بازدید 13902
۹

چالش جدید دلار برای مسافران

کد خبر: ۸۰۹۰۵۳
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۵ 18 June 2018

ارز 4200 تومانی که قرار بود تلاطم بازار ارز را بخواباند، باعث مواج‌تر شدن صنعت گردشگری پر چالش ایران شد. صنعتی که گرچه تا قبل با چالش‌های بسیار همراه بود اما ارز نایاب و افزایش عوارض خروج از کشور گردشگری خروجی را با مشکلات بیشتری مواجه کرد. البته گردشگری ورودی نیز از این ماجرا بی‌نصیب نبود. تبدیل دلار به ریال نیز گردشگران خارجی را با مشکلاتی روبه‌رو کرده است. اتفاقی که معاونت گردشگری سازمان میراث به عنوان متولی از زمان اعلام تغییرات نرخ ارزی سعی در رفع آن داشته است. از آخرین اقدامات آن رایزنی با بانک مرکزی برای حذف بانک‌ها از چرخه پرداخت ارز مسافرتی است. اتفاقی که البته هنوز رقم نخورده و منتظر رای مثبت نهادهای مربوطه است.

به گزارش روزنامه ابتکار، بانک مرکزی از اواخر فروردین‌ماه با تغییر مقررات ارزی، خرید و فروش ارز در صرافی‌ها را ممنوع و با حذف ارز دولتی سابق که کمتر از ۳۸۰۰ تومان بود، نرخ 4200 تومان را برای دلار اعلام کرد و در ادامه با اولویت‌بندی کالاها و خدمات وارداتی نحوه پرداخت ارز به کالاهای اساسی را مشخص کرد. با آن‌که در دستورالعمل‌های بانک مرزی ضوابط تخصیص ارز مسافرتی تعیین شد، اما فعالان گردشگری که به نوعی واردکنندگان و صادرکنندگان این صنعت به شمار می‌آمدند، از این قافله کنار گذاشته شدند و در این بین پیگیری‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان متولی راه به جایی نبرد. هرچند بانک مرکزی قول‌هایی در این‌باره داد اما تخصیص ارز مسافرتی که پیش از خروج مسافر از کشور و در فرودگاه رخ می‌داد، با توجه به رویه سفارتخانه‌ها و از طرفی نادیده گرفتن آژانس‌های گردشگری در اولویت‌های ارزی، مسافران را ناخواسته به بازارهای زیرزمینی ارز هدایت کرد. اتفاقی که سبب شد خلاءهای این مصوبه بویژه در بخش ارز مسافرتی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به صراحت دیده شود و تاثیرات خود را بر وضعیت صنعت گردشگری بگذارد. خلائی که سازمان را بر آن داشته تا معاون اول رئیس جمهوری، رئیس کل بانک مرکزی را برای حل مشکلات این بخش همراه کند. گرچه با گذشت دو ماه هنوز نتایج مذاکرات و رایزنی‌های آن سازمان با بانک مرکزی نامعلوم است اما معاون گردشگری از رایزنی با بانک مرکزی برای حذف بانک‌ها از چرخه پرداخت ارز مسافرتی خبر داده است. اتفاقی که شاید بتواند بخشی از مشکلات را رفع کند.

محمد محب‌خدایی با اشاره به واگذاری عملیات پرداخت ارز مسافرتی به دفاتر خدمات مسافرتی که درحال تنظیم مقررات و ساز و کار آن با بانک مرکزی است، به ایسنا گفت: کلیات این طرح مشخص شده، اما بانک مرکزی به تضمین‌ها و سازو کاری مشخص‌تر نیاز دارد که مشترکا و با همراهی آژانس‌های گردشگری در حال تنظیم آن هستیم. وی افزود: در فرآیند جدید دفاتر خدمات مسافرتی همان کار صراف‌ها را برای مسافران انجام می‌دهند، سیستمی هم تعریف شده است که بازار سیاه شکل نگیرد. در واقع بانک‌های عامل کاملا از این چرخه حذف نمی‌شوند، ولی در مکانیزم جدید، دیگر نیاز نیست مردم به بانک‌ها مراجعه کنند و دسترسی سهل‌تر خواهد شد. مسافران از آژانسی که خدمات خریده‌اند، پس از کنترل مدارک و درصورتی که قبلا ارز مسافرتی سالانه خود را دریافت نکرده باشند، حواله ارزی دریافت می‌کنند و آژانس‌ها از طریق سامانه‌ای که طراحی می‌شود به بانک‌های عامل متصل می‌شوند.

او درباره تایید این طرح از سوی بانک مرکزی اظهار کرد: کلیات این طرح مشخص شده، اما بانک تضمین‌های لازم را از ما می‌خواهد، در این سیستم بانک‌ها را کاملا حذف نمی‌کنیم، ولی ارتباط مستقیم با مردم دیگر وجود ندارد و همه کارها از پنجره واحد انجام خواهد شد. موضوعی که در ستاد هماهنگی خدمات سفر پیگیری می‌شود.

ما می‌خواهیم کیفیت خدمات سفر را ارتقاء دهیم تا در موضوعی همچون ارز مسافرتی، کاهش چالش‌های بین‌سیستمی، شفافیت و کاهش سردرگمی‌های مردم را شاهد باشیم. خدایی در پاسخ به برخی اظهارنظرها درباره‌ این‌که تبدیل آژانس‌ها به صرافی چالش‌های دیگری را به وجود می‌آورد، گفت: این اتفاق نخواهد افتاد، چون آژانس‌ها به سامانه بانک‌های عامل متصل‌اند و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم این فرایند را کنترل می‌کند.

وی درباره مشارکت دفاتر خدمات مسافرتی در تنظیم ساز و کار پرداخت ارز مسافرتی در آژانس‌ها، بیان کرد: آن‌ها کاملا در جریان قرار دارند و در جلساتی که با بانک مرکزی برگزار می‌شود، حضور و مشارکت دارند و پیشنهاد و انتقادهای خود را مطرح می‌کنند. معاون گردشگری درباره تکلیف ارز مسافرتی گروهی که از آژانس‌ها خرید نمی‌کنند و به صورت مجازی و یا از یک کشور دیگر خرید خود را انجام می‌دهند، گفت: بالاخره مسافر از هر جا که نباید خدمات بگیرد، این شیوه همزمان از مراجعه به فعالان و وب‌سایت‌های غیرمجاز جلوگیری خواهد کرد. مسافرانی هم که از آژانس‌ها خرید نمی‌کنند حتما به وب‌سایت معتبری مراجعه کرده‌اند که می‌توانند از خدمات ارزی نیز بهره‌مند شوند. البته سازو کار این بخش هنوز مشخص نشده و درحال تنظیم آن هستیم.

خدایی درباره پیگیری مشکلات ارزی گردشگران خارجی که بانک مرکزی آن‌ها را به سمت بانک‌ها هدایت کرده، درحالی‌که استقبال زیادی از این حرکت نشده است، گفت: قرار شد این مسئولیت در ساختاری یکپارچه به آژانس‌ها، هتل‌ها و یا راهنمایان گردشگری محول شود که جزئیات آن در آینده مشخص خواهد شد.

بانک مرکزی اواخر فروردین‌ماه با تغییر در مقررات ارزی، خرید و فروش در صرافی‌ها را نیز ممنوع کرد و این مسئولیت را به صورت محدود به برخی بانک‌ها سپرد، بر این اساس ارز مسافرتی برای یکبار در سال به میزان ۵۰۰ یورو (برای کشورهای مشترک المنافع و هم مرز غیر از عراق و عربستان) و برای سایر کشورها حداکثر ۱۰۰۰ یورو تعیین شده که از طریق شعب ارزی در فرودگاه‌های بین‌المللی امام خمینی (ره)، اصفهان، شیراز، تبریز، ارومیه و اهواز پرداخت می‌شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۹
اخه دیگه برای مسافرت کی از ازانس استفاده می کنه ؟؟ من شش ماه قبل بلیط و هتلم را از طریق اینترنت خریدم حالا باید برم ازانس چیکار کنم ؟؟؟؟ چرا مسئولین می خواهند بوروکراسی ایجاد کنند و ناراضی تراشی کنند؟؟
سلام من خودم مستقیم معمولا بلیط از شرکت های هواپیمایی میخرم و خودن هتل رزرو میکنم. تو این سیستم جدید من باید چکار کنم ؟
همه دنیا دارن به سمت اینترنتی کردن کارها میرود ایشان میفرمایند مردم نباید از هرجایی خرید کنند
آخه یه قانون غلط میزارن بعد مشکل پیش میاد میان با یه چیز غلطتر درستش کنن بدتر میشه.
همه جای دنیا هرکی به ارز نیاز داره از صرافی تهیه میکنه.
من که برای کارم سالی سه چهار بار مجبورم برم خارج از کشور، بار دوم به بعد از کدوم مرجعی ارز باید بخرم؟؟ قیمت دولتی هم نمی خوام مگه جز اینه که باید الان برم سراغ دلال ها؟
چرا مبادی قانونی رو می بندید و دست دلال ها را باز می زارید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ارز آزاد گرونه خوب خود دولت بده به صرافی اونم بده به هرکی که نیازه داره با همون قیمت گرون.
بانک مرکزی حتی به دانشجویان داخل که نیاز به پرداخت دلار برای چاپ مقاله هایی خود دارند ارز نمیدهد. من نیاز به 400 دلار برای چاپ مقاله دارم .با وجود اینکه در سایت بانک مرکزی برای این منظور باید ارز 4200 اختصاص یابد ولی این چنین عمل نمیشه.و من دانشجو باید 3.5 میلیون تومن هزینه کنم .و ارز رو به صورت آزاد 7200 بخرم.دانشگا ها هم اصلا زیر بار این هزینه نمی روند.هرچند زیر بار هزینه هایی انجام و ساخت موضوع مقاله هم نرفتند.و فقط کیف آن رو میبرند.
گردشگری خارجی چیه! کسی که سالی دوبار خارج میره گردشگر نیست!
این کار فقط به نفع آژانس هاست. اگر این کار انجام بشه همه مجبور هستند از آژانس ها بلیط و هتل را بگیرند و آژانس ها هم به چند برابر قیمت این کار را انجام می دهند. مسئولین محترم وضعیت به اندازه کافی بد هست لطفا از این بدترش نکنید.
والا مردم خسته شدن از این وضع اگه من بخوام برم سفر باید حتما از آژانس بلیط بگیرم چرا نباید کارها اینترنتی باشه چرا آزادی عمل رو از مردم میگیرن من پسرم خارج از ایران هست برای تحصیلش دلار میفرستم تازه بورسیه هست ولی هزینه های زندگی بالاست داره بهم فشار میاد ...
ازاینهاگذشته بهرصورتی بمسافرارزبدهند،،آیا یکهزاریورو برای چندروزخرج اقامت وخورد وخوراک کافیست ؟ چراکاری میشودکه هموطنانمان درخارج ازکشورمثل فقرارفتارکنندآیابرای آبروی کشورمان بدنیست؟درضمن در همه جای دنیابمسافران وتوریست ایرانی بچشم گروهی مستضعف که درشان ایرانی نیست نگاه میکنند ،ازآن گذشته برای تهیه ارزبیشتر مردم تشویق میشوندبکارخلاف تهیه قاچاقی ارزکه هرکاری قاچاق خلاف عرف واخلاق است روی آورند آیابهترنیست بانک مرکزی دلاربرای خریدملزومات واجب را ۴۲۰۰تومان تعین وبگذاردبازارعرضه وتقاضاقیمت دلارآزادراخودش مشخص کندبازورچرخ اقتصادوکارهای اقتصادی بهترکه نمیچرخد هیچ خرابتر هم میشودبانک مرکزی متاسفانه بامسائلی که مربوط به ارزوقیمت آن وسیاستگذاری آن است نسبتاکم تجربه وبدون آینده نگری عمل میکند.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل