بازدید 8067
۵

دوباره ترسالی می‌شود؟

کد خبر: ۸۹۴۸۰۸
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۴ 27 April 2019

یک زمین شناس مدعی شد: ایران طی یک دوره ۳ تا ۴ دهه با خشکسالی روبرو بوده و از سال گذشته این دوره با بارش‌های بیشتر گویا به پایان رسیده و با توجه به شواهد، نظریه آغاز دوره ترسالی بعید به نظر نمی‌رسد.

به گزارش «تابناک»، سیدرمضان موسوی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه با اجرای عملیات‌های آبخیزداری، مکانیکی، بیولوژیکی و بایو مکانیکی می‌توان موجبات حفظ عرصه‌های با ارزش کشور را فراهم ساخت، اظهار کرد: با اجرای عملیات‌های مربوط به حفاظت آب و خاک، ترمیم زخم‌ها و رفع تجاوز بر حریم عرصه‌ها و پدیده‌های طبیعی نظیر رودخانه‌ها، جنگل‌ها، مراتع و سواحل می‌توانیم شاهد بهره برداری کامل از باران در دوره ترسالی باشیم.

وی با بیان اینکه نبود سازه‌های حفاظتی برای کناره رودخانه‌ها و جاده‌ها، ساخت پل‌ها بدون مطالعه و پیش بینی سیل‌ها و بارش‌های سنگین عامل اصلی افزایش خسارات سنگین اخیر بوده است، تصریح کرد: در سیل اخیر اکثر پل‌های روی رودخانه‌ها و دره‌ها به جای منفذ خروجی آب، به عنوان سد عمل کردند و این اشتباهات جدی باعث بروز خسارت و صرف هزینه‌های سنگین شده است.

این کارشناس زمین شناسی، با بیان اینکه رفتار هوا و اقلیم درست شبیه به عملکرد پدیده‌های دیگر زمین به صورت دوره‌ای و تکراری است، گفت: کشور ایران در فلات خشک واقع شده و جز مناطق کم بارش است و طی یک دوره ۳ تا ۴ دهه با خشکسالی روبرو بوده و از سال گذشته این دوره با بارش‌های بیشتر گویا به پایان رسیده و با توجه به شواهد، نظریه آغاز دوره ترسالی بعید به نظر نمی‌رسد.

موسوی در ادامه با بیان اینکه احتمال دارد در سال‌های پیش رو بارندگی‌های شدید، متعدد و متنوعی را در محدوده کشور داشته باشیم، اظهار کرد: این بارش‌ها می‌تواند برای کشور خشکی مانند ایران یک فرصت محسوب شود که باید با انجام عملیات مختلف آبخیزداری و حفاظت از خاک از آن به بهترین نحو بهره برداری کرد.

وی با بیان اینکه طی ۴۰ سال گذشته هزینه لازم برای بخیه، ترمیم و درمان کردن زخم‌هایی که بر پیکر دامنه‌ها، دره‌های و آبراه‌ها به وجود آمد، انجام نشد، خاطرنشان کرد: بارش‌های اخیر نشان داده که اگر بخش کوچکی از هزینه‌های چند هزار میلیارد تومانی خسارت‌ها در سال‌های گذشته در حوزه آبخیزداری کشور مصرف می‌شد امروز بخش عظیمی از بودجه کشور صرف پرداخت خسارت‌های سیل نمی‌شد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
دقت کنید اشتباه میکند سه روند مهم است گردش هوای قطبی که گفتم منطقه حاره بالا میرود در این گرمایش اما قطب که بالا نمیرود لذا ناوه های ان متلاطم تر شده و عرض های پایین میاید و بی جا میاید که امسال امد 2- گردش سریه استوایی که امسال احتمالا برعکس بود 3- جریان های اقیانوسی ال نینو و ال... که خوب نمیدانم امسال رطوبت را مثل مانسون از اقیانوس هند به شرق افریقا و غرب عربستان کشانده و در فلات ایران به بار نشست پس دقت کنید از 5 سال قبل روند جدید دارد شکل میگیرد که سیل چند سال قبل جنوب و باد های بسیار شدید نشانگان ان است لذا باید با این روند جدید تحلیل داشته باشید خشکسالی و ترسالی داریم لذا شک شک شک نکنید بعد از این ترسالی یکی دو سال ان سامانه هایی که گفتم این هماهنگی را نداشته لذا فعلا یکسالی خشکسالی دارید
یک زمین شناس می گوید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
فقط خوب حرف می زنیم
کشور را اب برده . بعد می گویند هنوز وارد ترسالی نشده ایم . پس این سیلها چیست؟!!!!
هی خدایا کرمت رو شکر... وقتی نعمتت هم میاد سرمون از بی عرضگیمون خسارت میاره.....
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل