ناگفته‌هایی هولناک از مافیای دارو

کد خبر: ۹۱۶۳۰۰
|
۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۹ 06 August 2019
|
12889 بازدید
|

چندی است صحبت فساد و آلودگی جریان های دارویی در کشور، از مباحث داغ حوزه بهداشت و درمان به شمار می آید.

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه خراسان، وزیر جدید بهداشت در هفته های نخست حضورش در این وزارتخانه، در اظهاراتی شفاف از فساد در این حوزه خبر داد و به سازمان غذا و دارو تشر زد که: «باید این شبکه پوسیده و مزخرف جمع شود.» حالا در تازه ترین سوت زنی در حوزه دارو، محسن جلواتی قائم مقام مدیرعامل دیده‌بان شفافیت در نشستی خبری که مهر آن را منتشرکرده، ناگفته هاییهولناک از مافیای دارو در کشور را فاش کرد.

مهم ترین بخش های سخنان وی را باهم مرور می کنیم:

زنجیره مافیا
* حدود دو سال قبل اولین شکایت را از تخلفات، متخلفان و به طور کلی سودجویان در سازمان غذا و دارو به دستگاه قضا بردیم و از رئیس اسبق این سازمان شکایت کردیم و این شکایت به اطلاع مردم نیز رسید. در ماه های گذشته افراد مختلفی در سازمان غذا و دارو توسط نهادهای نظارتی بازداشت شدند که این افراد جزوی از زنجیره مافیای دارو بودند که هم اکنون این پرونده ها در حال رسیدگی و طی مراحل قضایی است. هم اکنون نیز در شعبه ۱۵ دادگاه کارکنان دولت این پرونده ها باز است.

*مهم ترین عامل زمینه ساز برای تخلف در سازمان غذا و دارو، سامانه تی‌تک است. علت فسادآمیز بودن سامانه تی‌تک نیز امکان دستکاری در آن و وارد کردن اطلاعات دلخواه است به طوری که حتی کسانی که به آن ها ارز تعلق نمی گیرد، با واردات داروهای ممنوعه موفق به دریافت ارز شده اند. این در حالی است که در برخی گزارش ها، در خصوص داروهایی که حتی به طور کامل در داخل تولید می‌شوند اعلام شده که تولید داخل نداریم و برای واردات آن ها ارز مصرف شده است و این موضوع موجب تعطیلی تولیدکنندگان داخلی می شود.

*دو محموله دارویی در گمرک فرودگاه در حال ترخیص بود که براساس گزارش حسابرس مستقل فرودگاه، یک شرکت لوازم خانگی با دریافت ارز اقدام به واردات این دارو کرده بود که با رسیدن گزارش آن به ما، اقدامات لازم برای ممانعت از ترخیص آن انجام شد. این در حالی است که مدیر کل فرودگاه این موضوع را انکار می کند. نماینده حسابرس نیز که این موضوع را تأیید کرده بود در همان روز برکنار شد. اما هم اکنون مجدد به کار خود بازگشته است با وجودی که نوع داروی وارداتی ممنوعه بوده و اجازه ترخیص نداشته است. نماینده سازمان غذا و دارو که نمی دانیم وجود خارجی دارد یا خیر اعلام کرد که این دارو تولید داخل ندارد و به شرکت وارد کننده ارز داده است. اکنون نیز از میزان یک میلیون داروی وارداتی، تنها به ۱۷۵ هزار مورد آن اعتراف کرده اند.

*گروه دیگری اقدام به واردات داروهای مکملی کرده اند که تاریخ انقضای آن ها در حال اتمام بود. برای واردات این دارو، یک میلیون و ۱۳۰ هزار دلار نیز مصرف شده است. درخصوص کارپول های دندان پزشکی نیز، شرکت های وارد کننده 4.3 میلیارد تومان عوارض گمرکی را نداده و یک چهارم آن ها هم مالیات خود را پرداخت نکرده اند.

*یکی دیگر از مصادیق فساد در حوزه دارو کشف محموله ای بود که باید ۱۰ هزار آمپول وارد می شد که تنها دو هزار آمپول وارد شده بود و در میانه محموله برای پرکردن حجم، یخ خشک کار شده بود.

*همه شرکت هایی که در بورس آمریکا سهام دارند باید همواره گزارش های خود را به وزارت خزانه داری آمریکا ارائه دهند. طبق این گزارش، یک شرکت اروپایی ۹۰۰ هزار میلیون دلار به یکی از شرکت های ایرانی دارو فروخته بود این در حالی است که طرف داخلی اعلام کرد ۴۰ میلیون دلار دارو خریده است.

*تا مهر ۹۷ برای به خطر انداختن جان مردم و مجبور کردن کشور به وارد کردن دارو، مواد اولیه وارد کشور نمی شد تا با کاهش مواد اولیه دارویی نظام به خطر افتد. کل نیاز دارویی کشور در مواد اولیه ۷۰۰ میلیون دلار است اما در سال ۹۷، ۱.۴ میلیارد دلار مواد اولیه وارد کشور شده که این رقم دو برابر نیاز کشور است.

*در حوزه قیمت‌گذاری برای برخی داروها تا ۱۰ برابر قیمت را بیشتر محاسبه کردند. در حالی که سرمایه‌گذار داخلی از این موضوع متضرر شده است. این موضوع به این دلیل رخ می‌دهد که برخی از افراد و مسئولان سازمان غذا و دارو ذی نفع بوده و در شرکت‌های دارویی فعالیت می‌کنند.

فساد مالی نه،فساد جانی
* دارویی در کشور تولید شد که در مرحله آزمایش بود اما به بازار توزیع شد. این در حالی است که این موضوع برخلاف قانون است اما لابی باند فساد و دارو، این کار را عملی کرد. در نهایت آزمایش ها نشان داد که این دارو موجب مرگ افراد می شود. مراجع مرتبط اعلام کردند که باید این دارو از بازار جمع شود اما شرکت تولید کننده اعلام کرد که به دلیل کمبود داروی سراسری این شرکت در بازار، اقدام به جمع آوری دارو نخواهد کرد. این موضوع فساد مالی نیست بلکه یک فساد جانی است.

* یکی از شرکت های فاسد در این حوزه تمامی مخالفان خود را متهم به واردات دارو از رژیم صهیونیستی می کرد در حالی که خود از این رژیم مواد اولیه وارد کشور کرده بود که با نامه فراکسیون دارویی مجلس و وارد شدن پدافند غیرعامل، اعلام کردند که این محموله به صورت اشتباهی وارد کشور شده است.

تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
اداره کشور درست زمان احمدشاه و قجرهاست هر نهادی حکومت مستقل داره و خراج گذار حکومت مرکزی نیست هر نهادی خودمختار و کشور جداگانه است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
در تایید این خبر در یکی از شرکت های داروسازی که صادرات هم دارد دارویی تهیه شد که یکی از همکاران که تازه در این شرکت استخدام شده بود در اعتراض به وارد کردن این دارو به بازار علیرغم اثبات سمیت آن در آزمایشگاه از کار در این شرکت انصراف داد. ضمنا از وزارت بهداشت خواهش می کنیم در شهرک های صنعتی که موارد آرایشی و شوینده تولید می شود نظارت جدی داشته باشند. متاسفانه خبرهای خیلی بدی می رسد که قابل طرح نیست.
ناشناس
|
Australia
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
تمام این تخلفات با نظارت کامل سازمان غذا و دارو انجام می شود . من سالها در یک شرکت بسیار منظم وارداتی دارو و لوازم بهداشتی کار میکردم. یک سوزن اضافه تر از پروفرما به ما اجازه واردات نمیدادند . اصلا اجازه واردات داروهای معتبر و از برندهای معتبر دنیا در خصوص داروهای فوریتی به ما نمیدادند. هر ماه یک لیست داروهای فوریتی ارائه میدادند که شرکت های خاصی که هر کدوم یکی از اعضایشان پای ثابت سازمان غذا و دارو بود برنده این مناقصه ها بود و داروهای re pack و از مبادی نظیر داروهای بسیار ناشناخته هندی و غیره رو اجازه واردات میدادند
این چرخه مافیا سرهای اصلی و کانون واقعیش در خود سازمان غذا و دارو است
روسا با گرفتن هدیه های سنگین(چند سال پیش همه بچه های سازمان میگفتند یکی از روسا یک ماشین هفتصد میلیونی هدیه گرفته) اقدام به واردات میکردند
به هیچ فرد یا شرکت خصوصی خارج از افراد خودشان اجازه رقابت یا حتی واردات سالم نمیدهند
اگر مجلس دستور تفتیش پرونده های سازمان غذا و دارو را صادر نماید با چنان تخلفاتی مواجه می شوید که باور ناپذیر است
یکی از کوچکترین تخلفات افراد این سازمان این بود که اگر شرکت واردکننده کوچکی برند خوب خارجی داشت با لابی آن برند را به هولدینگ های بزرگ انتقال میداد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
تابناک بهترین سایت خبری ایرانیان است
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
عجیبترین ادمهایه رویه زمین که هیچی براشون مهم نیست یعنی عجوبه ای هستن که خلق نشده بودن و نمیشن ، البته خاک خاورمیانه نمیدونم توش چیداره یا کشتاره یا دزدی یافساد ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
واقعا بعضی ها به هیچ چیز پایبند نیستند نه دین نه عقل نه ...
به اینها باید گفت اگر هیچ کدام از اینها را ندارید لااقل آزاده باشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
آهاي ، هاي پرتقال فروش ، كجايي؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
این گروه همیشه بوده و خواهند بود. این افراد مشخص هستند مثلا دکتر آقاجانی ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی. ایشان فقط پستش از وزارت بهداشت عوض شد و به دانشگاه رفت. هیچ کس نتوانست قدرت را از گروه آنها بگیرد. مثلا دکتر شهرامی همیشه مسیول مالی و یا اجرایی دکتر آقاجانی است. اینها واقعا روی تجهیزات ایمپلنتی در کشور تاثیر گذار بودند. اگر کسی بخواهد با این رانت برخورد کند به دیوار فریدون برادر رییس جمهور برخورد می کند. مشکلات فقط دارو نیست تجهیزات بسیار بدتر است. تجهیزات هنوز توسط گروه مافیایی کنترل می شود
محمدامین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
دست مریزاد. نیاز شدید به دیده بانی، افشا فساد و برخورد شدید در همه حوزه ها به ویژه پزشکی و دارو وجود دارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
بهتره بگیم مرده خورها تا مافیای دارو
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با انتقال پایتخت ایران از تهران ...