بازدید 31203

پیشنهاد دو بسته سیاستی به اروپا برای حفظ ایران در برجام در صورت خروج آمریکا

روشن است که تصمیم اروپا در ارائه چنین بسته‌ای، نیازمند تعهد ایران به باقی ماندن در برجام خواهد بود. البته اگر ایران فعالیت‌های هسته‌ای خود را تدریجی و یا فوری از سر بگیرد، سه کشور اروپایی قطعا از حمایت خود از برجام دست برداشته و از اعمال دوباره تحریم‌های چندجانبه علیه ایران حمایت خواهند کرد.
کد خبر: ۷۹۶۴۶۸
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۶ 06 May 2018

توافق هسته‌ای میان ایران و 5+1 به نام برجام در وضعیت بسیار پیچیده‌ای قرار دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از همان ابتدای دوره ریاست‌جمهور خود این توافق را هدف قرار داده و یک سال پس از به قدرت رسیدن، به اروپایی‌ها و کنگره آمریکا اعلام کرده که یا راهی برای از بین بردن «نقایص فاجعه‌بار» برجام پیدا خواهند کرد و یا این که وی کشورش را از این توافق خارج خواهد کرد. در شرایطی که خروج آمریکا از برجام گزینه‌ای جدی به نظر می‌رسد، گروه بین‌المللی بحران دو بسته سیاستی کوتاه مدت و میان‌مدت برای حفظ ایران در برجام حتی در شرایط خروج آمریکا از آن پیشنهاد کرده است.

به گزارش «تابناک»؛ پس از اعلام اولتیماتوم ترامپ، مذاکره‌کنندگان آمریکایی چهار موضوع مورد نظر رئیس‌جمهور آمریکا را با همتایان اروپایی خود مورد بحث قرار داده‌اند که عبارتند از برنامه موشکی ایران، سیاست‌های منطقه‌ای ایران، بازرسی از تأسیسات ایران و موضوعی که از آن به بندهای مربوط به غروب برجام نام برده می‌شود. اخبار و شواهد نشان می‌دهد که مواضع دو طرف به ویژه در مورد سه موضوع اول به یکدیگر نزدیک شده است، ولی اروپایی‌ها همچنان اصرار دارند که بدون توافق با ایران نمی‌توان برجام را تغییر داد و در صورت پایبندی ایران به برجام، علیه آن تنبیهاتی را در حوزه هسته‌ای وضع کرد. همچنین سابقه رفتار ترامپ در مقابل برجام این نگرانی را ایجاد کرده که حتی در صورت به نتیجه رسیدن مذاکره اروپایی‌ها با نمایندگان آمریکا، ترامپ نتیجه این مذاکرات را نپذیرد.

در هفته آخر ماه آوریل، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به دیدار ترامپ رفتند تا وی را به ماندن در برجام متقاعد کنند، ولی اظهارات متناقض ماکرون طی سفر به آمریکا نشان داد که نمی‌توان چندان به تصمیم ترامپ امیدوار بود.

دولت ترامپ در دوازدهم می ـ که رئیس‌جمهور آمریکا طبق تعهدات این کشور در برجام، باید بار دیگر تعلیق تحریم‌های ایران را تمدید کند ـ چهار گزینه کلی در اختیار دارد:

  • رسیدن به توافقی با اروپا که در چهارچوب آن آمریکا همچنان در برجام باقی بماند.
  • یک بار دیگر تعلیق تحریم‌ها را تمدید کند و اولتیماتوم خود را یک بار دیگر تمدید کند.
  • تعلیق تحریم‌ها را تمدید نکند، ولی برای رسیدن به توافقی با اروپا، فعلا از اعمال تحریم‌ها نیز خودداری کند.
  • تعلیق تحریم‌ها را تمدید تکرده و اعمال آنها را بلافاصله شروع کند.

نخستین گزینه بهترین گزینه برای حفظ برجام خواهد بود، ولی سه گزینه دیگر را می‌تواند بد، بدتر و مخرب توصیف کرد.

در مقابل ایران هم تهدید کرده که به نقض برجام واکنش نشان خواهد داد. شرایط در ایران به گونه‌ای پیش رفته که موضع حامیان گزینه باقی ماندن در برجام و تلاش برای ایجاد شکاف میان اروپا و آمریکا تضعیف شده است. گزینه‌هایی که فعلا درباره واکنش ایران مطرح است از این قرارند: کنار کشیدن از تعهدات ایران در برجام، اقدام نامتقارن علیه نیروهای آمریکا و متحدان آن در منطقه و در نهایت خروج از معاهده ان‌پی‌تی که تندترین واکنش احتمالی ایران خواهد بود.

وضعیت به گونه‌ای پیش رفته که اروپا نه تنها نگران خروج آمریکا از برجام است بلکه باید به این خطر توجه کند که ممکن است ایران نیز از برجام خارج شود.

کارشناسان گروه بین‌المللی بحران توصیه کرده‌اند که برای پیشگیری از عملی شدن این خطر، اروپا به جای تمرکز بر کسب رضایت ترامپ باید به این فکر کند، در صورت خروج آمریکا از برجام، چگونه می‌توان ایران را در این توافق نگاه داشت. به عبارت دیگر، اروپا علاوه بر تلاش برای حفظ آمریکا در برجام، باید طرح جایگزینی را تهیه کند. این طرح جایگزین باید در قالب بسته‌های پیشنهادی کوتاه مدت و میان مدت به ایران ارائه تا سبب شود ایران متقاعد گردد در برجام بماند و از افزایش تنش در منطقه جلوگیری کند.

خروج یک جانبه آمریکا از برجام، قطعا آسیب سختی به برجام وارد می‌کند، ولی اقدام فعالانه اروپا ممکن است از مرگ برجام جلوگیری کند. البته این یک واقعیت است که راهی برای محافظت کامل از اقتصاد ایران در برابر تبعات خروج آمریکا از برجام و یا ایجاد ابهام توسط این کشور درباره آینده برجام وجود ندارد. با وجود این، اروپا می‌تواند بسته‌ای از اقدامات تهیه کند که اجرای کامل آن ارزش افزوده سیاسی و اقتصادی بیشتری برای ایران خواهد داشت. این بسته باید دو مجموعه اقدامات کوتاه مدت و میان مدت را در بر بگیرد.

اقدامات کوتاه‌مدت؛

اقدامات کوتاه مدت به شرکت‌های اروپایی که قصد فعالیت در بازار ایران را دارند، تضمین خواهد داد و همچنین موضع طرفداران حفظ برجام در ایران را تقویت خواهد کرد. این اقدامات از این قرار خواهد بود؛

  • اتحادیه اروپا و شورای اروپا با صدور بیانیه‌هایی، حمایت قاطع خود از برجام را مورد تأکید مجدد قرار دهند.
  • به منظور کاهش تأثیر تحریم‌های ثانویه آمریکا بر صادرات نفت ایران و توانایی این کشور برای دریافت درآمدهای نفتی، اروپا از شرکت‌های بخش انرژی اروپا که تعاملات محدودی با آمریکا دارند، حمایت کرده و بانک‌های مرکزی کشورهای اروپایی را برای انجام تراکنش‌های مربوط به ایران تقویت خواهد کرد. درآمدهای نفتی ایران می‌تواند برای پرداخت هزینه‌های واردات ایران مورد استفاده قرار گیرد.
  • اتحادیه اروپا می‌تواند یک مجوز عمومی در مورد شرایط کار مجاز و قانونی با ایران منتشر کند که به عنوان محافظ حقوقی از شرکت‌های اروپایی در برابر تحریم‌های ثانویه آمریکا عمل خواهد کرد. اروپا همچنین می‌تواند با وزارت خزانه‌داری آمریکا درباره صدور مجوز برای مشارکت شرکت‌های مرتبط با آمریکا در فعالیت مربوط به ایران مذاکره کند.
  • به شکلی موازی، اتحادیه اروپا به شکل عمومی و نه هر کشور به تنهایی، می‌تواند با آمریکا برای به دست آوردن مجوز همکاری صنایع و شرکت‌های مشخص با ایران مذاکره و این تهدید را مطرح کند که در صورت عدم صدور چنین مجوزی بر صادرات آمریکا تعرفه وضع خواهد کرد.
  • اتحادیه اروپا می‌تواند اقدامات مقابله‌ای مصوب سال 1996 خود که شرکت‌های اروپایی را از پیروی از تحریم‌های ایران منع می‌کرد با قوانین جدیدی جایگزین کند که بر اساس آن از شرکت‌های خود در صورت شکایت از آمریکا در دیوان بین‌المللی دادگستری و اتاق بازرگانی بین‌المللی حمایت خواهد کرد. اروپا همچنین می‌تواند از محل افزایش تعرفه بر صادرات آمریکا به اروپا، ضرر شرکت‌های اروپایی در صورت نقض تحریم‌های آمریکا را جبران کند.
  • سه کشور اروپایی شریک در برجام و البته دیگر کشورهای اروپایی که مایل باشند، می‌توانند اعلام کنند که در فعالیتی مشترک از طریق آژانس‌های دولتی تأمین مالی صادرات و سرمایه‌گذاری خود از شرکت‌هایی که به دلیل رابطه با ایران دچار مشکل بشوند، حمایت خواهند کرد. طی چند ماه گذشته، چندین کشور اروپایی اقداماتی قابل توجه در این حوزه انجام داده‌اند، اکنون دولت‌های اروپایی می‌توانند این موضوع را از طریق اقدامی هماهنگ و چندجانبه در دستور کار قرار دهند.
  • نهادهای مسئول در فرانسه، آلمان و انگلیس می‌توانند فعالیت مشترکی را برای حمایت از سرمایه‌گذاری در بخش‌های زیرساختی ایران آغاز و با ایران برای اعطای وام برای چنین پروژه‌هایی در سریع‌ترین زمان ممکن مذاکره کنند.
  • اروپا می‌تواند تسهیلات هر چه بیشتری برای صدور ویزا برای دانشجویان و کارآفرینان ایرانی در نظر بگیرد.

اقدامات میان مدت

به زمان بیشتر برای مذاکره و اجرایی شدن نیاز دارد، ولی نشانه‌ای از جدیت اروپا در حفظ برجام و ایجاد رابطه‌ای همکارانه و با فواید متقابل با ایران خواهد بود و موارد زیر را در بر می‌گیرد؛

  • اتحادیه اروپا می‌تواند یک بانک تجاری چندجانبه تحت کنترل اروپا ایجاد کند که در آن بانک‌های دولتی و بانک‌های متوسط و کوچک‌تر اروپایی سهم داشته باشند. هدف از این اقدام روی هم قرار دادن منابع این بانک‌ها و تسهیم ریسک، همکاری در فرایند پرداخت‌ها و اعطای تضمین‌های اعتباری و خدمات بیمه‌ای به شرکت‌های بخش خصوصی اروپا خواهد بود که خواهان تجارت و یا سرمایه‌گذاری در ایران هستند.
  • اتحادیه اروپا می‌تواند ایران را قطعی در فهرست کشورهایی قرار دهد که مجازند از بانک اروپایی سرمایه‌گذاری برای تامین مالی پروژه‌های بزرگ بخش خصوصی و یا عمومی خود وام دریافت کنند.
  • اروپا باید بر سر امضای قرارداد بلندمدت همکاری انرژی با ایران مذاکره و چنین توافقی را امضا کند که بر اساس آن، در ازای صدور گاز طبیعی از ایران به اروپا از طریق خطوط لوله موجود و یا خطوط جدید، اروپایی‌ها جدیدترین فنآوری انرژی‌های تجدیدپذیر خود را در اختیار ایران قرار دهند.
  • ایران و اروپا می‌توانند از ایجاد اتاق بازرگانی ایران- اروپا حمایت کنند.
  • ایران و اروپا می‌توانند همکاری در بخش هسته‌ای را توسعه دهند و برای مثال در ازای ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای جدید در ایران، ایران بپذیرد که تأسیسات غنی‌سازی ایران به شکل مشترک با اروپا فعالیت کند و یا این که کارشناسان اروپایی در آن استخدام شوند.

روشن است که تصمیم اروپا در ارائه چنین بسته‌ای نیازمند تعهد ایران به ماندن در برجام خواهد بود. البته اگر ایران فعالیت‌های هسته‌ای خود را تدریجی و یا فوری از سر بگیرد، سه کشور اروپایی قطعا از حمایت خود از برجام دست برداشته و از اعمال مجدد تحریم‌های چندجانبه علیه ایران حمایت خواهند کرد. یکی از مقامات فرانسوی در این باره گفته که «بحران هسته‌ای در سال 2003 و به دلیل نگرانی از فعالیت‌های ایران آغاز شد. اگر ایران این برنامه را از سر بگیرد، ما به خانه اول باز خواهیم گشت و هیچ گزینه‌ای جز این نخواهیم داشت که با آمریکا در اعمال حداکثر فشار به ایران همراه شویم».

حتی در صورت توافق بر سر چنین چارچوبی نیز ایران نمی‌تواند از مکانیزم بانکی فوق به شکل مناسب بهره‌مند شود مگر این که گام‌های لازم برای اصلاحات در نظام مالی و بخش بانکی خود که رعایت استانداردهای کارگروه اقدام مالی (FATF) را عملیاتی کند.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۵۷
انتشار یافته: ۷۹
بعد از یک سال اروپا هم بزند زیر حرف و بسته پیشنهادی خود؟ !
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۰:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
ترامپ ردب رجام میماند چون اروپا بسته پیشنهادی خودرا به امریکا داده وفقط زمان اعلام علنی اون مهم هست که احتمالا در چند روز اینده خواهدبود..به این صورت ترامپ هم به ارزوی خود در بیخاصیت کردن برجام وفشار و تحریم به ایران ادامه خواهد داد ..توافق مکمل برجام حتمی است..این همه هیهو برای خروج آمریکا از برجام هم همه الکی وپوچ است
حباب سکه خیلی بالا رفته سکه ها را بفروشید وگرنه ضرر می کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
باشه بهش میگم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
شمانخربروسهام بورس بخر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
خخخخخ حتما اقای اقتصاد دان
دلار 7 تومن
سکه 2100
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
پس چی شد دلارتک نرخی ۴۲۰۰ تومانی؟!!!!
باسلام.درصورت صحت این نوافقات و بندها بایستی توجه شود که کلمه (( می تواند)) خیلی حساس هست. چون امکان دارد فردا دبه در بیارند که گفتیم میتواند خوب حالا نمی توانیم و حرجی هم نیست.پس به افعال توجه خاص نمایند چون با این بازی با کلمات سر همه را شیر می مالند.باتشکر
با توجه به نزدیکی ترامپ ونتانیاهو وموضع هر دو بر تغییر حکومت در ایران احتمالا گزینه های ترامپ بدتر یا مخرب خواهد بود.مگر اینکه تغییر جدی در سیاستهای ایدئولوژیک نظام بوجود اید که انهم در شرایط فعلی بعید بنظر میرسد.لذا حرکت بسوی یک تقابل اجتناب ناپذیر خواهد بود ونظام باید خود را برای شرایط سخت اماده کند.تقابل فیزیکی وجنگ بعنوان اخرین وبدترین گزینه اخرین راه حلیست که دوطرف فعلا از ان اجتناب میکنند اما در صورت افزایش نارضایتی های داخلی چندان دور از ذهن نخواهد بود.باید دید مقامات کشورمان حرکتهای بعدی بازی را چگونه طراحی میکنند چرا که فعلا رقیب با ایجاد تلاطم در بازار ارز بازی را بهتر اغاز کرده است.ارادتمند خواننده همیشگی تابناک
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
با سلام این پیشنهاد و تحلیل نهایت ساده گی است .
با سلام، به نظر نمی رسد اروپا تنها با شرط باقی ماندن ایران در برجام حاضر به این حمایت و همکاری در چنین وسعتی با ایران شود. بلکه ورود ایران به مذاکره و پذیرش شرایط اروپا در خصوص موضوع موشکی ایران ، حضور منطقه ای ایران، غروب آفتاب و حتی موضوعات حقوق بشری هم از دیگر شرایط مطرح در قبال این همکاری خواهد بود . واقعا ساده اندیشی است که فکر کنیم اروپا به این سادگی حاضر به خدشه در روابط فراآتلانتیکی شود. ضمن آنکه به فرض قبول این شرایط توسط ایران این تازه اول کار خواهد بود و بدیهی است موضوع راستی آزمایی، ورود به سایت های نظامی و.... استمرار این انتخاب ساده انگارانه خواهد بود.جالب توجه آنکه این رویکرد همان محاسبه ای است که ترامپ برای ادامه فشار و تغییر نظام در آینده مورد توجه قرار داده است.
به نظر می‌آید نویسنده متن در خواب خوشی به سر می‌برد
این جملاتی که اتحادیه اروپا باید چه کارهایی را انجام دهد را به گونه‌ای نوشته‌اند که یک مقام ایرانی ریاست اتحادیه اروپا را بر عهده دارد و یا سیاست ها را به آنها دیکته می کند!
در حال حاضر فرانسه از مواضع ترامپ حمایت می‌کند و آلمان نیز نظری مساعد در خصوص متمم برجام دارد.
آیا می‌توان با این اوصاف به برجام و آینده آن و همچنین پایداری مسئولین ایرانی مطمئن بود؟
تاریخ نشان خواهد داد ! الله اعلم
اینها که شبیه خواب هست... نه ایران می تواند توافق بدون آ آمریکا را بپذیرد و اگر بپذیرد اروپا چنین تسهیلات و هزینه سیاسی را نمی پذیرد.
یکشنبه 16اردیبشت97
شاخص کل بورس در ادامه ریزش 7000 واحدیاز ابتدای سال 97 امروز هم با 250واحد ریزش به کانال 92000 واحدی سقوط کرد
دلار: 63500
یورو 76100
پوند 88100
سکه 22000000
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
دلارشد۶۵۰۰ بعضی هاهم صحبت از۷۰۰۰ تومان میکنند!
درافتادن با امریکا،ما رو زمین خواهد زد.اقتصاد دنیا در دستان این کشور است.حالا هی ماها بسته بدیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
اینکه همیشه با امریکا در افتاده بودیم
این انرژی هسته ای هم عجب دردسری شده واسه ملت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
به قول معروف این نونی بود که خودشان برای چنین روزی در دامن ایران گذاشتند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
مشکل سر برنامه هسته ای نبوده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
اگر انرژی هسته ای هم نبود یک بهانه دیگر می آوردند.
مگر در دوران خاتمی ما را تحریم نمی کردند/!
مازیار
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۷
مسئله انرژی هسته ای نیست. اینها نمی خواهند و نمی توانند ببینند کسی در این دنیا روی پای خودش بایستد و حرف خودش را بزند. اروپا را نگاه کنید. با آن همه طمطراق، همیشه دنبال رو آمریکا است. اصلا از اینها بی خاصیت تر وجود ندارد. آمریکا بدون مجوز شورای امنیت به عراق و افغانستان حمله می کند. بعد اروپایی ها هم باید سرباز بفرستند و در اونجا کشته بدهند. یعنی حتی اگر پیشرفت هم بکنید. می خواهند اینطور حرف شنو باشی. .
ایران هیچ راهی جز کنار امدن با این قدرت ها ندارد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
پیش به سوی یک نرمش قهرمانانه دیگر
نرمش قبل ورزش خوبه
اگر ایران از برجام خارج شود با اون همه تحریم که در انتظار بازگشت اند چکار می کند؟
به تظر من ایران راهی جز سازش و مذاکره روی سایر موضوعات ندارد.
همیشه بعدها میفهمیم مشکل از خودمون بوده!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
شما برو غرب پرستی و امریکا پرستی را مرور کن تا عقب نمانید
از تحلیل فوق این استنباط می شود که آمریکا و متحدانش چه در برجام باقی بمانند چه خارج شوند تحریمها همچنان پا برجا خواهد بود.ما در حال حاضر نه راه پیش داریم نه راه پس.زیرا پیش رو حمایت اروپا از آمریکا و تحریمهاست و پس کشیدن ایران نیز ایضاً همان مسئله است.اگر از برجام آبی برای ملت ایران گرم می شد تابه حال نتیجه اش را دیده بودیم.پس 2 راه باقی میماند که هر 2راه یعنی راه مرگ منتهی یکی مرگ باعزت و دیگری مرگ با زلت. باعزت به لحاظ مقاومت و زیر بار زورگویی ها نرفتن و پذیرش قضاء وقدر الهی،و با زلت اینکه سر خم کرده وشرایط آنها را بپذیریم.
پاسخ ها
ناشناس
| Spain |
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
ذلّت...ذ...ذ
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
شما فعلاً برو یه کم دیکته تمرین کن بعد بیا نظر بده. ذلت
محمد
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
دقیقا آفرین
ناشناس
| Germany |
۲۲:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
اگر مرگ با عزت است اینبار نوبت مسوولین هست که در خط حمله باشند.
اولا شما چقدر خوش خیال تشریف دارید ((کارشناسان گروه بین‌المللی بحران))) ودر برنامه های کوتاه ومیان مدت!!!!همه اش از لفظ اروپا می تواند استفاده می کنید !!!؟؟؟ از کی تا حالا اروپا مستقل بوده که بتواند کاری خلاف سیاست آمریکا انجام دهد که این دومی باشد.چشمان کشورهای اروپایی به دهان آمریکایی ها دوخته شده هر چه آمریکا بگوید همان است ولاغیر...دوما" حالا که قرار است باج بدهیم چرا مستقیم به صاحب دنیا(اگر دلواپسان ناراحت نمیشوند)یعنی آمریکا ندهیم و مستقیما" با او مذاکره نکنیم .مطمئنا" سودش بسیار بیشتر از مذاکره با دوستان دورو(چین وروسیه)و دشمنان ضعیف(کل اروپا ) خواهد بود. این را ساده وروشن گفتم .نگویید که کسی نگفت!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
در رابطه با برجام هم با کدخدا صحبت کردیم تو زرد از کار درامد .
دارن آچمز میکنند
دقیقا هم چوب خوردن و هم پیاز خوردن است
بسته مسته کشکه آمریکا بیاد بیرون اروپا بعدیه کارتون تمومه دادا ولکام نیو نورت کوریا
چقدر جالب
با این حرکت دولت برگشتیم به سال 1381
منتهی با این تفاوت که خزانه خالیه و دست ما هم خالیه و دولت نمیدونه چکار کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
یعنی سال 81 خیلی خراب بود؟!
مسخره ترین‌ و بی ضمانت ترین توافق تاریخ دیپلماسی
پاسخ ها
شادمهر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
سایر توافق های دیپلماسی چه ضمانتی دارن که این نداره ؟ مثلا رییس جمهور امریکا سند یکی از ایالت ها رو باید میزاشت گرو توافق ؟!ا
بحث اینه که از اول نباید کار به اینجا میرسید و با پافشاری بی مورد روی انرژی هسته ای اون رو تبدیل به موضوع ملی و حساس میکردیم
شما به همین خیال باش.
این موقعیت ایران که میون زمین و هوا هست و هیچ شرکتی ریسک سرمایه گذاری تو ایران رو قبول نمی کنه از جنگ علیه ایران هم برای آمریکا بهتره,مگه ترامپ دیوونست که از این وضعیت ایران رو دربیاره!!همه داریم میبینیم که شرایط اقتصادیمون از دوران تحریم بدتر شده که بهتر نشده!!!سر زندگیم شرط می بندم که ترامپ بار دیگه اولتیماتوم میده و ۳ماه دیگه ملت باید آویزون باشند و منتظر که اون باز چی می خواد بگه. کاش فکر اساسی کنند که از این وضعیت در بیایم.
با این پیشنهادات مراقب باشید یه وفت سردیتون نکنه
چوب خدا صدا نداره
تمام این چیزی که من دیدم هیچ فایده ای نداره تمام شرکت ها از ترس مجازات های امریکا هیچ شراکتی با ایران نمی کنن مگر از طریق نفر سوم
دوم هر تراکنشی بخواد از انجام بشه باید ازطریق سوئیفت باشه که سویئفت هم مال امریکاست
سوم پولی که از درامد نفتی میاد رو میگن به واردات تبدیل کنیم که قضیه میشه چین که هر چی اشغال تونست بخوردمون داد و پول نفت رو بالا کشید
ملت دارن از گرسنگی میمیرن، مسخره بازی هسته ای رو رها کنید.
پاسخ ها
محمد
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۰:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
شما هنوز متوجه نشدی هسته ای بهانه اس؟
مگه جمعش نکردیم؟ میگه موشکتون رو بدید
بدیم بره؟
با نام خدا .


اگر آمریکا از برجام خارج شود در کل برای ایران چه اتفاقی رخ خواهد داد ؟

مگر چین با ایران قرار داد 600 میلیارد دلاری تجاری و اقتصادی در 2 سال گذشته منعقد نکرده است ؟

اتفاقی رخ نخواهد داد .

نظر شما خوانندگان محترم چیست ؟
پاسخ ها
محمد ر ا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
داداش۶۰۰میلیاردمیتونی بنویسی بودجه۱۲سال کشوردر۲سال چی داری میگی
ترا بخدا نظرم را بذار. باید دست از انقلابیگری برداریم و باید رفاه و اقتصاد اولویت مسولان باشد والسلام گر همین یک نکته را رعایت کنیم همه چیزمان درست میشود باید مرگ بر این وان گفتن را ول کنیم و گذشته را فراموش و ب اینده فک کنیم
اینجاست که میگه بزک نمیر بهار میاد خربزه با خیار میاد
به عنوان کسی که در اروپا زندگی می‌کنه اینو صادقانه میگم که اینقدر اروپا اروپا نکنید چون همه ی کشورهای اروپایی از صغیر و کبیر بدون اجازه و رخصت کامل آمریکا جرات نمیکنن که حتی یه لیوان آب بخورن. خلاصه اینکه این برجام بدون آمریکا یعنی کشک اونم از نوع نامرغوبش
با تشکر ا زترامپ حتی اصلاح طلب ترین افراد کشور هم اکنون موافق خروج از برجام و حتی خروج از ان پی تی هستند ،
البته بازهم از ثمرات برجام است ، زیرا اجماع جهانی علیه ایران تبدیل به رفع مسئولیت از ایران شد ،
در واقع ایران اکنون می تواند به فعالیت هسته ای ادامه دهد بدون اینکه محکوم شود ، دشمنی امریکا با ایران هم چیز جدیدی نیست ، تحریم ها که چهل سال وجود داشته اند ، حمله نظامی هم بدون ورود حداقل یک میلیون سرباز امریکایی به منطقه غیرممکن است ،
اسرائیل و عربستان هم نتیجه جنگ صدام با ایران را پیش روی خود می بینند ،
تنها نکته مهم این است که با اصلاحات اساسی در داخل کشور ، نسل جوان قهر کرده را دوباره مشتاق به مشارکت در آبادانی کشور کنیم که با این حجم از فساد و نابسامانی ، تقریبا" کاری است غیر ممکن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
خوب فعالیت هسته ای و جنگ ممکن است برای امثال شما نان داشته باشد ولی برای امثال من و مردم عادی چیزی جز گرسنگی، فلاکت و نابودی مملکت ندارد
2
شخصی که در حال غرق شدن است به سمت هر چیز دست درار میکند بلکه نجات یابد
بابا بیخیال تابی خسته نشدی از این همه رویا بافی
اروپا بدون اجازه آمریکا نفس نمی کشه
تا حالا هزینه های چند صد میلیاردی که سیاست هسته ای روی دست کشور گذاشته رو کسی محاسبه کرده ؟
آخرش تسلیم هست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
هر گز کاری را که ثمری ندارد به اخر نگذارید همین حالا به دنبال صلح باشید.
در یک کلام مسایل مالی و نقل ،وانتقالات پولی ،وارزی شفاف شود ؟ راه های اختلاس ،ودزدی ،ورانتخواری بسته شود ؟ هزینه های گروهای مبارز که توسط ایران تامین میگردد جلوگیری شود ؟ اما ارپاییان باید یک تضمین ،ومعاهده هم با ایران انجام دهند که جلو زباده خواهی های عربستان ،و اماراتیها را بگیرد ،واز فروش سلاحهای تهاجمی به آنها خود داری کنند ؟ و کمک کنند آرامش به سوریه ،وعراق بازگردد ، و سپس در این دوکشور انتخابات آزاد برگزار گردد ،واینکه مسالهٔ‌فلسطین را بگونه ای حل کنند که اسراییل از دخالت در امور همسایگان ،وسایر کشورها دست بردارد ؟ وبه نظم جهانی بازگردد ؟‌والا همین اسراییلیها بانی جنگ جهانی آتی خواهند شد ؟ اگر چه امریکا در دو سال ،و نیم آینده دیگر اینگونه ریس جمهور پوپولیستی که مناسبات جهانی را بر هم بزند نخواهد داشت ؟ اروپاییان باید یک نکته را برای خود روشن کنند ،؟ واینکه روسیه بخشی از اروپا هم هست ،ومناسبات خود را مانند دوران قبل از شوروی سابق با آن بر قرار کنند ،تا از اختلافات بین قاره ای کاسته شود ،، و مناسبات خود را با اعراب هم معین کنند که این مهاجران مسلمان عربی ،و افریقایی که تبعیت از عربستان میکنند هستند که تهدیدی برای اروپا میباشد ؟ نه ایرانیان متمدن ،وفرهنگ ساز ؟ و اینکه واقعیت را به پذیرند که سرچشمهٔ‌تروریست عربستان ،وکشورهای عربی هستند ؟ که با حمایت مالی عربستان ،وامارات ،وقطر که با کمک خود اروپاییان ،وامریکاییان ثروتمند شده اند ،ودلار ،وطلای جهان را در اختیار گرفته اند ؟ ،،
آفا از دلار چه خبر میگن 7000 شده راسته ؟ پس 4200 چی شد ؟ فعلا به اسم همین تحریمحا هر روز خبر به گرانتر شدنش میاید
خواب ديدي خير باشه.
ادامه برجام بدون آمریکا معنی ندارد...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۶
بود و نبود برجام برای ما سودی ندارد! تحریم ها 40 ساله شده ! باید به فکر آینده بود
همون کاری که آخر انجامش میدید رو اول انجام بدید. ای کاش روحانی جواب ترامپ رو تو نیویورک میداد و ملاقات میکردن . آخه چرا نمیشه ؟ . نمیشه آمریکا رو نادیده گرفت
سیاست ما مثل ملا نصر الدین است هر زمان می گفتند چند سالت است می گفت چهل سال گفت بیست سال قبل هم همین را گفتی گفت آره حرف مرد یکی است بیست سال دیگر هم می گویم چهل سال نقل سیاست ما است مرغ یک پا دارد اما با چه قیمتی با این همه فقر و بیکاری و...... آخرش نرمش قهرمانانه رسید چرا کاری کنیم که دوباره مجبور به نرمش قهرمانه شویم نرمش قهرمانانه می می گوییم ولی آنها منظور و محتوای حرف را بهتر از ما می فهمند نرمش یک نفری است و...... باید واقعیت را قبول کرد والا زندگی اینقدر فشار می آورد که به قول معروف مجبور شویم هم پیاز بخوریم و هم پول بدهیم مثل جام ژه نوشیدن که بدون جام زهر زودتر پیروز بودیم خداونو خودش کمک کند تا منطقی باشیم نه احساسی که آخرش پشیمانی است
ما نه بزدلیم نه ترسو .
هیهات من ذلت
اگر اونها برجام رو پاره کنن ما اونو اتش میزنیم
والسلام
25 درصد اقتصاد دنیا در دست امریکاست و تنها نیم درصد اقتصاد دنیا مربوط به ایرانه. بعبارتی قدرت اقتصادی امریکا 50 برابر ایران هست. حالا به نظر شما اروپا میاد قدرت اول اقتصادی دنیا رو ول کنه و طرفدار ایران بشه؟؟ دست از فضانوردی بردارید.
بعد بگیم امریکا هیچ غلطتی نمیتواند بکند؟؟
کیش و مات که میگن همینه.
ما را به ریسمون شما اعتمادی نیست(بسته های خیال پردازی) و نمی توان روی ان هیزمی جمع کرد همین بسته های پیشنهادی شما قبل از برجام ما را به این روز کشانده
اینهمه هزینه بر اقتصاد اروپا بخاطز ایران!
امریکا شرط گذاشته ، باشه، شما هم شرط بزارید و وارد گفتگو بشید چرا راه مذاکره رو می بندید دو تا شرط گذاشته شما ده تا شرط بزارید این فشارها و تحریم ها فقط روی مردم اعمال می شه به فکر ماها باشید
ترامپ تا زمانیکه با کره شمالی به نتیجه نرسد و انرا خلع سلاح اتمی نکند بر طبل خروج ار برجام میزند تا کره شمالی و چین را بر سر نیز مذاکره داشته باشد در صورت موفقعیت اروپا همگام با امریکا از برجام خارج خواهند شد ما باید در این فاصله از سلاح هسته ای لرخوردار شویم در غیر اینصورت ایرانی وجود نخواهد داشت با برهم خوردن برجام وحدت جامعه نیز به سستی خواهد گرایید
نمی دونم چرا یاد کره شمالی افتادم
سرنوشت ما هم سرانجام مانند کره است
تمام شرکتهای مادر در آمریکاست و اروپا بدون آمریکا اجازه هیچ کاری نداره, حتی چین و روسیه که اخیرا شرکت زد تی ای چین را تقره داغ کرد, ایران که نه اقتصاد داره, نه تکنولوژی برای چی دنبال هسته ای رفت ؟ مگر پیشرفت فقط در هسته ایست؟ آلمان و ژاپن و کره جنوبی هسته ای نیستند ولی پاکستان هسته ایست, یعنی پاکستان خیلی پیشرفتست؟
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها