بازدید 6062
۸
دو پیشنهاد به کارگردان آمریکایی در تهران؛

الیور استون با سرمایه گذاری ایرانی‌ها فیلم می‌سازد؟

یکی از مجموعه‌هایی که پیش از این نیز قصد ارائه سفارش تولید فیلم سینمایی درباره یکی از رویدادهای خاورمیانه را به استون داشته اما با مخالفت یکی از مسئولان کلیدی در آن مقطع مواجه شده، در پی ساخت فیلم سینمایی تازه‌ای با این کارگردان است... یک مجموعه دیگر پیشنهاد تولید مستندی درباره حاکمیت کنونی آمریکا و دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی ایالات متحده را در زمان بازدید استون از تهران به این فیلمساز داده است.
کد خبر: ۸۰۱۱۶۸
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۰ 21 May 2018

الیور استون با سرمایه گذاری ایرانی‌ها فیلم می‌سازد؟الیور استون، برنده سه جایزه اسکار در سفر به تهران، با دو پیشنهاد کاری روبه روشد و یک مجموعه پیشنهاد ساخت یک فیلم سینمایی را به او داد و یک مجموعه نیز از تأمین سرمایه برای ساخت یک مستند توسط الیور استون درباره دونالد ترامپ و حاکمیت کنونی آمریکا سخن به میان آورده است؛ پیشنهادهایی که این کارگردان آمریکایی به آنها پاسخ روشنی نداده و استون همه چیز را به مشخص شدن جزئیات این فیلم‌ها و مشورت با همکارانش در آمریکا موکول کرده است.

به گزارش «تابناک»؛ سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، با یک شگفتی روبه رو شد و الیور استون، کارگردان برجسته آمریکایی در این رویداد بین المللی سینمایی حضور یافت و یک کارگاه نیز برگزار کرد. استون فیلمسازی صاحب سبکی است که بارها مورد تحسین منتقدان قرار گرفته و برای فیلم «قطار نیمه شب» برنده اسکار بهترین فیلمنامه و برای فیلم‌های «جوخه» و «متولد چهارم جولای» برنده دو اسکار بهترین کارگردان شده و به جز نامزدی‌های متعددش برای اسکار است.

الیور استون در عین حال به عنوان یک فیلمسازی سیاسی مشهور است و درباره نیکسون، جان اف کندی و جورج دبلیو بوش، سه فیلم سینمایی ساخته و به همین دلیل، دارای یک فیلمساز متکی بر نگاه مستقل و رویکردهای انتقاد نسبت به سیاست‌های حاکم بر آمریکا شناخته می‌شود؛ هرچند برخی اعتقاد دارند نگاه سیاسی او نه متوجه حاکمیت آمریکا بلکه صرفاً متوجه جریان جمهوری خواه است و او هیچ گاه حب دموکرات را در فیلم‌هایش به شکلی که سراغ جمهوری خواهان می‌رود، نشانه نرفته است.

پیش از این، پسر او به ایران آمده بود و سپس به فاصله‌ای قابل توجه خودِ الیور استون با حضور در جشنواره بین المللی فیلم فجر، باعث شد تا اغلب رسانه‌های بزرگ جهانی نیم نگاهی به جشنواره داشته باشند و این جشنواره بیش از همه ادوار پیشین دیده شده و مورد نقد و بررسی قرار گیرد. در زمان حضور الیور استون در ایران، او به نقاط مختلفی دعوت شد که به برخی از آنها رفت و شماری از فیلم‌های سینمایی و مستندها را تماشا کرد و برخی کوشیدند از این فرصت برای معرفی آثارشان نهایت بهره برداری را داشته باشند.

الیور استون با سرمایه گذاری ایرانی‌ها فیلم می‌سازد؟

با این حال اتفاق مهم‌تر، پیشنهادهایی است که این کارگردان آمریکایی در تهران برای ساخت آثاری در آمریکا دریافت کرده است. بنا بر شنیده‌های «تابناک»، یکی از مجموعه‌هایی که پیش از این نیز قصد ارائه سفارش تولید فیلم سینمایی درباره یکی از رویدادهای خاورمیانه را به استون داشته، اما با مخالفت یکی از مسئولان کلیدی در آن مقطع مواجه شده، در پی ساخت فیلم سینمایی تازه‌ای با این کارگردان است و در این زمینه، پیشنهاد تولید یک اثر تازه را به سرمایه گذاری این مجموعه ارائه کرده است.

همچنین یک مجموعه دیگر پیشنهاد تولید یک مستند درباره حاکمیت کنونی آمریکا و دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی ایالات متحده را در زمان بازدید استون از تهران به این فیلمساز داده است؛ پیشنهادهایی که طبیعتاً با قیمت ارز در شرایط کنونی بسیار قابل توجه خواهد بود، اما به هر حال همکاری با الیور استون -سوای خروجی اثر و میزان اقبال بین المللی- یک موفقیت محسوب می‌شود و طبیعی است که هر مدیری بکوشد کل منابع در اختیارش را صرف دستیابی به چنین هدفی نماید.

الیور استون به هیچ یک از این پیشنهادها پاسخ روشنی نداده و ضمن استقبال از سرمایه گذاری طرف‌های ایرانی در پروژه‌هایش، تأکید کرده پس از مشخص شدنِ جزئیات پروژه و مشورت با دوستانش در آمریکا، درباره همکاری پاسخ قطعی می‌دهد و این درخواست کنندگان را به مدیر برنامه‌هایش برای هماهنگی بیشتر ارجاع داده است. این مجموعه‌ها تا اینجا سکوت کرده‌اند و ظاهراً سیاست آنها از این قرار است که حتی در صورت قطعی شدنِ همکاری، برای جلوگیری از سنگ اندازی‌‌ها، تا زمانی که خبر از رسانه‌های بین المللی سر در نیاورده، با چراغ خاموش پیش بروند.

گفتنی است، ایده همکاری با کارگردان‌های بین المللی، در سال‌های پیش از انقلاب نیز پیگیری شد و «ت مثل تقلب / F for Fake» به کارگردانی اورسن ولز کارگردان برجسته آمریکایی با سرمایه گذاری مشترک ایران و فرانسه ساخته شد که البته هیچ گاه اکران مناسبی نداشت و سرنوشت حقوق ایران در این اثر همچنان در پرده‌ای از ابهام قرار دارد.

 

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۸
من در شرایط فعلی مخالف این سرمایه گزاری هستم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۳۱
حتما خیلی ها مخالفند .. نمیدانند که برعکس دشمنان ما چه هزینه هایی را برای نابودی و ضربه به ایران خرج میکنندو این هزینه در تمامی ابعاد نظامی و فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و بین المللی است و اگر ما این هزینه های جزئی که البته باید اهم و فی الهم گردد نکنیم و بنشینیم قائله را بد باختیم. باید این ظرفیت ها با هر قیمتی که البته قطعا صدمهای درصد هزینه های دیگر بدون خروجی و بعضا مخرب در کشور نخواهد بود
با سلام. همانگونه که نوشته اید سرنوشت فیلم اورسن ولز و یا یکی دو فیلم دیگر و می توان به آنها لیست بلند بالای سرمایه گذاری در خارج از کشور را هم بدانها اضافه کرد و شکست سنگین تمامی این سرمایه گذاری ها ... اینگونه تصمیم گیریها تنها برای منافع فردی و پز دادن های کوتاه مدت است. و مسلما نداشتن شناخت نسبت به جو جهانی و رسانه ای خارج از کشور می باشد. آقایان فکر میکنند اگر سرمایه تهیه فیلم الیور استون را متعهد شدند. فردا صدایشان را به جهانیان می رسانند.. فیلم که آماده شد با هزار ترفند و سیاست فرهنگی مانعی برایش ایجاد میکنند و در این میان عده ای مخارج زندگی زن و فرزندانشان را در کانادا و امریکا تهیه کرده اند و مزدم شریف هم گرسنه تر از دیروز بدنبال یک لقمه نان می دوند....
این آقا همونیه که فیلم اسکندرو ساخته بود، هی میگفتند ایرانیارو وحشی نشون داده؟ چی شده حالا
ای فیلمسازان جهان یاد بگیرید. پاشین بیاین ایران دو تا به به چه چه بگین بودجه بگیرید برین فیلم سازی حالشو ببرین.
کاش وقایع عاشورا رو یه کارگردان بزرگ مثل ایشون یا پیتر جکسون به فیلم تبدیل میکردند من اگه سرمایه دار بودم این کار رو میکردم تا یه فیلم کامل از این موضوع ساخته بشه گرچه میدونم خیلی ها سنگ مینداختن جلوی پا تا این قبیل فیلم ها ساخته نشه چون تاثیر بالایی خواهند داشت
در حالیکه مردم در این بدبختی هستند الیور استون هم از این سفره نانی ببرد چه ایرادی داره
بجای پرداختن به دیگران و فیلم تخریبی ساختن بهتر است فیلمهایی بین المللی با رویکرد معرفی درست ایران و خنثی سازی اثرات فیلمهایی نظیر 300 و یا برخی از فیلمهای داخلی جایزه بگیر در غرب ساخته شود . فیلمهایی که بجای نشان دادن بدبختی و بی اخلاقی و خشونت ایرانی ها فرهنگ غنی و ظرفیت ها و حتی قابلیت ها و توان و قدرت ایران را نشان دهد. کاری که امریکا هدفمند در دهه های گذشته با ساخت فیلمهای خالی بندی از توان اطلاعاتی و تجهیزاتی و علمی و .. کشورخودش ساخته و در کنار عمل و کار و تلاش از حیث روانی نیز با افکار دنیا در شکست ناپذیر بودن و قدرتمند و ویژه بودن تاثیر گذار بوده است.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر