بازدید 8761

قیمت مسکن از توان دهک‌های بالا نیز خارج شده

کد خبر: ۹۰۳۱۹۴
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۱ 03 June 2019

یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان این‌که قیمت‌های فعلی مسکن، تناسبی با توان دهک‌های میانی و حتی بالای جامعه ندارد گفت: اگر قرار است تعادل در بازار مسکن ایجاد شود باید نرخ رشد قیمت‌ها پایین‌تر از تورم عمومی قرار گیرد.

به گزارش «تابناک»، سلمان خادم‌المله در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: زمانی که میانگین قیمت مسکن شهر تهران به بیش از ۱۱ میلیون تومان در اسفندماه سال گذشته رسید در واقع از چارچوب تعادل عرضه و تقاضا خارج شد. متری ۱۲ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان فعلی نیز قطعاً از توان دهک‌های میانی و حتی بعضی از دهک‌های بالای جامعه خارج شده است. لذا از این به بعد افزایش قیمت مسکن، صرفاً منجر به کاهش حجم معاملات می‌شود.

وی افزود: تقاضا برای بازار مسکن از سه نوع مصرفی، سرمایه‌ای و سفته‌بازانه تشکیل می‌شود. با توجه به سطح درآمد دهک‌های هفت و هشت به عنوان متقاضیان مؤثر بازار مسکن، تقاضای سفته‌بازی هم تحت تأثیر قرار می‌گیرد. از این‌جا به بعد تغییرات قیمت مسکن شاید متناسب با متغیرها و چشم‌انداز کلان اقتصادی باشد اما از چارچوب تعادل عرضه و تقاضا خارج شده، لذا افزایش قیمت مسکن بیش از نرخ تورم، معنی‌دار نیست.

این کارشناس اقتصاد مسکن با بیان این‌که در شرایط فعلی، متقاضیان خرید و اجاره آپارتمان مجبور به انتخاب اولویت‌های بعدی هستند، گفت: سطح درآمدها نسبت به سال قبل تغییر چندانی نداشته اما قیمت مسکن جهش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده است. در این شرایط افراد مجبورند خانه‌های کوچک‌تر، قدیمی‌تر یا مناطق پایین‌تر را برای زندگی انتخاب کنند.

خادم‌المله در پاسخ به این سوال که مشتریان فعلی بازار مسکن چه کسانی هستند گفت: اغلب متقاضیان واقعی که هم‌اکنون در بازار حضور دارند کسانی هستند که می‌خواهند ملک خود را تبدیل به احسن کنند. البته نمی‌گویم خریدار اولیه وجود ندارد ولی با توجه به شکاف ایجاد شده بین قدرت خرید و قیمت‌های پیشنهادی، در این بخش نیز خرید و فروش بیشتر از سوی سفته‌بازان انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: بعد از خردادماه اگر در چارچوب عرضه و تقاضا پیش برویم نباید ارزش واقعی قیمت مسکن افزایش پیدا کند. به بیان دیگر رشد قیمت مسکن باید پایین‌تر از تورم عمومی باشد. ولی با توجه به شرایط فعلی اقتصاد که از حالت نرمال خارج شده و احتمال رفتارهای پیش‌بینی نشده در بازار، ممکن است قیمت مسکن بالاتر از نرخ تورم قرار گیرد که به اعتقاد من بعید است.

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران را در اردیبهشت ماه ۱۲ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان اعلام کرد که نسبت به ماه قبل ۱۲.۵ درصد و نسبت به اردیبهشت پارسال ۱۱۲ درصد افزایش نشان می‌دهد. تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران نیز در اردیبهشت امسال به ۱۲.۱ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۶.۵ درصد کاهش یافت.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۱۱
اینو باید به اون کسانی گفت که میگن ارزش پول ملی باید پایین باشه چون به ضرر منافعشون میباشه و کاری به عواقب فاجعه بار این بی اعتباری پول ملی ندارند،
گرانی شدید چند برابری مصالح، دستمزد، حمل ونقل، ارزاق عمومی، خوردرو، مسکن، اجاره و غیره در یکسال گذشته از عواقب بی ارزش شدن پول ملی در برابر ارزهای خارجی میباشه.
درد مشخصه فقط درمان نیاز است که آن هم بعضی ها به دلیل منافع نجومی که در این اوضاع و احوال تحریم نصیبشون شده حاضر به درمان نیستند و فقط میگویند پایین اومدن قیمت ارز به ضرر اقتصاد است، کدام اقتصاد الله اعلم، کدام صادرات الله اعلم.
صاحبخانه شدن را ولش اجاره را بچسب؟.......عقلاومسئولین فکری کاری ایده ای ؟/.....
سلام
عجیبه برام که افراد در صدر مسایل مسکن کوچکترین اطلاع و تحلیل دقیقی از وضعیت موجود ندارند. در تهران هنوز هم تقاضا بیشتر از عرضه است و روزبروز هم بیشتر می شود. دلیل آن هم افرادی هشتند که محل اصلی زندگی آنها در شهرستانهاست و خرید آپارتمان در تهران انجام می دهند. همیشه برای من جالب بوده است چرا در شهری مثل تهران که اینهمه رفت و آمد مسافر دارد چه با هواپیما چه با قطار و چه با اتوبوس و وسایل شخصی مسافرخانه ها و هتلها آنچنان رشدی نداشته اند. دلیل اصلی همین است که اکثر این مسافران در واقع ساکنان مجازی تهران هستند. سالی چند بار برای خرید و تفریح و ..... به تهران می آیند و در آپارتمانهای خریداری شده خود ساکن می شوند و دایما این رویه و تعداد این افراد در حال رشد است. بنابراین باید دنبال ساکنین مجازی تهران بود که شاید در سال کلا چند روزی بیشتر در آپارتمانهای خریداری شده خود در تهران ساکن نباشند. فهمیدن این مساله سخت است ولی حل کردن آنها بسیار سختتر است. تا یک پایگاه داده دقیق از افراد در مورد پارامترهای مختلف زندگی در دسترس نباشد و براساس این پایگاره داده روندهای دقیقی طراحی و اجرا نشود وضعیت به همین صورت خواهد بود. بنابراین زمانی که خانه ای می خواهد در تهران به نام فردی شود حتما باید دلایل دقیق و مشخصی وجود داشته باشد. تنها در این صورت است که می توان بازار مسکن راکنترل کرد که اگر کنترل بشود بسیاری از مشکلات دیگر کشور هم حل خواهد شد. ولی خوب دریغ و درد از وجود افراد باهوش با تدبیر ریزبین و متعصب و مصمم برای حل مشکلات این کشور ....
آمار تعداد ساخت و ساز در سال 96 و 97 چقدر بوده است که عرضه کاهش داشته است ؟
وقتی دولت وزارت مسکن رو با وزارت راه ادغام می کرد باید فکر این روز هم می بود....
متر12 میلیون کجا بهت قیمت دادن؟؟/ الان جنت آباد ، شهر زیبا ، مرزداران و... که جای متوسط شهر هستن حرف 22 میلیون تومان به بالا هست
این قیمتها بی معنی هستن. گفته شده آمار وزارت مسکن و شهرسازی. مگه دو سه تا معامله ی صوری یا دلالی و سفته بازی در ماه ملاک هست؟ معاملات واقعی و بر مبنای تقاضای مصرفی نزدیک به صفر هستش که نشان می ده قیمتها کاملا غیرواقعیست. مشکل اینجاست که همه می خوان از قافله ی دلار عقب نمانند. اون هم به هر قیمتی!!!
خانه دار شدن آرزوست... برای کشوری که حداقل های معیشتی مردم در ان آرزوست باید تاسف خورد.
چرا کسی یه راه حل اساسی پیشنهاد نمیده ؟؟
مگه ما تو این مملکت ، کارشناس نداریم ؟ خبره نداریم ؟
تا کی ما باید فقط طرح موضوع کنیم . . . ؟؟؟
از دولتی که نتواند قیمت پیاز را کنترل کند توقع دارید قیمت مسکن را کنترل کند
با توج به همسان سازی حقوق بازنشستگان
پیشنهاد میشود برای اینکه قیمت ساختمانها فرسود هم نجومی نشود قیمت انها را همسان سازی کند
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی