مجازات تجاوز به عرصه های ملی بازدارندگی ندارد

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری خواستار افزایش میزان مجازات قانونی علیه تجاوز به اراضی و تصرف عرصه های ملی شد و تصریح کرد: میزان مجازات ها و جریمه های کنونی فاقد بازدارندگی موثر است.
کد خبر: ۷۹۷۹۰۲
|
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۲ 10 May 2018
|
2343 بازدید

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری خواستار افزایش میزان مجازات قانونی علیه تجاوز به اراضی و تصرف عرصه های ملی شد و تصریح کرد: میزان مجازات ها و جریمه های کنونی فاقد بازدارندگی موثر است.

مسعود منصور روز پنجشنبه در حاشیه کارگاه آموزشی معاونان حفاظت و اراضی سراسر کشور در ایلام به خبرنگار ایرنا گفت: سالانه به طور میانگین بین 20 تا 30 درصد تخلفات مربوط به منابع طبیعی را تصرف، تخریب و یا تغییر غیرقانونی کاربری اراضی ملی تشکیل می دهد.

وی اضافه کرد: میزان اندک جرایم پرداختی و مجازات های قانونی برای مرتکبین تصرف و تجاوز به عرصه های ملی از مواردی است که زمینه تخلف سودجویان و زمین خواران شده است.

وی در عین حال خاطر نشان کرد: سال گذشته با تصویب مجلس شورای اسلامی میزان جرایم و مجازات های متخلفان بعد از 10 سال افزایش یافت که البته این افزایش هنوز هم متناسب با جرم نیست و باید بیشتر شود.

** اجرای طرح کاداستر در اراضی ساحلی و جنگلی 

وی یکی از راه های موثر پیشگیری و حفظ اراضی ملی را اجرای طرح کاداستر(حدنگار) عنوان کرد و گفت: در صورت تامین اعتبار امسال طرح کاداستر در عرصه های جنگلی و ساحلی کشور نیز اجرا می شود. 

وی با ذکر اینکه تاکنون طرح کاداستر در سطح 30میلیون هکتار از اراضی کشور انجام شده است، یادآورشد: با تکمیل نهایی طرح کاداستر دست رانت خواران، زمین خواران و معارضان از اراضی ملی کوتاه می شود. 

منصور افزود: اتمام عملیات کاداستر در مجموع اراضی ملی اعم از جنگل، مرتع، بیشه، آب و بیابان نقش تعیین کننده ای در جلوگیری از سوء استفاده سودجویان و متصرفان عرصه های طبیعی کشور دارد.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: برای سال جاری نیز اجرای و تهیه کاداستر و سند رسمی 29 میلیون و 800 هزار هکتار عرصه جنگلی و ساحلی کشور پیش بینی شده است. 

وی توضیح داد : براساس این طرح امسال باید کاداستر چهار هزار و 800 هکتار عرصه های ساحلی جنوب و شمال کشور ، 14میلیون هکتار اراضی جنگلی و 11 میلیون هکنار مراتع، بیشه زارها و زمین های ملی کشور تهیه شود.

وی با یادآوری اینکه طرح کاداستر در همه کشورهای جهان اجرا شده است، ابراز امیدواری کرد: با تامین اعتبار مناسب هرچه سریعتر مجموع اراضی کشور تحت پوشش و مستند سازی کاداستر قرار گیرند.

معاون سازمان جنگل ها هزینه تهیه کاداستر و صدور سند هر هکتار زمین را بین 60 تا 80 هزار ریال عنوان کرد .

وی یکی از مشکلات و موانع تهیه کاداستر و صدور سند برای اراضی ملی را وجود معارضین خصوصی و یا گاه دولتی و همچنین موازی کاری و همپوشانی دستگاه های مرتبط عنوان و تاکید کرد : برای رفع این موارد باید همکاری دستگاه ها بیشتر شود.

وی گفت: در زمینه کاداستر اراضی ملی و نیز شناسایی و تثبیت اراضی 89 دستگاه و وزارتخانه از جمله محیط زیست، اوقاف و امور خیریه، نیرو، قضایی، صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی، و ... دخیل هستند. 

منصور با بیان اینکه منابع طبیعی کشور ظرفیت های زیادی برای اشتغال پایدار بدون سوءاستفاده و تخلف را دارد افزود: ایجاد طرح های بوم گردی و گردشگری طبیعت با حفظ ضوابط زیست محیطی، زراعت چوب، تولید انواع گیاهان دارویی و صنعتی موجب اشتغالزایی و درآمدزایی می شود.

**طرح های عمرانی پیوست زیست محیطی را اجرا کنند 

معاون حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری درخصوص طرح های عمرانی و زیرساختی که از گذرگاه های جنگلی و طبیعی عبور می کنند نیز گفت: دستگاه ها و شرکت های دولتی و خصوصی ملزم شده اند در طرح های خود پیوست های زیست محیطی را رعایت کنند و اجرای پروژه های آنها بدون آسیب یا با کمترین خسارت به طبیعت همراه باشد.

به گزارش ایرنا، گردهمایی و کارگاه آموزشی معاونان حفاظت و امور اراضی ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کل کشور که هر سه ماه یکبار به میزبانی یک استان برگزار می شود، چهارشنبه و پنجشنبه در ایلام برگزار شد.

 

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت