بازدید 7524
کنسول افتخاری لیتوانی در ایران اعلام کرد:

پروژه جدید لیتوانی و ایران درباره ویزای توریستی

کد خبر: ۸۵۳۴۶۱
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۰ 21 November 2018

کنسول افتخاری لیتوانی در ایران از تمایل دولت آن کشور برای گسترش همکاری‌های گردشگری با ایران در شرایط تحریم خبر داد و گفت: هیاتی که هفته آینده از لیتوانی به ایران سفر خواهد کرد، درباره تسهیلات ویزا برای اتباع دو کشور، با مقامات ایرانی به مذاکره می‌نشیند. وزارت خارجه لیتوانی پیشنهاد صدور «ویزای گروهی گردشگران» را پذیرفته است.

به گزارش ایسنا، لیتوانی عضو اتحادیه اروپا است و در شمال‌شرق این قاره واقع شده که برای ورود به آن باید ویزای شنگن دریافت کرد. این کشور سفارت متمرکزی در ایران ندارد و امور کنسولی را از طریق سفارتش در آنکارا پیگیری می‌کند، همان‌طور که ایران نیز سفارتخانه‌ای در لیتوانی ندارد و شهروندان ایرانی برای گرفتن ویزا باید به سفارت ایران در لهستان مراجعه کنند. علاوه‌بر این، نبود پرواز مستقیم بین دو کشور باعث شده سطح تعاملات گردشگری لیتوانی و ایران تا به امروز ناچیز باشد. آنچنان که محسن کریمی طبسی گفته است: در سال جاری تنها ۴۵۰ گردشگر از لیتوانی توانسته‌اند به ایران سفر کنند.

پروژه جدید لیتوانی و ایران درباره ویزای توریستی

او با آن‌که یک شهروند ایرانی است اما از سال گذشته در مقام کنسول افتخاری لیتوانی فعالیت خود را در ایران آغاز کرده و حالا از برداشته شدن گام‌هایی برای بهبود و توسعه روابط توریستی و علمی دو کشور خبر داده است.

کنسول افتخاری لیتوانی در ایران در نشست خبری‌ای که عصر امروز (سه‌شنبه ۲۹ آبان) در محل این کنسولگری در تهران برگزار شد، از برپایی همایش همکاری‌های علمی، فرهنگی و گردشگری جمهوری لیتوانی و ایران در پنجم آذر و همچنین سفر هیاتی متشکل از نمایندگان وزارت خارجه، مقامات بلندپایه گردشگری و اعضای ۹ دانشگاه برتر این کشور به ایران خبر داد و یادآور شد: لیتوانی در جریان سیاسی اخیر، کشور بی‌طرفی بوده که حضور این هیات تاییدی بر این قضیه است و نشان می‌دهد لیتوانی قصد همکاری با مردم و دولت ایران را دارد.

او با اشاره به سفر معاون گردشگری لیتوانی به ایران نیز اظهار کرد: در این همایش قطعا برای جذب گردشگران ایرانی تبلیغ خواهد شد، چون آن‌ها دنبال بازار جدید هستند، اما با توجه به نرخ مناسب درمان در کشور ما، تصمیم گرفته شده، ایران به عنوان مقصد گردشگری سلامت در لیتوانی معرفی شود. تحقیقات از بیمارستانی معتبر در ایران در حوزه چشم‌پزشکی نشان می‌دهد هزینه جراحی قرنیه حدود سه‌ونیم میلیون تومان تمام می‌شود، درحالی که همین جراحی در کشور لیتوانی ۳ هزار یورو خرج برمی‌دارد. همین عامل جذابی برای سفر به ایران خواهد بود. قطعا برنامه لیتوانی آن است که گردشگران خود را برای درمان به ایران بفرستد.

وی همچنین از برنامه‌ریزی برای سفر این هیات علمی و توریستی به کویر شهداد در کرمان با یک هواپیمای خصوصی و به خرج دولت لیتوانی، پس از پایان این همایش خبر داد و بیان کرد: این سفر به انگیزه معرفی جاذبه‌های کویری ایران برنامه‌ریزی شده است.

او در ادامه درباره شرایط دشواری که باعث شده سطح تعاملات گردشگری دو کشور ضعیف بماند، توضیح داد: سفر به ایران برای لیتوانیایی‌ها سخت است. ایران سفارتخانه‌ای در آن کشور ندارد. مردم لیتوانی برای گرفتن ویزا باید به لهستان بروند و یا ریسک این سفر را بپذیرند در فرودگاه ویزا بگیرند. سوای این‌ها، پرواز مستقیمی هم بین دو کشور وجود ندارد، هرچند که به تازگی دو شرکت هواپیمایی از ترکیه و ایران برای برقراری خط هوایی مستقیم بین ایران و لیتوانی اعلام آمادگی کرده‌اند. قطعا ایران با توجه به نقاط گرم و کویری که دارد برای لیتوانیایی‌ها جذاب خواهد بود، برای همین ما می‌خواهیم این مشکل را حل و راه توسعه و تعامل را بین دو کشور باز کنیم.

کریمی طبسی درباره مشکلات صدور ویزای شنگن برای اتباع ایرانی با توجه به هدف‌گذاری آن کشور برای جذب گردشگر از ایران، توضیح داد: به هر حال لیتوانی تابع قوانین اتحادیه اروپا و حوزه شنگن است، هرچند که اروپایی‌ها برای سفر به ایران می‌توانند به‌راحتی ویزای ورود را در فرودگاه دریافت کنند.

او سپس در پاسخ به سئوال ایسنا درباره پروژه جدید لیتوانی درباره ویزا با توجه به تمایلی که برای گسترش همکاری‌های گردشگری با ایران نشان داده است، گفت: صدور «ویزای گروهی» را به وزارت خارجه این کشور پیشنهاد دادم که پذیرفته شده و در این سفر با مقامات وزارت خارجه ایران مذاکره خواهد شد. البته این کشور باید قوانین اتحادیه اروپا را در نظر بگیرد. در حال حاضر نیز هر شهروند ایرانی که برای سفر به لیتوانی تمایل دارد، باید به سفارت این کشور در آنکارا برای انگشت‌نگاری مراجعه و از آن‌طریق اقدام کند. ما امیدواریم سفر این هیات شرایط موجود را برای اتباع دو کشور آسان کند.

کریمی طبسی با اشاره به حضور نمایندگان ۹ دانشگاه برتر لیتوانی در همایش همکاری‌های علمی، فرهنگی و گردشگری جمهوری لیتوانی و ایران در پنجم آذر، اظهار کرد: قرار است دیداری بین این هیات و وزارتخانه‌های علوم و بهداشت ایران صورت گیرد تا درباره چگونگی تبادل دانشجو و ارتباط‌های علمی مذاکره شود. دانشگاه‌های لیتوانی به جذب دانشجویان ایرانی علاقه‌مند شده اند، هرچند که این تبادل باید دوجانبه باشد. قطعا اگر موافقت دولت ایران را داشته باشیم می‌توانیم زمینه بیشتر حضور و فعالیت دانشگاه‌های اروپایی را در ایران فراهم کنیم. این اقدامات با هدف حفظ دانشجویان در ایران انجام می‌شود.

وی همچنین از تمایل لیتوانی به عنوان کشوری توسعه‌یافته در زمینه فناوری‌های ارتباطی و اطلاعاتی برای همکاری با ایران خبر داد و بیان کرد: لیتوانی کشوری قوی در زمینه IT است و جزو پنج کشور برتر دنیا شناخته می‌شود. امیدواریم بتوانیم شرکت‌های بزرگ این کشور را تا پیش از پایان سال جذب کنیم.

کنسول افتخاری لیتوانی در ایران که سفیر صلح جهانی است، از راه‌اندازی فدراسیون صلح در ایران همزمان با برگزاری همایش پنجم آذر خبر داد و گفت: این فدراسیون در سوئیس ثبت شده و هدف از آن ایجاد مرکز بین‌المللی صلح و انجام اقدامات حمایتی در این زمینه است.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار