صفحه خبر لوگوبالا تابناک
صفحه خبر لوگوبالا تابناک

کمبود "روی" فشار خون را بالا می‌برد

کد خبر: ۸۷۳۱۶۳
| |
3280 بازدید

کمبود عنصر "روی" در بدن که برخی آن را با عنوان "زینک" می‌شناسند، مشکلی شایع در مبتلایان به بیماری‌های مزمن است که می‌تواند به بالا رفتن فشار خون منجر شود.

به گزارش ایسنا، در افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن از قبیل دیابت نوع ۲ و بیماری مزمن کلیوی، کمبود روی مشکلی شایع است. در افرادی که از مشکل کمبود روی رنج می‌برند احتمال ابتلاء به فشار خون بالا نیز بیشتر است.

بالا رفتن فشار خون که می‌تواند از پایین بودن سطح طبیعی روی در بدن ناشی شود، فرایندی را تغییر می‌دهد که کلیه‌ها طی آن سدیم را کنترل می‌کند. همچنین فرایندی که بر اثر آن کلیه‌ها از طریق ادرار سدیم را دفع می‌کنند یا مجدد آن را در بدن جذب می‌کنند نقش مهمی در کنترل فشار خون دارد.

متخصصان سلامت در مطالعه جدیدی که نتایج آن در نسخه آنلاین مجله فیزیولوژی آمریکا - فیزیولوژی کلیه منتشر شد به مقایسه موش‌های نر مبتلا به کمبود روی با موش‌هایی که دچار این مشکل نبودند، پرداختند. آنها مشاهده کردند که موش‌های مبتلا به کمبود روی دچار عارضه فشار خون بالا شده و دفع سدیم از طریق ادرار در آن‌ها کمتر بوده است.

به گفته متخصصان درک مکانیزمی که بر اثر آن کمبود روی به بالا رفتن فشار خون منجر می‌شود تأثیر حائز اهمیتی بر درمان این عارضه دارد.

به گزارش ان‌دی تی‌وی، از جمله مواد غذایی سرشار از روی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- سبزیجات و گیاهانی همچون جعفری، مریم‌گلی

- پروتئین‌های حیوانی و غذاهای دریایی

- تخم‌مرغ

- خشکبار، غلات و حبوبات

صفحه خبر لوگوبالا تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# اغتشاشات # جنگ ایران و اسرائیل # قیمت دلار # قیمت سکه # کالابرگ # کالابرگ الکترونیکی
نظرسنجی
در صورت تجاوز به خاک ایران، کدام گزینه باید در اولویت هدف قرار دادن باشد؟
مرجع جواهرات