بازدید 10519
۹

ماجرای درآمد میلیاردی از سود فروش «روپوش مدارس»!

کد خبر: ۹۲۴۰۲۳
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۵ 16 September 2019

معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان‌های سازمان دانش آموزی توضیحاتی درباره فرآیند ساماندهی روپوش فرم دانش آموزی ارائه و تاکید کرد که این سازمان تا کنون ریالی از استان‌ها بابت درصد فروش لباس فرم دانش آموزی اخذ نکرده است.

به گزارش «تابناک»، سید هادی دلبری در گفت‌وگو با ایسنا، در واکنش به اخباری که اخیرا پیرامون اخذ درصدی از سود فروش روپوش مدارس از اولیا و واریز آن به حساب سازمان دانش آموزی و همچنین کیفیت پایین و قیمت بالای لباس فرم دانش‌آموزی منتشر شد اظهار کرد: سال گذشته وزیر وقت آموزش و پرورش، ماموریت ساماندهی لباس فرم دانش‌آموزی را در قالب بخشنامه‌ای به سازمان دانش‌آموزی واگذار کرد.

وی افزود: هدف این بود که سازمان دانش‌آموزی امر نظارت، ساماندهی و مدیریت فرآیندهای اجرایی لباس فرم مدارس را از مرحله تهیه تا توزیع مدیریت کند. در همین راستا دستورالعملی تنظیم و به کل کشور ابلاغ کردیم. همچنین تفاهم‌نامه‌ای با اتحادیه صنف پوشاک منعقد شد.

کوتاه شدن دست دلال‌ها و تولیدی‌های زیرزمینی

معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان‌های سازمان دانش‌آموزی با اشاره به تشکیل کارگروه‌های استانی که قیمت‌گذاری، انتخاب نوع و کیفیت پارچه در آنجا به تصویب می‌رسد اظهار کرد: آموزش و پرورش در این کارگروه نمایندگانی داشت و همانطور که گفته شد اتحادیه صنف پوشاک قیمت گذاری لباس فرم را در هر استان انجام دادند و نوع و کیفیت پارچه را تایید کردند. اتحادیه تولیدی‌های رسمی و دارای مجوز را به ما معرفی کرد تا در سامانه راه اندازی شده ویژه این موضوع، ثبت نام کنند.

دلبری ادامه داد: ما نیز فراخوانی صادر و تولیدی‌ها را به مدیران مدارس معرفی کردیم. به این ترتیب دست دلالان و واسطه گرانی که دارای مجوز نبودند و زیرزمینی کار می‌کردند و تبعات بسیاری را در سال‌های گذشته ایجاد کرده بودند کوتاه کردیم. ظرفیت تولیدی‌ها در سامانه مشخص بود و مدیران مدارس از طریق سامانه و نه به صورت انحصاری، تولیدی‌ها را انتخاب و قرارداد بستند.

لباس فرم اجبار نیست

شورای مدرسه تصمیم گیری می‌کند که امسال دانش آموزانش لباس فرم داشته باشند یا خیر

وی درباره روند انتخاب رنگ، مدل و حتی لزوم تهیه روپوش مدارس در هر سال نیز گفت: شورای هر مدرسه در این موارد تصمیم گیری و مصوب می‌کند که آیا لباس فرم لازم هست یا خیر و مدل لباس فرم باید چه باشد. بنابراین سازمان دانش آموزی دخالتی در این موارد ندارد؛ لباس فرم اجبار نیست و شورای مدرسه تصمیم گیری می‌کند که امسال دانش آموزانش لباس فرم داشته باشند یا خیر؛ البته ما در دستورالعمل ارسالی تاکید کردیم که مدارس حتی‌المقدور از رنگ و لباس سال قبل استفاده و در حالی که لباس سال قبل هنوز قابل استفاده است خانواده‌ها را ناچار به خرید روپوش نو نکنند.

معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان‌های سازمان دانش آموزی با اشاره به نظارت نیروهای سازمان دانش‌آموزی بر امر ساماندهی تولید و توزیع لباس فرم مدارس اظهار کرد: به تولیدی‌ها اعلام کردیم که یک بازه زمانی را مشخص و لباس فرم را در مدرسه تحویل اولیاء بدهند.

درآمد ۲۰۰ میلیاردی سازمان دانش آموزی از محل سود فروش روپوش مدارس صحت ندارد

دلبری در پاسخ به اینکه گفته شده درآمد سازمان دانش آموزی از محل لباس فرم مدارس در سال جاری به بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان می‌رسد گفت: حداقل در تهران و بیش از ۲۰ استان دیگر، ریالی بابت فرایند ساماندهی، فعالیت سامانه و نیروی انسانی دریافت نکرده‌ایم و این امر کاملا رایگان بود. هدف ما این بود که اولیا دغدغه نداشته باشند، قیمت تمام شده پایین بیاید و دست واسطه‌ها کوتاه شود. صرفا اهداف تربیتی، ترویج سادگی و همرنگی، تشوق به نظم و انضباط و حمایت از اقتصاد خانواده‌ها را دنبال می‌کنیم و به دنبال منافع اقتصادی نبودیم.

وی ادامه داد: لباس فرم دانش آموزی در سال‌های گذشته متولی خاصی نداشت، و ما تلاش کردیم تا از دغدغه مدیران بکاهیم. اخذ این وجوهات صحت ندارد و مشخص نیست رقم ۲۰۰ میلیارد تومان از کجا آمده است. این در حالی است که بیش از ۵۰ درصد مدارس ما روستایی و غیردولتی‌اند و شامل طرح لباس فرم نیستند و شهر تهران هم هیچ مبلغی اضافه‌تر از قیمت مصوب اتحادیه اخذ نکرده و اگر هم مناطقی این کار را انجام داده باشند مرتکب تخلف شده‌اند که اگر به ما اعلام شود، رسیدگی می‌کنیم.

معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان‌های سازمان دانش آموزی در پاسخ به اینکه در بخشنامه ارسالی به استان‌ها آمده است که استان‌ها باید حداکثر تا ۱۰ درصد هزینه روپوش مدارس را به حساب سازمان دانش آموزی واریز کنند گفت: بخشنامه‌ در تاریخ ۲۴ تیرماه اصلاح و به استان‌ها ابلاغ شده است و سازمان هیچ گونه وجهی از این بابت دریافت نمی‌کند. اگر هم هزینه‌ای دریافت شود کاملا داوطلبانه بوده و صرف بخشی از هزینه‌های پشتیبانی و توسعه خدمات می‌شود.

دلبری افزود: حدود ۶۰۰۰ تولیدی در سامانه ثبت نام کردند و در برخی مناطق نیز به صورت سنتی و دستی ثبت نام به عمل آمد؛ تخلفاتی هم در این مدت رخ داده که با آنها برخورد شده است.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۹
چند روز پیش برای دریافت لباس فرم به آدرسی که مدرسه داد مراجعه کردم. در آنجا پسرم با پسری برخورد کرد که در پشت دخل تولیدی بود و به همراه مادرش پول میگرفت. وقتی از او پرسیدم کیست گفت پسر خواهر مدیر مدرسه مان است.
بله مدیر مدرسه با خواهرش برای تولید فرم مدرسه قرارداد بسته است. حداقل 600 دانش آموز. اگر سود هر فرم برای تولیدی 50 هزار تومان باشد مبلغ سود حاصل از این قرارداد 30 میلیون تومان است.
لباس فرم باید کشوری باشد نه به تشخیص مدرسه یا مدیر. در مدرسه دختر من در کرج برای لباس فرم مبلغ 390 هزارتومان دریافت کردند. چرا آیا با قانون هماهنگی دارد/ . کس دیگری لباس فرم دخترش را دیر گرفته و به او علام کرده اند جون دیر شد باید دوبرابر باید پول بدهد جرا؟. اصولا آموزش و پرورش در حرفهای خود تناقضات زیادی دارد مثلا همین اجباری نبودن فرم مردسه. بعد می گوید که شورای مدرسه تعین می کند. البته این یک مورد خیلی کوچک است. موارد بزرگتر در گرفتن شهریه و انتخاب معلملن و ایجاد مدراس غیر انتفاعی و چند نوع کردن مدارس می باشد که که ضربه بزرگی را بر پیکر فرهنگ و پرورش جامعه زده است
خودتون بهتر میدونید چه ساخت و پاختهایی میکنند روپوشهای 80 تومنی رو میدند 180 چقدر به خود مدرسه میدن؟؟؟
والله ما که قبلا درس میخوندیم ، روپوش مدرسه هم نداشتیم و هر کس هر چی دم دست بود میپوشید می رفت مدرسه... چیزی هم از ارزشهامون کم نمیشد
یعنی تو هیچ شغلی نباید درامد بیشتر از میلون باشه... چون زود اینجوری محکوم میشوند. خوب با توجه به تعداد زیاد و قیمت بالای اجناس طبیعیه.
مگه زمان ما این جور نبود مشکلی بود؟همه یک رنگ بشه میشه پادگان.. چرا تنوع لباس رو از دانش اموزها میگیریم؟ واقعا چرا اخه؟
نیازی به این همه یکسان سازی هست واقعا؟چرا مسئولین ما بی فکر هستند؟ چرا بجای درست کردن مدارس کپری و بخاری و این چیزها ... دارن به چیزهخای بیاهمیت میپردازن؟
چرا کسی جلوی این مسئولین رو نمیگیره؟
چرا اصلا این جور آدمها با این طرز فکر باید مسئول ممکلت بشن؟
و چرا هیچکسی پاسخگو نیست؟
جالبه که هر سال هم مدل لباس فرم رو عوض می کنند که حتی اگر لباس سال قبلی اندازه باشه و سالم مونده باشه هم نشه استفاده کرد
اصلا چه لزومی داره که هر سال روپوش مدارس عوض بشه. نباید اجباری بشه نباید هر سال رنگش عوض بشه. که مجبور بشن یکی دیگه بخرن. فقط بخاطر جیب یک عده . برخی مدیران مدارس که بابرخی قرارداد ببندند و پورسانت بره تو جیبشون و برخی هم که قرارداد می بندد برای دوخت و دولا پهن لا با مردم حساب می کنند.
تغییر رنگ لباس فرم و کنار گذاشتن لباسهای سال قبل همه ساله هزینه های قابل توجهی در ابتدای سال تحصیلی بر دوش خانواده ها تحمیل میکند. بنده دو فرزند 10ساله دارم(دوقلو) که امسال کلاس پنجم خواهند بود. در این سالها هرساله با وجود سالم بودن لباس های سال قبل رنگ لباس برای پایه بالاتر متفاوت بوده و هرساله لباس جدیدی از تولیدی معرفی شده توسط مدرسه گرفته ایم.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر
آخرین اخبار