بازدید 7031

معاینه‌های فله‌ای پزشکان !

کد خبر: ۷۹۳۶۴۴
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۴ 26 April 2018

پزشک خودکار به دست، آماده نشسته است. بیمار وارد که می شود دفترچه را روی میز می گذارد. صدای گرفته اش به سختی از گلو خارج می شود:« از دیروز گلو دردم، تب دارم و...». پزشک همزمان که چوب معاینه و چراغش را بر می دارد با سر اشاره می کند؛ یعنی "دهانت را تاجایی که می توانی باز کن" . دو ثانیه هم طول نمی کشد که می فهمد گلویش چرک کرده. البته این موضوع را دکتر نمی گوید بلکه از آمپول پنی سیلینی که می نویسد می توان فهمید مشکل همان است. مُهر که به صفحه دفترچه می خورد صدای پزشک بلند می شود«بیمار بعدی...». با یک حساب سرانگشتی از زمان ورود به داخل اتاق پزشک تا زمانی که بیمار خارج می شود چیزی حدود یک و نیم تا دو دقیقه وقت صرف شده است.

وقتی مشکل دو تا می شود!

به گزارش روزنامه خراسان، در مطب پزشکان متخصص مشکل به همین جا ختم نمی شود. از آن جا که در شلوغی مطب این پزشکان جای سوزن انداختن هم پیدا نمی شود مشکل دو تاست. از یک طرف بیماران چند تاچند تا داخل اتاق می شوند و از طرف دیگر معاینه بیماران در کوتاه ترین زمان ممکن یعنی حدود 5 دقیقه تمام می شود. کم نیستند تعداد پزشکان متخصص کودکان یا متخصصان زنان و زایمان که این گونه بیماران را معاینه می کنند. تلخ تر آن که در بسیاری از موارد بیماران ناچارند مشکل خود را در حضور دیگران به پزشک بگویند و این موضوع یعنی رعایت نشدن حریم شخصی و بدون تردید خوشایند هیچ کس نیست. حالا خدا نکند که سوالی هم داشته باشی ، باید هم به فکر شلوغی مطب خانم یا آقای دکتر باشی و هم این که فکری برای طرح سوالت کنی که آیا اصلا رویت می شود مشکلت را بگویی! بگذریم از واکنش برخی پزشکان که از بیمارانی که سوال می کنند خیلی خوششان نمی آید، نوع حرکات و جواب دادن این نوع از پزشکان یعنی: « برو دیگر بس است این همه بیمار را نمی بینی؟».

این وضعیت را می گذاریم کنار مصوبه ای که دولت به تصویب رساند و مسئولان وزارت بهداشت هم بارها بر آن تاکید کردند و گفتند که پزشکان ملزم به رعایت آن هستند : «متوسط زمان ویزیت بیمار توسط پزشک عمومی حداقل ۱۵ دقیقه، پزشک متخصص حداقل ۲۰ دقیقه، پزشک فوق‌تخصص حداقل ۲۵ دقیقه و روان پزشک حداقل ۳۰ دقیقه ». این جاست که فاصله بین قانون و رفتاری که با آن کاملا متفاوت است، مشخص می شود.

حداقل استانداردهایی که رعایت نمی شود

با این شرایط تردیدی نیست که تاکید و پذیرش واژه ویزیت فله ای توسط نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و انتقاد از افزایش این شیوه ناصواب پزشکان بیراه نباشد. محمدحسین قربانی درباره طرح برخی اخبار مبنی بر معاینه فله ای برخی پزشکان معروف، گفت: در هر نقطه از دنیا استاندارد مشخصی برای معاینه بیماران درمراکز درمانی وجود دارد، بنابراین پزشک موظف است زمان استاندارد را طبق قانون برای معاینه در نظربگیرد؛ به طورحتم باید حداقل استانداردها را برای درمان بیمار رعایت کرد. نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس،حداقل زمان استاندارد برای معاینه هر بیمار را طبق قانون بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه اعلام کرد و گفت: رعایت نکردن زمان کافی درمعاینه بیمار در شرح حال فرد مشکل ایجاد می کند، ضمن این که تاریخچه بیماری و تشخیص نوع بیماری را نیز با مشکلات بسیاری روبه رو می کند. وی افزود: متاسفانه معضل معاینه فله ای بیمار درحال گسترش است و بسیاری از پزشکان به دلیل فضای تعریف شده و میزان مراجعات زمان لازم را برای معاینه بیمار اختصاص نمی دهند.

قربانی تصریح کرد: چطورممکن است یک پزشک روزانه ۱۰۰ بیمار را ویزیت و کیفیت درمان را رعایت کند، به طورحتم تعهدات لازم باید برای رعایت حداقل زمان ممکن در معاینه بیمار ایجاد شود، ضمن این که نظارت های لازم نیز بر عملکرد پزشکان دراین زمینه باید مورد توجه قرار گیرد، از سوی دیگر برای دستیابی به رسالت هر پزشکی در طول مسیر درمان بیمار باید به این دو مولفه توام دقت شود. نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان این که پزشک نباید به این شغل به دید کسب و کار نگاه کند، گفت: هرپزشکی باید برای درمان بیمار زمانی بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه را اختصاص دهد، متاسفانه درتمامی بخش های اقتصادی نبود شفافیت در عملکرد وجود دارد؛ اما پزشکان را باید از این مسائل مستثنا و به رسالت آن ها توجه کرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۱
انتشار یافته: ۱۰
از یک دکتر تامین اجتماعی پرسیدم که گفت روزی بوده که در یک شیفت بالای 200 بیمار را ویزیت کرده ، البته توضیح هم داد که مجبور است به خاطر قرارداد ، گفت بعضی از بیمارها را در کمتر از یک دقیقه دارو نوشته و فرستاده بیرون !! و اینکه هر 5 نفر را با هم به داخل میفرستادن
متاسفانه رسالت برخی از پزشکان ایرانی پوله ... چرا هر مطبی میری میگه کارتخوان خرابه پول نقد بده؟ چون میخوان مالیات ندن از اینور معلم بدبخت قبل افزایش حقوق مالیاتشو میگیرن
کارتخوان همه مطبا خرابه جالبه نه؟؟؟؟؟؟
خوب کی باید پیگیر باشه؟ لابد خود مریض!
کاملا با اینم خبر موافق هستم . واقعا جای تاسف است که با این هزینه های بالای درمان و درامد بالای پزشکان به این مشل مهم رسیدگی نمی شود امیدوارم تابناک به جد این مطالبه عمومی را پیگیری کند
در شهر یزد تعدادی از متخصین از جمله ارتوپد و ریه که خدمتشان رسیدیم بیماران را در مطب شخصی با حضور سایر بیماران ویزیت می کنند . و این در حالی است که معمولا تا نیمه شب هم این ویزیت ها ادامه دارد. و در امد بسیار خوبی هم دارند ماشااله.
من بچهه ام وپیش دکتر ی در بابل بردم اون هم دو تا دوتا ماینعه میکرد تشخیص بدش دختر 4 ساله؛ من از دنیا رفت ما موندیمو با کلی درد اه
به قول خودتون این مطبها پر از مریضند
پس اولا اگه قرار باشه برای هر مریض چندین دقیقه وقت صرف بشه پزشک باید بیست و چهار ساعته توی مطب باشه
ثانیا مردم هم از این وضع ناراضی نیستند وگرنه میرفتن یه جای دیگه
هر فوق تخصص حداقل 25 دقیقه !
خدا شاهده به ی فوق تخصص مراجعه کردم 2 دقیقه بیشتر وقت نگذاشت.
چطور پزشکان درآمد نجومی رو طبق قانون میگیرن ولی اون بخش از قانون رو که زمان اختصاص یافته
برای بیمار هست اجرا نمی کنند؟؟
اضافه کنید ویزیت بیماران را تا ساعت چهار صبح در برخی مطبها.....
سعی کنیم در قضاوت ، عادل باشیم .
همه پزشکان اینگونه نیستند.
عمده مشکل در کلینیکهای دولتی است که ارزانی ویزیت باعث هجوم بیماران شده و پزشک را مجبور میکنند تا بیمار هست کلینیک را ترک نکند.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس