«تحصیل در دوره دکتری تخصصی به صورت "تمام وقت" است.»؛ این جملهای است که در بخشنامه دوره دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی مورد تصریح قرار گرفته اما ظاهرا برخی مشمول آن نمیشوند!
به گزارش «تابناک»، یکی از دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه آزاد با اشاره به انتصاب داماد رئیس جمهور به سمت معاونت وزیر صنعت، معدن و تجارت میگوید: تا جایی که بنده و دوستانم اطلاع داریم و بارها مخاطب گوشزد این نکته توسط مسئولان دانشگاه بودهایم، تحصیل در دوره دکتری تخصصی امری «تمام وقت» است، اما ظاهرا قوانین برای همه نوشته نشدهاند، که اگر این گونه بود، ممکن نبود فردی چندین و چند سمت داشته باشد و در مقطع دکتری هم تحصیل کند.
وی میافزاید: بعد از انتشار خبر انتصاب داماد رئیس جمهور به سمت معاون وزیر صمت، دو دسته اخبار منتشر شد که در یک دسته از آنها، کامبیز مهدی زاده فرساد «دانشجوی دکتری» معرفی شده و در دسته دیگر، از وی به عنوان «فارغ التحصیل» دکتری آزاد یاد کرده اند، که در هر دو صورت، این مساله محل ابهام است و از دید بنده و امثال بنده، نشان دهنده استاندردهای دوگانه دانشگاه در برخورد با دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی است.
او در ادامه توضیح میدهد: اگر این فرد در حال حاضر دانشجوی مقطع دکتری باشد، این سوال به وجود میآید که چگونه میتوان دانشجوی تمام وقت بود و در عین حال سمت بسیار مهم و تمام وقتی مانند معاونت وزیر داشت و اگر ایشان فارغ التحصیل هم شده باشند، باز این سوال پابرجاست که چگونه حین تحصیل آن همه پست و سمتی که در رزومه شان درج شده را عهده دار بودهاند؟ آیا ایشان در قیاس با امثال بنده امتیاز ویژه ای داشتهاند؟
این دانشجوی معترض در ادامه با یادآوری برخی سخت گیری ها در دانشگاه در خصوص دانشجویان مقطع دکتری میگوید: در دانشکده ای که بنده مشغول به تحصیل هستم، برای آنکه دانشجویان دکتری ملزم به حضور حداکثری شوند، مسئولان و متولیان کوشیدهاند تا کلاس های درس را در طول چند روز دایر کنند و به این وسیله، مانع از اشتغال دانشجویان شوند. اینجاست که وقتی میبینیم برخی میتوانند از امتیازات ویزه بهره مند شده و حین تحصیل، به امورات مختلف اشتغال داشته باشند، چاره ای نمیماند جز اینکه بپذیریم ظلمی آشکار در جریان است و خون برخی رنگین تر از خون دیگران است!
نکتهای که کمتر مورد توجه قرار گرفته و جا دارد مسئولان دانشگاه آزاد و حتی فراتر از ایشان، مسئولان وزارت علوم در خصوص آن شفاف سازی کنند، به ویژه در شرایط فعلی که انتصاب داماد رئیس جمهور به سمتی تا این اندازه مهم و حساس، همگان را نسبت به این موضوع حساس کرده و شائبه های فراوانی آفریده است. شائبه هایی که اگر پاسخ داده نشوند، میتوانند بسیار مخرب باشند و اعتماد عمومی به نظام آموزش عالی کشورمان را خدشه دار کنند.