پشت تریبون مجلس نباید حرف مفت زد/ اگر میکروفن را حذف کنند، بهرهوری مجلس 30درصد زیاد می شود!
روز گذشته، برخی رسانه های کشور، آماری از میزان فعالیت نمایندگان در مجلس منتشر کردند که نشان می دهد، کدام نماینده در مجلس از آغاز تا کنون سخنرانی داشته و چقدر از وقت خود را به نطق میان دستور و اضطراری اختصاص داده اند؛ موضوعی که با واکنش زیادی در جامعه روبه رو شد و اظهارنظرهای متفاوتی نسبت به آن از سوی افراد مختلف و بخصوص در فضای مجازی منتشر شد.
به گزارش «تابناک»؛ اما خود نمایندگان نظر دیگری در این باره دارند و برخی از آنها بر این باورند که می شود در مجلس سخنرانی نکرد، ولی در عین حال تإثیرگذار بود و حرف خود را زد.
فریدون احمدی، از نمایندگانی است که نامش در لیست نمایندگانی که تا کنون نطق نداشته اند، وجود داشت و بنابراین، توضیحاتی در این باره به تابناک داد و گفت: من تا کنون چندین بار نطق داشته ام.
وی در توضیح این مطلب افزود: اینکه من حرف خود را بزنم و از وقت قانونی خود استفاده نکنم، نقطه قوتی است. ما حرف خود را می زنیم، ولی آن را از راه های دیگر مطرح می کنیم؛ مثلا در قالب موافقت یا مخالفت و یا قرعه کشی دو دقیقه ای و یا نطق اضطراری.
این نماینده مجلس گفت: کلیپ های من هم در این مورد موجود است. البته یک بار هم قرار بود در یک تاریخی من صحبت کنم که متاسفانه زمان آن به مأموریت من خورد و نتوانستم در مجلس نطق کنم. با وجود این، من در مجلس اظهارات زیادی کرده ام و حتی یک کلیپ از سخنان من در مورد ساخت و سازهای قوه قضاییه موجود است.
وی افزود: باید اینجا توضیحی بدهم. به هر حال این فرصت هفت دقیقه ای یک فرصت طلایی است و خیلی راحت نباید آن را سوزاند. در واقع الان من هفت دقیقه فرصت دارم که هر زمان اراده کنم خارج از قرعه کشی در همان هفته از آن استفاده کنم.
زمان را باید خودم مدیریت کنم؛ به عبارت دیگر؛ این فرصت طلایی که در اختیار نماینده است و آن را به منظور تریبون و بلندگوی تبلیغاتی به دست نماینده نداده اند. در سال هفت دقیقه به هر نماینده داده می شود که نباید در این زمان حرف مفت زد، بلکه باید این زمان را ذخیره و از آن بجا استفاده کرد. این یک هنر است که من حرف های خود را زده ام و در عین حال زمان سخنرانی ام نیز محفوظ مانده است.
این نماینده در پاسخ به این که چگونه می شود که برخی 9 بار سخنرانی کرده اند اما برخی اصلا سخنرانی ندارند نیز گفت: این گونه نیست که هیچ کس حرف نزده باشد. بسیاری از نمایندگان در قالب موافقت و مخالفت و یا از طریق تذکر و سایر موارد نظرات خود را بیان می کنند.
اعتقاد من این است که فرصت هفت دقیقه ای که خیلی ها در پشت تریبون درباره آب، برق، لوله کشی و مواردی از این دست حرف می زنند درست نیست. نماینده در یک سال، هفت دقیقه وقت سخنرانی دارد، پس باید در این زمان، حرف تازه ای بگوید و سخنش تأثیرگذار باشد. آب ندارم، برق ندارم، نفت ندارم؛ اینها حرف نیست. این هفت دقیقه زمانی است که یک نماینده باید از آن به نفع مسائل کشور سود ببرد و زمانی نیست که صرف مباحث منطقه و مسائل جزئی که نفعی برای کشور ندارد شود؛ بنابراین در این زمان نباید حرف بی ربط زد.
وی در پاسخ به اینکه تا کنون وقت خود را به دیگری داده اید یا نه نیز گفت: من به هیچ وقت زمان خود را به دیگری نداده ام، ولی شده که در پاره ای مواقع، از وقت دیگری استفاده کرده باشم.
نماینده مردم زنجان در مجلس گفت: اگر میکروفن مجلس را خاموش کنند، 30 درصد بهره وری مجلس بالا می رود، چون بسیاری از نمایندگان تنها به منظور استفاده پوپولیستی از تریبون بهره برداری می کنند. اعتقاد من این است که این زمان ابزار نماینده است و سخنانش ـ در شرایط خاص ـ می تواند تأثیر بسیار عمیقی بر روند برخی از اتفاقات بگذارد. به همین دلیل است که باید مراقب بود تا حداکثر تاثیر را داشته باشد.
این نماینده در پایان یادآور شد: ما نباید مرعوب رسانه ها باشیم. این گزارش ها زیاد مهم نیست، بلکه مهم این است که یک فرد حرف خود را در موقعی که لازم است گفته باشد و دیگر آنکه حرفی که گفته می شود، در جای خود بنشیند و تأثیر لازم را داشته باشد.
در ایران هرکی برای خودش کنفرانسی در یک گوشه راه انداخته و معلوم است عده ای به کارهای شخصی و موبایل و کامپیوتر و حتی چرت مشغولند
اما نکته ای که ایشون باید دقت کنند این هست که در این هم شک نیست که حرف نزدن نشانه مفید نبودنه!




