونزوئلا از چند ماه گذشته به دلیل کشمکش‌های سیاسی علیه نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری این کشور، از سوی آمریکا با تحریم‌های نفتی شبیه ایران روبرو شده است. اما طبق گزارش رویترز در دو ماه (سپتامبر و اکتبر) این کشور باوجود تحریم‌های سنگین آمریکا و اوضاع نابسامان داخلی توانست بیش از ۸۰۰ هزار بشکه نفت به فروش برساند.

حال جای سوال است که ونزوئلا چگونه توانسته در شرایط تحریم این میزان نفت بفروشد؟ ونزوئلا قبل از تحریم وام‌های میلیاردی از روسیه برای اصلاح شرایط اقتصادی خود دریافت کرده بود و پس از تحریم، به جای تسویه نقدی، به روسیه و دیگر کشورها نفت صادر می‌کند. در واقع ونزوئلا کاملاً هوشمندانه نفت خود را پیش فروش کرده است تا در شرایط تحریم مشکلی برای فروش نفت نداشته باشد. ونزوئلا روزانه ۵۰۳ هزار بشکه از نفت خود را به روسیه، ۲۹۲ هزار بشکه به چین و ۱۱۴ هزار بشکه به کوبا صادر می‌کند. این موضوع در حالی است که کشور ایران از لحاظ موقعیت جغرافیایی برای صادرات نفت به روسیه و چین وضعیت بهتری را نسبت به ونزوئلا دارد.

به گفته کارشناسان به نظر می‌رسد ونزوئلا با پیش فروش کردن نفت خود، در شرایط فعلی جای ایران را در بازار این کشورها گرفته است. ایران در شرایط تحریمی سال‌های ۹۰ و ۹۱ با توجه معافیت‌های نفتی آمریکا، به صورت میانگین یک میلیون بشکه نفت می‌فروخت. با تغییر دولت و پس از توافق برجام، به جای اصلاح زیرساخت‌ها، کشور در باد توافق فرو رفت. هر چند ایران توانست در ماه‌هایی حتی دو میلیون تا ۲ میلیون ۵۰۰ هزار بشکه در روز نفت بفروشد. اما این روند ادامه دار نبود و تحریم‌های نفتی دوباره میزان فروش نفت را به هم ریخت؛ تا جایی که طبق آمارهای رسمی اوپک فروش نفت ایران تقریباً به ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است.

بورس نفت، شاه‌راه برون رفت ایران از تحریم نفتی

به گزارش خبرنگار مهر، اگرچه مسئولان ایران دیرهنگام و همزمان با تحریم‌های نفتی در آبان ماه ۹۷ برای مقابله با این تحریم‌ها، بورس نفت را راه‌اندازی کردند و در سال ۹۸ طرح عرضه نفت در بورس با تصویب مجلس شورای اسلامی شکل منظمی را به خود گرفت. اما طرح عرضه نفت در بورس یک حرکت رو به جلو برای مقابله با تحریم‌ها بود. زیرا فروش نفت ایران را از بخش دولتی شرکت ملی نفت خارج، و پای بخش خصوصی را به این تجارت باز کرده است. باید به این نکته توجه کرد که رونق یافتن تجارت نفت در بورس نیازمند اجرای اصلاحاتی در مسیر بورس نفت است؛ به هر حال در شرایط تحریم خرید نفت برای خریداران هزینه بسیار زیادی دارد.

بخش خصوصی به راحتی حاضر به ورود به تجارت پرریسکی مثل نفت ایران نخواهد بود. این ریسک‌ها تجارت با نفت ایران را به قدری خطرناک کرده است که بخش‌های خصوصی خرده‌پا شاید کل سرمایه خود را در خطر ببیند. ریسک‌هایی که از آن به عنوان هزینه‌های تحریم یاد می‌شود.

اسدالله قره‌خانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نبود تخفیف‌های مناسب را معضل بورس نفت دانسته و گفته است: دولت باید با اعطای تخفیفات مناسب شرایط را برای سرمایه‌گذاران در بورس مهیا کند. اگر قیمت نفت از شرایط فعلی ارزان‌تر شود بخش خصوصی رغبت بیشتری برای خرید نفت از بورس نشان می‌دهد و می‌توان به موفقیت بورس نفت امیدوار بود.

اگر قرار باشد نفت ایران توسط بخش خصوصی معامله شود دولت ایران باید سعی در کاهش ریسک‌پذیری خریداران و تقبل هزینه‌های تحریم کند. کاهش قیمت پایه نفت عرضه شده در بورس باید به مقداری باشد که ریسک تجارت با نفت ایران را برای بخش خصوصی به حداقل برساند. بخش خصوصی برای ورود به هر تجارتی به میزان سود حاصل از آن تجارت اهمیت می‌دهد.

قیمت‌های نفت عرضه شده در بورس قیمت‌های بسیار بالایی است و تخفیف‌هایی که برای خریداران در نظر گرفته می‌شود بسیار جزئی است.

هدایت الله خادمی، از دیگر اعضای کمیسیون مجلس نیز نظری مشابه قره خانی دارد؛ وی در این رابطه گفته است: باید با توجه به شرایط تحریم قیمت منطقی برای نفت در بورس لحاظ شود. این تخفیف‌ها می‌تواند به ۱۰ دلار هم برسد. البته این مقدار با توجه به شرایط بازار منطقه و نوع مشتریان می‌تواند کمتر یا بیشتر هم شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۱۱
نوسینده گرامی البته نوع تحریم ایران و ونزوئلا متفاوت هست، ضمناً اون نفت را روسیه و چین پای وامهای ونزوئلا بر می دارند و تقریباً پولی نمی دهند، اگر پولی می دادند ونزوئلا مجبور نبود ذخایر طلایش را بفروشد
عزیز این صادرات نفت نیست بلکه پرداخت بدهی خارجی از طریق واگزاری نفت است و عایدی برای دولت ونزوئلا ندارد چون قبلا این پول را خرج کرده اند.ما هم خودمان دنبال حل مشگل نیستیم وگرنه می توان با قطع یارانه انرژی و افزایش قیمت حامل ها در مصرف انها صرف جویی کلانی ایجاد کرد و این فراورده های صرفه جویی شده را صادر کرد منتها تا وقتی اقتصاد سیاسی و اسیر پوپولیسم است هیچ اصلاحی ممکن نیست
چرا باید طوری بکنیم تا طوری بشود که خودمان را پایینتر از ونزوئلا بدانیم...
کل این مقاله این بود کشور را حراج کنید
وقتی ونزوئلا الگوی شما باشه معلومه دیگه ................
آخه انها برای همه دنیا ارزوی مرگ ندارند فقط با امریکا کمی مشکل دارند که البته ما بزرگش کردیم ولی در عوش ما با همه مشکل داریم حتی انهایی که ظاهرا با ایران مشکل ندارند دنباله رو انها هستند ومشکل پیدا میکنند هند نفت نخرید چین کم کرد اروچا که بیخیال شده میگم نفت را به مردم خودمان بفروشیم مثلا به جای حقوق چند بشکه نفت بدهیم وبرای خرید جنس هم معامله پایا بکنیم اینطوری نفت فروختیم مردم هم حقوقشان گرفته اند ولازم هم نیست جابجا شود کارت حقوق بجای ریال بشکه شود وارزش اجناس هم براساس قیمت نفت مشخص کنید دیگه نه تحریم اثر دارد ونه چیزی دیگر
بورس کمکی به رفع تحریم نمی کند همان طور که برای سایر موارد تحریمی انجام نداده است. با این کار عده ای می خواهند با این ترفند صادرات نفت را نیز با رانت همراه آن در اختیار خود بگیرند.
حتی با نصف قیمت اگر بورس انرژی راه اندازی شود ، نقطه پایانی بر تحریمهای نفتی ایران برای همیشه خواهد بود. درست مثل نقطه پایاین داعش در دنیا . فقط حاج قاسم اداری نیاز داریم.
شاید تحریم ونزوئلا به اندازه ایران شدید نیست و آمریکا فشار زیادی روی کشورهایی که تحریم ونزوئلا رو رعایت نمی کنند نمی آورد ضمن اینکه تحریم کشور ما همه جانبه تر است و ما حتی در گردش پول هم مشکلات اساسی داریم.
چون دولتشان لیبرال و طرفدار با غرب نیست
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل