بازدید 66053

دانشمند ایرانی در جستجوی درمان طلایی سرطان

کد خبر: ۹۲۲۳۵۴
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۰ 07 September 2019

پژوهشگران استرالیایی به سرپرستی دکتر "ندا میرزاده" دانشمند ایرانی سعی دارند برای درمان سرطان، از مولکول‌های مهندسی شده طلا استفاده کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسسپرس، پژوهشگران "موسسه سلطنتی فناوری ملبورن"(RMIT) استرالیا، مولکول‌های مبتنی بر طلا را طوری مهندسی کرده‌اند که می‌توانند بدون آسیب رساندن به سلول‌های سالم، سلول‌های سرطانی را هدف قرار دهند. این پژوهش می‌تواند راه را برای کشف داروهایی با عوارض جانبی کمتر هموار کند.

پژوهش‌های پیش بالینی نشان داده‌اند که مولکول‌های طلا می‌توانند تا ۲۴ برابر بیشتر در از بین بردن سلول‌های سرطانی، موثر باشند. پژوهشگران باور دارند تاثیر این مولکول‌ها، به مراتب از داروهای ضد سرطان از جمله "سیس‌پلاتین" (cisplatin) در مهار رشد تومور بیشتر است.

مولکول‌های طلا می‌توانند سلول‌های انتخاب شده و مورد نظر را هدف قرار دهند؛ در نتیجه می‌توانند گزینه‌های خوبی برای پیشرفت در زمینه کشف داروهایی باشند که بدون از بین بردن سلول‌های سالم، سرطان را از بین می‌برند.

مولکول‌های مصنوعی معمولا با ویژگی‌های مقاومتی ساخته می‌شوند که به حفظ تاثیر آنها کمک می‌کند؛ در حالی که بسیاری از انواع شیمی‌درمانی، این ویژگی را ندارند.

پژوهشگران در این پروژه، چهار نوع مولکول فعال زیستی را معرفی کرده‌اند و جزئیاتی در مورد عملکرد آنها در مقابله به پنج نوع سلول سرطانی ارائه داده‌اند.

دکتر "ندا میرزاده"(Neda Mirzadeh)، سرپرست گروه مهندسی مولکولی موسسه فناوری ملبورن گفت: محدودیت‌هایی که در مورد شیمی‌درمانی با فلزات وجود دارد، معمولا موجب نیاز به یافتن یک جایگزین بهتر می‌شود.

وی افزود: پژوهشگران طی دهه‌های اخیر، به دستاوردهای بزرگی در زمینه درمان سرطان رسیده‌اند اما این بیماری هنوز سالانه بیش از ۹.۵ میلیون نفر را در جهان از بین می‌برد و دومین دلیل بزرگ مرگ و میر در جهان است. اگرچه داروهای مبتنی بر فلزات، موفقیت‌هایی را در نجات بیماران به دست آورده‌اند اما تاثیر آنها به خاطر عوارض جانبی، ثبات کم و مقاومت تومورها در برابر دارو، محدود است. مولکول‌های طلایی که ما طراحی کرده ایم، ثبات بیشتری دارند. نتایج این پژوهش نشان می‌دهند که احتمالاتی باورنکردنی در مورد پیشرفت درمان‌های جدید سرطان وجود دارد که می‌توانند قدرت و دقت بالایی داشته باشند.

مولکول‌های طلا، در آزمایش‌های پیش بالینی آزمایش شدند و سمیت سلولی بالایی را در برابر سرطان‌های پروستات، پستان، ملانوما و روده بزرگ از خود نشان دادند. آزمایش روی حیوانات نشان داد که درمان با کمک مولکول‌های طلا می‌تواند رشد تومور را تا ۴۶.۹ درصد مهار کند؛ در حالی که سیس‌پلاتین، تا ۲۹ درصد توانایی مهار کردن را دارد.

ترکیبات مبتنی بر طلا می‌توانند فعالیت نوعی آنزیم موسوم به "تیوردوکسین ردوکتاز"(TrxR) را نیز در سلول‌های سرطانی مهار کنند که با رشد سرطان و مقاوت در برابر دارو در ارتباط است. مولکول‌های طلا، ویژگی‌های مهم ضد التهابی نیز دارند که به تاثیر درمانی و کاربرد آنها در درمان بیماری‌های مزمن التهابی از جمله التهاب مفصل کمک می‌کند.

این پژوهش، در مجله "Chemistry - A European Journal" به چاپ رسید.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۱
انتشار یافته: ۱۹
حضور ایرانیان باهوش در سرتاسر دنیا یک مزیت برای ایرانیان محسوب می شود امیدوارم از این ظرفیت های بتوانیم خوب استفاده کنیم.
درود بر شرفش
خداروشکر همه نخبه ها مهاجرت کردن
حالا ایرانی شده ها؟
خیلی رو دارید که به ایران نسبت می دید یک تلاش استرالیایی رو
انشالله که موفق بشن
ضمنا هر کی از ایران رفته دکتر خوب بوده نابغه بوده به لطف اقایان همه دارن فرار می کنن
اگر در ایران بود با این وضع حداقل به 25 سال زندان محکوم میشد!
دکتر عالیشاهی در شهر وین اتریش،سال ها هست که از این فناوری استفاده می کند.
حتما افتخار این کار برای جمهوری اسلامی ایران است
هرجا سخن از افتخار است، نام ایران و ایرانی می درخشد.
اول بایددیدبرای کاری پزشکی ودرمان بیماران کارت خوان دارد یاخیرواگرنداردپدرش رادرآورد، راستی یادم نبود آنجا استرالیااست کارت خوان واین چیزها برای دانشمندان وپزشکان هنوزتوسط نمایندگان محترمشان تصویب نشده بیخودنیست که میگوئیم ماازهمه‌جلوتریم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
اونجا مالیات می دهندمثل اینجا نیست که فرار مالیاتی است
خیلی ذوق نکنید چون حتی اگر ایشون موفق به درمان قطعی همه انواع سرطان هم بشه هیچ ربطی به ایران انقلاب نداره ضمن اینکه ایشونم بی حجابه و مورد تایید نیست
مثل مرحومه خانم میرزاخانی. هر چه دانشمدان ایرانی در خارج از کشور می کنند نشان از بی کفایتی مدیران و مسئولان ما در استفاده درست و قدر نشناسی از دانشمندان داره که موجب فرارشون از ایران شده
ما همون بهتر که فقط ب گذشته بنازیم و سرمون زیر پتوی خودمون باشه
دانشمند ایرانی ؟؟؟؟
اونقد ایرانی هست که عکسشو طوری گذاشتین که بی حجابیش معلوم نباشه
بیشین بینیم با
اینجا که بهشون میدون نمی دن لا اقل در خارج می تونند استعدادشون رو بروز بدن و مفید باشند.
اگه تو ایران بود .نهایتا چندتا مقاله علمی چاپ میکرد.اما رفت وتونست تو کارهای پژوهشی هم با استفاده از فضا وامکاناتی وبهای که در خارج به متخصصان میدهند پیشرفت کنه.
دانشمندانی که مهاجرت می کنند نخبه هایی هستند که احتمالا فرزندانشون هم نخبه خواهند بود و چندین نسل از وجودشان در کنارمان محروم می شویم و کم کم اهل دیاری دیگر می شوند. نخبه ها را دریابیم.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر