بازدید 6764

اعتبار ۵۳ میلیاردی برای تأمین خدمات در شهر تهران

کد خبر: ۹۰۷۵۷۴
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۰ 24 June 2019

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان اینکه ۲۰ درصد از منابع در گام نخست برای تأمین خدمات در شهر تهران معادل حدود ۵۳ میلیارد تومان تخصیص داده شد، عنوان کرد: بر این اساس ۱۰ پروژه از میان ۱۸ پروژ تعریف شده‌ای که زمینه تحقق عملیات اجرایی آن در بازه زمانی یکساله پیش بینی می‌شد، به شرکت بازآفرینی شهری ایران معرفی شد و اقدامات لازم جهت مکاتبه و پیگیری برای درج در برنامه‌ها و پروژه‌ها و ثبت در سامانه سازمان برنامه و بودجه کشور در این خصوص صورت گرفت.

به گزارش تیترشهر، کاوه حاجی علی اکبری در چهاردهمین جلسه کمیته خدمات و زیرساخت ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران که پس از دو سال وقفه در استانداری تهران برگزار شد، یادآورشد: براساس آیین نامه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی که در سال گذشته به تصویب هیأت وزیران رسید، تمامی دستگاه‌های ذی نقش و مسئول در بازآفرینی و نوسازی بافت‌های فرسوده مکلف به ارائه برنامه سالیانه خود در حوزه تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی شدند.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به ماده ۵۹ قانون برنامه ششم توسعه، تصریح کرد: با استناد به این قانون، دولت و شهرداری‌ها مکلف به بازآفرینی و نوسازی ۲۷۰ محله در سال شدند و ۱۸ محله بافت فرسوده در شهر تهران به عنوان اولویت نخست از سوی شهرداری تهران مشخص شد و در برنامه اقدام مشترک قرار گرفت.

علی اکبری خاطرنشان کرد: در جلسه بهمن ماه سال گذشته ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران، ۱۸ محله اولویت دار معرفی شدند و از دستگاه‌های عضو ستاد درخواست شد تا متناسب با نوع مسائل و مشکلات موجود در هر محله نسبت به ارائه برنامه سالیانه خود اقدام کنند و در این رابطه نیز می‌توانستند از برنامه‌های اقدام دفاتر توسعه محله‌ای که در محلات مستقر هستند استفاده کنند.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران گفت: اقدام دیگری که از سوی ستاد صورت گرفت، اختصاص منابع تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۹۷ به بحث بازآفرینی شهری بود که مقرر شد ۱۵۰۰ میلیارد تومان از منابعی که از صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده به منظور تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی در بافت‌های فرسوده کشور اختصاص یابد.

علی اکبری در این باره افزود: نیاز‌های خدماتی در ۱۸ محله به انضمام شناسنامه پروژه‌ها شامل مساحت پروژه ها، پلاک، کاربری‌ها و اعتبارات مورد نیاز برای ایجاد این خدمات احصاء و برای پیگیری‌های لازم به نهاد‌های ذی ربط ارسال شد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان اینکه ۲۰ درصد از منابع مذکور در گام نخست برای تأمین خدمات در شهر تهران معادل حدود ۵۳ میلیارد تومان تخصیص داده شد، عنوان کرد: بر این اساس ۱۰ پروژه از میان ۱۸ پروژ تعریف شده‌ای که زمینه تحقق عملیات اجرایی آن در بازه زمانی یکساله پیش بینی می‌شد، به شرکت بازآفرینی شهری ایران معرفی شد و اقدامات لازم جهت مکاتبه و پیگیری برای درج در برنامه‌ها و پروژه‌ها و ثبت در سامانه سازمان برنامه و بودجه کشور در این خصوص صورت گرفت.

اعتبار ۵۳ میلیاردی برای تأمین خدمات در شهر تهراندبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با بیان اینکه همکاری ما با دستگاه‌های اجرایی در حوزه بازآفرینی به دو دسته تقسیم می‌شود، متذکر شد: دسته نخست به صورت عام و بدون اولویت بندی در همه بافت‌های فرسوده شهر تهران جریان دارد و دسته دوم مربوط به ۱۸ محله اولویت دار تعریف شده است.

علی اکبری تصریح کرد: بر مبنای ماده ۲۰ آیین نامه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی، وزارتخانه‌های نفت و نیرو مکلف به ارائه تخفیف تقسط هزینه‌های انشعابات آب، برق و گاز در تمامی محلات بافت فرسوده شهر تهران هستند، اما علی رغم گذشت یکسال از تصویب این آیین نامه تاکنون یک مورد تخفیف هزینه انشعابات از سوی دستگاه‌های اجرایی صادر نشده است.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران از تدوین برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای ۱۸ محله اولویت دار در برنامه اقدام مشترک دولت و شهرداری خبر داد و گفت: سال گذشته این برنامه که در آن اقدامات لازم از سوی دستگاه‌های مختلف برای اجرا در ۱۸ محله اولویت دار مشخص شده به تصویب ستاد بازآفرینی کلانشهر تهران رسید، اما در زمان مراجعه به دستگاه‌های اجرایی با در‌های بسته مواجه می‌شویم و دستگاه‌ها اظهار می‌کنند که منابعی برای تحقق این برنامه‌ها ندارند.

مدیرعامل سامان نوسازی شهر تهران خاطرنشان کرد: زمانی که موضوع بازآفرینی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری به عنوان یکی از موضوعات محوری در برنامه ششم توسعه قرار می‌گیرد، انتظار می‌رود سهم و نقش دستگاه‌های اجرایی نیز در تحقق مأموریت مذکور مشخص شود.

ضرورت شناسایی تأمین سرانه خدمات در محلات اولویت دار

همچنین در ادامه تقی زاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران و دبیر کمیته خدمات و زیرساخت ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران نیز در این جلسه با بیان اینکه موضوع بازآفرینی، فرآیند توسعه‌ای است که همه ابعاد از جمله موضوعات اجتماعی، کالبدی، فضایی و ... را در برمی گیرد و مختص به خدمات خاص نیست، عنوان کرد: این موضوع در شهر تهران که دارای ۳ هزار و ۲۶۸ هکتار بافت فرسوده است از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد.

دبیر کمیته خدمات و زیرساخت ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با اشاره به تجارب بازآفرینی گذشته در شهر تهران و امکانات و ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی، متذکر شد: به لحاظ ضرورت امر می‌خواهیم از همه ظرفیت دستگاه‌ها فارغ از نگاه بخشی استفاده کنیم و هم افزایی ایجاد کنیم و توقع این است که در شهر تهران ضمن اقدام برای بازآفرینی کلیه محلات فرسوده، یک محله را نیز به عنوان پایلوت عملیاتی کنیم تا این اقدام به عنوان الگو در سایر شهر‌های کشور تسری پیدا کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران با تأکید بر ضرورت تشکیل جلسات این کمیته به صورت مستمر و منظم، خاطرنشان کرد: جلسات این کمیته باید به شکل میدانی و عملیاتی در سطح محلات با حضور کلیه اعضا و نمایندگان تام الاختیار شهرداری‌های مناطق و دستگاه‌های اجرایی تشکیل شود.

تقی زاده با بیان این که موضوع اسناد قولنامه‌ای مسئله مشترکی در کلیه محلات بافت‌های فرسوده است از تشکیل کمیته‌ای برای رفع این مشکلات در شورای برنامه ریزی و توسعه استان خبر داد و گفت: به منظور تسریع در فرآیند بازآفرینی بافت‌های فرسوده، رفع مشکل املاک قولنامه‌ای با اولویت ۱۸ محله معرفی شده در دستور کار قرار گیرد.

دبیر کمیته خدمات و زیرساخت ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با اشاره به کمبود سرانه‌های خدماتی در برخی مناطق پر تراکم مانند مناطق ۹، ۱۰ و ... خاطرنشان کرد: شایسته است اراضی شهرداری و دولت با همکاری سازمان املاک و مستغلات برای تأمین سرانه‌های خدماتی در محلات اولویت دار هدف شناسایی شوند و جزئیات برنامه‌ها در مقیاس خیابان و کوچه تدوین شوند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست
آخرین اخبار