بازدید 3765
۳

کشورهای اروپایی در حسرت نیروی کار ایرانی

کد خبر: ۸۹۹۸۶۴
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۲:۵۲ 18 May 2019

یک کارشناس بازار کار معتقد است با تزریق پول به بازار شغل ایجاد نمی‌شود و در شرایطی که بسیاری از کشورها به شدت نیازمند نیروی انسانی هستند، باید شرایط بهره‌گیری و اعزام نیروهای کار ماهر و متخصص خود را فراهم کنیم.

حمید حاج اسماعیلی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هم اکنون در حوزه نیروی انسانی، دانش آموختگان و نخبگان بسیاری داریم که هنوز نتوانسته‌ایم از ظرفیت و دانش آنها در توسعه اقتصاد به شکل شایسته‌ای استفاده کنیم. این در حالی است که بسیاری از کشورهای اروپایی و حتی غربی به شدت محتاج نیروی انسانی هستند و با گسترش پدیده سالمندی در اروپا، این نیاز روز به روز بیشتر می‌شود.

وی افزود: آلمان درصدد است تا از طریق جذب آوارگان این مشکل را حل کند و در سال جاری جذب بیش از ۱۰۰ هزار نفر سوری به عنوان نیروی کار را در دستور کار دارد.

این کارشناس بازار کار ادامه داد: ما از فرصتی که در قالب توافق برجام شکل گرفت می‌توانستیم استفاده کنیم و با اروپایی‌ها تفاهم‌نامه‌ای برای اعزام نیروی کار به طور رسمی منعقد کنیم. در حال حاضر اگر این کار را نکنیم بسیاری از نیروهای انسانی از مسیرهای غیرقانونی کشور را ترک می‌کنند و در نهایت ارزان به خدمت گرفته می‌شوند و از مزایای جدی و قانونی محروم می‌مانند.

به گفته حاج اسماعیلی، اعزام نیروی کار به خارج یکی از راههای ارزآوری کشورها به شمار می‌رود و وزارت کار باید با همکاری وزارت امور خارجه برنامه‌ریزی صحیحی در این خصوص داشته باشد.

وی گفت: نرخ بیکاری کشور در حال افزایش است و با توجه به آمار بالای فارغ التحصیلان بیکار و نیاز کشورهایی که در حسرت چنین سرمایه عظیمی هستند، می‌توانیم نیروهای ماهر و متخصص خود را به کشورهای صنعتی اعزام کنیم. این کار ارزآوری دارد و از طریق مجاری رسمی، بخشی از دستمزدشان به کشور برمی‌گردد.

این کارشناس بازار کار تصریح کرد: در زمان‌هایی که با فشار اقتصادی و تحریم‌های خارجی مواجه هستیم دولت حتماً باید روی بخشهایی که از تحریم‌ها تأثیر کمتری می‌پذیرند، متمرکز شود و گردشگری، یکی از بخشهایی است که کمتر متأثر از تحریم است.

حاج اسماعیلی گفت: ایران کشوری چهار فصل با جاذبه‌های باستانی و گردشگری فراوان است که مورد توجه گردشگران خارجی قرار دارد از این رو باید ظرفیت‌هایمان را در بخش گردشگری چند برابر و هدفگذاری اشتغال را ترسیم کنیم تا از این طریق بخشی از مشکلاتی که در وابستگی به نفت داریم در کوتاه مدت جبران شود.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر توسعه گردشگری به عنوان یک صنعت درآمدزا در دستور کار بسیاری از کشورهای جهان قرار دارد. گردشگری علاوه بر اشتغالزایی، از درآمدزایی و ارزش افزوده بالایی برخوردار است و کشورهایی نظیر ترکیه با تکیه بر صنعت توریسم و گردشگری، درآمدهای سرشاری نصیب اقتصاد خود کرده‌اند.به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سال گذشته بیش از ۲۰۰ هزار شغل در حوزه گردشگری در کشور ایجاد شده است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
نيرو كاري كه از ايران مي ره ديگه بر نمي گرده و پولش رو هم در اونجا خرج مي كنه تازه بعد از فوت اقوام ارث رو به يورو تبديل مي كنه از ايران خارج مي كنه. بايستي توليد در داخا انجام شود
ای جان
خودشان به شما گفتند و لیست دادند. یکی هم از ما نیرو نمی خوان
من 7 سال اروپا بودم
اوال باید زبان هر کشوری رو فول بشی
بعد دوره های کاری رو ببینی بهدش تازه اجاره کار بگیری و کار کنی
2-3 سال زمان می خواد کلی هم پول باید بدی
این همه سرمایه کمه که باید بریم کشورهای دیگه کار کنیم تا ارز بیاریم؟
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی