بازدید 7177

طرح انتقال آب خزر به سمنان ازسر گرفته شد

کد خبر: ۸۵۸۹۰۸
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۹ 09 December 2018

با وجود این‌که اجرای طرح انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان با تاخیر طولانی مدت روبه رو شد، اما رییس جمهوری در آخرین سخنان خود از حل مشکلات موجود برای اجرای این طرح خبر داد.

به گزارش ایسنا، طرح انتقال آب خزر به سمنان در کارگروه بررسی تأمین آب استان سمنان در سال ۱۳۸۴ به تصویب رسید و در پی آن، مصوبه هیات دولت در سال ۱۳۸۹ به وزارت نیرو، ابلاغ شد و سرانجام این طرح در سال ۱۳۹۱، به شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به‌عنوان مجری ابلاغ شد.

اما این طرح که با هدف نمک‌زدایی و تصفیه ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب از دریای خزر در سال و انتقال آن به شهرهای فلات مرکزی در استان سمنان، برای مصرف شرب و صنعت طراحی شد، طی این سال‌ها با محدودیت عدم اخذ مجوز از سوی سازمان محیط زیست روبرو شد که همین مساله نیز اجرای این طرح را به تاخیر انداخت.

تا اینکه اخیرا رییس جمهور در سفر استانی خود به استان سمنان اعلام کرد که از نظر دولت مشکلات انتقال آب از شمال ایران به استان سمنان برطرف شده و کارهای مطالعاتی مربوطه نیز انجام شده است و اگر سرمایه‌داری بخواهد برای انتقال آب از شمال به مرکزیت کشور از جمله سمنان اقدام کند، دولت این آمادگی را دارد تا امکانات لازم را در اختیار او قرار دهد.

هم‌چنین ایرج حیدریان - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان سمنان - در این باره اعلام کرد که تدوین و نهایی شدن سند توسعه آب استان سمنان عاملی شد که طرح‌های انتقال بین حوزه‌ای آب در استان، از جمله انتقال آب دریای خزر توجیه پذیری داشته باشد، اقداماتی که در راستای سند توسعه آب استان انجام و منجر به این شد که سند آمایش آب محور نیز تهیه و تدوین شود و این پشتوانه محکمی برای انتقال آب دریای خزر است.

به‌گفته وی سند توسعه آب استان سمنان، در جلسات شورای سازگاری با منابع آبی استان تهیه و تدوین و در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان ارائه شد و گزارش آن به وزیر نیرو نیز ابلاغ شد و وزیر نیرو بیان کرد که گام بلندی برای انتقال آب دریای خزر در استان سمنان برداشته شده است.

این موضوع اگرچه مخالفت‌های نمایندگان شهرهای شمالی کشور در مجلس را در پی داشته اما به‌نظر می‌رسد که عزم دولت برای اجرای این طرح جزم شده است و در آینده نزدیک این طرح وارد مرحله اجرا خواهد شد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۰
انتشار یافته: ۱۱
کار خوبیه. نگران تمام شدن آب دریا هم نباشید! چون فقط 13 درصد خزر واسه ایرانه و آب قسمت ایران اگه تموم بشه از طرف روسیه و ارمنستان و ... باز آب میاد سمت ایران.
پاسخ ها
ali
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۹
محیط زیست محیط زیسته. چه برای روس ها. چه برای شماها. بنظرت ریزگردی که بعد از بیابوش شدن شمال دریای خزر تولید میشه فقط برا روس هاست؟ یا برا شمالی ها هم هست؟
اگه قراره اکوسیستم و محیط زیست شمال رو نابود کنن حداقل بهتره با ساختن چندتا کارخونه بزرگ و ایجاد صنعت باشه که برای جوانان هم اشتغال ایجاد بشه. سالها به بهانه مسایل محیط زیستی از ساخت صنایع و کارخونه تو شمال طفره رفتن حالا قراره اب دریای خزر رو منتقل کنن چند نفری هم که از دریای خزر نون میخوردن از نون خوردن بیفتن. از صنعت و اشتغال که شمال سهمی نداره ولی از خشکسالی باید سهم داشته باشه
خزر را هم دریاچه ارومیه خشک کنید تا خیالتان راحت بشه!
خدا رحم کند
پس از چند سال باید سفر به سواحل زیبای خزر را با سفر به شوره زار عوض کنیم .
این انتقال از خزر 100در100 اشتباه و خطرناک است آب باید از جنوب بیایید چون شمال دریاچه است و محدود است ولی جنوب آبش بسیار زیاد است و باید از جنوب بیاید نمیدانم چرا این فاجعه را میخواهند تکرار کنند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پیش به سوی خشکاندن خزر
با این که این طرح، طرحی کاملاً غیرمنطقی و غیر عقلانی است من بعنوان یکی از اهالی استان گلستان کاملاً با این طرح موافقم. اگر این کار انجام شود و آب خزر به سمنان منتقل شود لااقل موجب جلوگیری از مهاجرت بخشی از مردم سمنان به استانهای شمالی خواهد شد. از این بابت به نفع مردم شمال خواهد بود و اگر موجب بشود که مهاجرین قبلی سمنانی هم که الان ساکن استان گلستان هستند نیز از این استان بروند و به استان خودشان برگردند خیلی خوب خواهد شد.
مگه چقدر آب میخوان انتقال بدن که دریاچه خرز خشک بشه؟در ضمن هیچوقت خشک نمیشه چون از چند روز بزرگ که از سیبری میاد داره تغذیه میشه
اگر این انتقال امکان پذیراست پس چرا در باره دریاچه ارومیه اینکار را نکردند؟
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل