مبناي دستمزد کارگران 487 هزار تومان
معاون امور استانهاي دبير کل خانه کارگر کشور اظهار داشت: بر اساس بررسي هاي کميته دستمزد خانه کارگر، مبناي دستمزد کارگران در سال آينده بايد 487 هزار تومان باشد و اين مبلغ، دستمزد پيشنهادي خانه کارگر است.
حسن صادقي در گفتگو با مهر افزود: طبقه کارگر، نوک پيکان دستمزدها هستند و شوراي عالي کار بايد از زواياي مختلف، دستمزدهاي سال 89 را بررسي کرده و در سند مزد سال آتي ببيند.
وي تأکيد کرد: نظرات کارشناسي دولت، مجلس، بخش خصوصي و کارفرمايان بايد گرفته شود و جمع بندي آنها، مبناي حقوق سال 89 باشد.
اين مسئول کارگري افزود: دستمزد پيشنهادي سال 89 خانه کارگر که 487 هزار تومان است، به رئيس جمهور، شوراي عالي کار و مجلس شوراي اسلامي اعلام شده است.
به استناد قانون کار نمي توان تصميم گرفت
صادقي با اشاره به اجراي قانون هدفمند کردن يارانه ها از ابتداي سال 89 تأکيد کرد: سال آينده با توجه به اجراي اوليه اين قانون، از لحاظ اقتصادي بسيار گنگ و مبهم است و نمي توان به استناد ماده 41 قانون کار، راجع به دستمزدها تصميم گرفت.
وي افزود: دو فاکتور اساسي بايد در تعيين دستمزدهاي سال آينده در نظر گرفته شود که يکي بحث تورم بانک مرکزي در سال 88 به استناد ماده 41 قانون کار و ديگري، تورم منبعث از حذف برخي يارانه ها است.
معاون امور استانهاي خانه کارگر ادامه داد: نوعي توهم تورمي در جامعه وجود دارد که به تورم سال 89 شتاب گسترده اي خواهد داد.
وي خاطرنشان کرد: پيش بيني اقتصاد دانان برجسته و مرکز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي اين است که در سال آتي، بيش از 40 درصد تورم داشته باشيم.
صادقي افزود: همين دلايل کافي است تا عاقلانه ترين کار صورت بگيرد و دستمزد سال آينده به صورت دو مرحله اي تعريف شود.
وي تبعات حذف يارانه ها به استناد قانون هدفمند کردن آنها را در تعيين ميزان حداقل دستمزدها، تأثير گذار دانست و ادامه داد: اميد است که مجلس شوراي اسلامي و دولت دستمزدي را اعلام نکنند تا مجبور شوند در سال 89 آن را افزايش دهند.


