صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

برخورد با استفاده‌كنندگان از اسامي بيگانه

کد خبر: ۸۵۹۹
| |
11303 بازدید

مدير كل دفتر تبليغات و اطلاع‌رساني وزارت ارشاد گفت: در سال جديد با سازمان‌ها و شركت‌هاي استفاده ‌كننده‌ از اسامي، عناوين و اصطلاحات بيگانه به شدت برخورد مي‌شود.

‌عليرضا كريمي در گفت‌وگو با فارس گفت: در پي مصوبه‌ اسفند 86 شوراي اطلاع‌رساني دولت در خصوص ممنوعيت بكارگيري اسامي، عناوين و اصطلاحات بيگانه‌، اداره كل تبليغات و اطلاع‌رساني وزارت ارشاد اسلامي در سراسر كشور از طريق ادارات كل ارشاد استان‌ها نسبت به شناسايي تابلوها و تبليغات محيطي كه داراي اشكال و تخلف از اين مصوبه هستند، اقدام كرده و به زودي نتايج آن اعلام خواهد شد.
وي اظهار داشت: نهايتاً به افراد متخلف از اين قانون اخطاريه‌هاي لازم داده مي‌شود كه موظف به اجراي قانون و مقررات مربوط خواهند شد.
كريمي ادامه داد: ضمناً اين اداره كل در طرحي جديد‌ اقدام به شناسايي بسته‌بندي كالاهايي كه متخلف از اين قانون هستند، كرده است.
مدير كل دفتر تبليغات و اطلاع‌رساني وزارت ارشاد اظهار اميدواري كرد: تمامي سازمان‌ها و شركت‌ها با توجه به اين قضيه براي حمايت و حفظ زبان فارسي نسبت به اصلاح تبليغات، تابلوها و بسته‌بندي‌هاي خود اقدام كنند.
وي در پايان گفت: اميدواريم همه رسانه‌هاي گروهي و سازمان‌هاي زيباسازي‌ شهرداري‌هاي سراسر كشور و نيروي انتظامي همكاري همه جانبه‌اي را در اين زمينه داشته باشند.

*‌در تاريخ 14/9/75 مجلس شوراي اسلامي ماده واحده‌اي را در خصوص قانون ممنوعيت بكارگيري اسامي، عناوين و اصطلاحات بيگانه تصويب كرد، در اين ماده واحده آمده است: «به منظور حفظ قوت و اصالت زبان فارسي به عنوان يكي از اركان هويت ملي ايران و زبان دوم عالم اسلام و معارف و فرهنگ اسلامي، دستگاه‌هاي قانونگذاري، اجرايي و قضايي كشور و سازمان‌ها، شركت‌ها و مؤسسات دولتي و كليه شركت‌هايي كه شمول قوانين و مقررات عمومي بر آنها مستلزم ذكر نام است و تمامي شركت‌ها، سازمان‌ها و نهادهاي مذكور در بند «د» تبصره 22 قانون برنامه دوم توسعه موظفند در به كاربردن كلمات و واژه‌هاي بيگانه در گزارش‌ها و مكاتبات، سخنراني‌ها و مصاحبه‌هاي رسمي خودداري كنند و همچنين استفاده از اين واژه‌ها بر روي كليه توليدات داخلي اعم از بخش‌هاي دولتي و غيردولتي كه در داخل كشور عرضه مي‌شود، ممنوع است.»
پيرو اين ماده واحده اخيراً با تصميم وزيران عضو كميسيون فرهنگي دولت، استفاده از خط بيگانه براي معادل نويسي اسامي، عنوان‌ها و عبارت‌هاي فارسي تنها در صورتي مجاز است كه اندازه خط بيگانه به لحاظ تناسب يك سوم خط فارسي باشد.
با تصميم وزيران كميسيون عضو دولت به منظور حمايت و تقويت زبان و ادب فارسي و بنا به پيشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي استفاده از خط بيگانه براي معادل نويسي اسامي، عنوان‌ها و عبارت‌هاي فارسي روي توليدات داخلي، بسته‌بندي كالاها، اماكن، هرگونه اعلام، اوراق تبليغاتي، آگهي‌ها، تابلوهاي تبليغاتي و سر در مغازه‌ها، خودروها و ديگر موارد براي معرفي يا بيان كاربري كالا و خدمات تنها در صورتي مجاز است كه اندازه خط بيگانه به لحاظ تناسب يك سوم خط فارسي باشد.
اين مصوبه به ماده 14 آيين‌نامه اجرايي قانون و ممنوعيت بكارگيري اسامي، عناوين و اصطلاحات بيگانه مصوبه 14/4/78 اضافه شده است كه بر‌اساس آن استفاده از تابلو يا نوشته‌ها يا نشانه‌هايي كه منحصراً به سبك غيرفارسي تنظيم شده باشد، به استثناي نشانه‌هاي بين‌المللي ممنوع بوده و نيروي انتظامي موظف است از نصب و ادامه استفاده از آن جلوگيري كند.
بر‌اساس ماده 16 آيين‌نامه اين قانون، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در صورت مشاهده تخلف از مفاد ماده اين آيين‌نامه طي اخطاريه به متخلف، ضمن بيان مورد يا موارد تخلف، 15 روز مهلت تعيين مي‌كند تا رفع تخلف صورت گيرد.
چنانچه در پايان مدت مذكور تخلف رفع نشده باشد مراتب را به حوزه انتظامي محل اعلام مي‌كند تا نسبت به تغيير نشانه‌ها، اسامي و عناوين اقدام لازم به عمل آيد.

اين تصويب‌نامه به تأييد رئيس جمهور رسيده و از سوي معاون اول رئيس جمهور به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، وزارت كشور و فرهنگستان زبان و ادب فارسي براي اجرا ابلاغ شده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۷:۵۶ - ۱۳۸۷/۰۱/۱۹
در اين راستا فرهنگ سازي مناسب صورت نمي گيرد و ضمناً بايد شامل كلمات عربي نيز گردد كه به فراواني به چشم مي آيد ( بجز اسامي معصومين ) . بخصوص در شهرهاي مذهبي ، شهرداري ها براي نامگذاري ساختمانهاي جديد خود از اسامي عربي كه حتي بعضي ها داراي تلفظ سختي مي باشند استفاده مي كند كه بايد از اين موضوع نيز جلوگيري شود .
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۸۷/۰۱/۱۹
نمی دونم چرا در مورد کلمات انگلیسی فقط حساسیت وجود داره در صورتی که غير از اساامی و عناوين عربی ما در گفتارمون کلی لغلات عربی وارد شده که در اين رابطه هیچ وقت تغييری صورت نگرفته منظور از بیگانه نباید تنها لغات انگلیسی باشد.
ناشناس
|
FRANCE
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۸۷/۰۱/۱۹
باسلام
همانگونه كه اگاهيد يكي از مهمترين عوامل ماندگاري يك كشور و توان نگهداشت يكپارچگي كشور ، زبان است واز بركت هستي اين زبان است كه امروز كشور گرامي تر از جانمان "ايران " پابر جاست بنابراين نه تنها بر همه مردم بلكه بر صدا وسيما بايسته است تا در پالايش زبان فارسي وكاربردي تر كردن واژه هاي فارسي ازانجام هيچ كاري خودداري نكند.و نيز دولت بزرگوار بايد در اين راستا بطور پيوسته تلاش كند.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۴۴ - ۱۳۸۷/۰۱/۱۹
اجبار و مجبور كردن در هيچ زمينه اي و مخصوصا در زمينه هاي فرهنگي كارساز و آمورنده نيست.
مجبور كردن شركتهاي طراحي و چاپخانه ها براي چاپ نكردن تبليغات با حروف لاتين ،‌تنها موجب كم كاري، چاپ كردن با وحشت و يا تعطيلي توسط ارشاد بعضي مشاغل فوق شود و مسلماً موقتي است و اين قوانين سليقه اي و نمي توانند هميشگي باشند.
با اميد آينده بينتر شدن مسؤلان مملكتي.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟