صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
شاخص پیش نگر تورم همچنان در حال رشد

شاخص بهای تولیدکننده از 11 درصد گذشت

تک رقمی نگه داشتن نرخ تورم همواره یکی از دغدغه های اصلی دولت بوده است. شاخص بهای تولیدکننده که یک شاخص پیش نگر برای نرخ تورم مصرف کننده محسوب می شود نشان می دهد که دولت در ماه های آینده برای حفظ دستاورد خود با چالش جدی رو به رو است. شاخص بهای تولیدکننده برای اولین بار در یک سال گذشته از 11 درصد گذشت.
کد خبر: ۸۰۵۱۰۶
| |
2291 بازدید

شاخص بهای تولیدکننده از 11 درصد گذشتتک رقمی نگه داشتن نرخ تورم همواره یکی از دغدغه های اصلی دولت بوده است. شاخص بهای تولیدکننده که یک شاخص پیش نگر برای نرخ تورم مصرف کننده محسوب می شود نشان می دهد که دولت در ماه های آینده برای حفظ دستاورد خود با چالش جدی رو به رو است. شاخص بهای تولیدکننده برای اولین بار در یک سال گذشته از 11 درصد گذشت.

به گزارش تابناک اقتصادی، رئیس جمهور حسن روحانی که در مورخه 7 آذر ماه 1396 برای گزارش عملکرد صد روزه دولت دوازدهم به صدا و سیما رفته بود پیرامون نرخ تورم و هدف دولت در این زمینه، عنوان نمود: ما در دولت یازدهم قول دادیم تورم را تک ‌رقمی کنیم که همین برنامه را ادامه می ‌دهیم. هدف ما باقی ‌ماندن تورم تک ‌رقمی است.

شاخص بهای تولیدکننده که یک شاخص پیش نگر برای نرخ تورم مصرف کننده (نرخ تورم) محسوب می شود نشان می دهد که احتمالا دولت در ماه های آینده برای حفظ دستاورد خود با چالش جدی رو به رو است.

شاخص بهای تولیدکننده یکی از شاخص هایی است که توسط بانک مرکزی تهیه و منتشر می شود. هدف از محاسبه شاخص بهای تولیدکننده این است که قیمت کالاها در کارخانه و مبداء تولید مورد بررسی قرار بگیرد و اندازه گیری شود. همین بررسی قیمت کالا در کارخانه و مبداء تولید است که این شاخص را یک شاخص پیش نگر برای نرخ تورم مصرف کننده معرفی می کند و به آن اهمیت می بخشد. به عبارت بهتر با بررسی این شاخص می توان به سطح تغییر قیمت ها در بازار کالا و خدمات مصرفی یا نرخ تورم پی برد. یعنی هر افزایش یا کاهش در شاخص بهای تولیدکننده با یک وقفه زمانی در شاخص بهای مصرف کننده خود را نشان می دهد. از این رو از تغییرات شاخص بهای تولیدکننده می توان برای پیشگویی وضعیت نرخ تورم در آینده استفاده کرد.

در مورخه 9 خرداد 1397 بانک مرکزی گزارش شاخص بهای تولیدکننده را برای اردیبهشت ماه سال جاری تهیه و منتشر کرد. نمودار زیر روند این شاخص را در یک سال اخیر نشان می دهد. همان گونه که ملاحظه می شود روند شاخص بهای تولیدکننده در یک سال اخیر همواره صعودی بوده است و از 5.9 درصد در اردیبهشت ماه 96 به 11.3 درصد در اردیبهشت ماه 97 رسیده است. یعنی طی یک سال گذشته شاخص بهای تولیدکننده 5.4 درصد رشد کرده است. این شاخص برای اولین بار است که در یک سال گذشته از مرز 11 درصد عبور می کند.

شاخص بهای تولیدکننده از 11 درصد گذشت

همان گونه که عنوان شد افزایش در نرخ تورم تولیدکننده یا همان شاخص بهای تولیدکننده با یک وقفه زمانی خود را در نرخ تورم مصرف کننده نشان می دهد. بنابراین با عبور نرخ تورم تولیدکننده از 11 درصد، زنگ خطر برای از بین رفتن مهمترین دستاورد دولت که همانا نرخ تورم تک رقمی است به صدا درآمده است.

شایان ذکر است که نرخ تورم مصرف کننده از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار در اردیبهشت 97 به ترتیب 9.1 درصد و 8 درصد اعلام شده است.  

 

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار