پژوهانه یا حذف بی سر و صدای حقوق وعده داده شده به دانشجویان

با وجود تبليغات گسترده از سوی دولت در رسانه‌ها، مبني بر پرداخت حقوق ماهیانه، آن هم به همه دانشجويان دوره دکترا در كشور و سپس انتشار اخبار متنوع و دهن‌پرکنی چون ارایه لیست 11هزار و 942 دانشجو برای دریافت حقوق به معاونت علمی ریاست جمهوری، اکنون تبصره جدیدی به طرح اجرا نشده دولت اضافه شده است؛ هرچند ایجاد انگیزه با تشویق‌های مالی، کار ستوده‌ای است؛ اما...
کد خبر: ۷۸۷۵۳
|
۰۵ دی ۱۳۸۸ - ۰۱:۳۰ 26 December 2009
|
15134 بازدید

در چند روز گذشته، اخباری مبنی بر پرداخت نکردن حقوق ماهیانه دانشجویان دوره دكترا در خبرگزاری‌ها منتشر شد که روشن نبودن ابعاد آن، اسباب نگرانی این دانشجویان را سبب شده است.

به گزارش «تابناک»، وقتی در پایان هفته پژوهش از سوی مدیر کل امور پژوهشی وزارت علوم اعلام شد که موضوع پرداخت حقوق ماهانه به دانشجویان دوره دکترا منتفی شده و این طرح در قالب حق‌التحقیق (پژوهانه) عملیاتی خواهد شد، دانشجویان بسیاری در پیام به «تابناک»، این موضوع را ضربه ای دیگر به جایگاه پژوهش و همچنین ادامه روند گذشته درباره دغدغه بی پایان تأمین دانشجویان این دوره برشمردند. از آنجا این ضربه وارد می‌شود که نگاه دانشجویان به دریافت پژوهانه کاملا ابزاری خواهد شد، زیرا دیگر ارایه پژوهش، تنها راهی برای دریافت حق التحقیق خواهد بود نه ضرورت انجام آن.

بر پایه این گزارش، با وجود تبلیغات گسترده از سوی دولت در رسانه‌ها مبنی بر پرداخت حقوق ماهیانه، آن هم به همه دانشجویان دوره دکترا در كشور و سپس انتشار اخبار متنوع و دهن پرکنی چون ارایه لیست 11هزار و 942 دانشجو برای دریافت حقوق به معاونت علمی ریاست جمهوری، اکنون تبصره جدیدی به طرح اجرا نشده دولت اضافه شده است، هرچند ایجاد انگیزه با تشویق‌های مالی، کار ستوده‌ای است، تبدیل حقوق ماهیانه موعود به شکل جدید، نوعی خلف وعده و به عبارتی، لغو بی صدای این طرح توسط دولت دهم است.

هرچند در زمان اعلام طرح یاد شده، بسیاری از کارشناسان در پرسشی ساده از چگونگی تأمین منابع این طرح سخن می‌گفتند، دولت مدعی بود که برای این موضوع تدابیر لازم اندیشیده شده است، اما هیچگاه از زمان دقیق اجرای آن و محل تأمین بودجه اش سخنی به میان نیاورد؛ موضوعی که به نظر می‌رسد اصلی‌ترین دلیل لغو محترمانه این طرح باشد.
این بسیار روشن است که بحث حق‌التحقیق (پژوهانه) همانند بسیاری از طرح‌های دیگر محدوده مشخصی نداشته و معلوم نیست که چگونه این طرح از فرایند پیچیده و معیوب بروکراتیک ما خواهد گذشت تا بتواند موجب رفع نیازهای دانشجویان، آن هم به صرف پژوهشی خاص و نه همه حوایج ایشان باشد.

البته باید یادآور شد که مشکل امروز بسیاری از دانشجویان دکترا، تأمین ضروریات اولیه زندگی است؛ بنابراین، ارایه طرح پژوهشی از سوی دانشجویان، طبیعتاً نیازمند فراغت ذهنی است که با این روند نوعی دور باطل حاکم می‌شود. موضوع  محل تأمل دیگر، این است که دانشجویان در این مقطع تحصیلی عموما نصف دوره تحصیل خویش را صرف انجام پروژه یا تدوین رساله می‌کنند که خود در عمل ماهیت کاملاً پژوهشی دارد.

بنابراین، در صورت درستی این ادعا، آیا این رفتار با گروه عظیم پژوهشگران عرصه تحقیق و دانش آن هم در پایان هفته گرامی داشت پژوهش از طرف وزارت متبوع درست است؟
بنا بر سند چشم انداز بیست ساله، ایران باید به قطب نخست تولید علم در منطقه دست یابد، به نظر می‌رسد این هدف با سیاست‌گذاری اینچنینی امكان پذیر نباشد. دانشجویان دوره دكترا كه معمولا نزدیك به سی سال سن داشته و بعضا متاهل نیز هستند، نمی‌توانند از نظر مالی همچنان به خانواده خود تكیه كنند؛ بنابراین، مجبور به فعالیت‌های غیر علمی در محیط‌های صنعتی و تجاری می‌شوند و به این ترتیب، وقتی برای تحقیق و توسعه نمی‌ماند؛ بنابراین، تبدیل طرح اولیه به این طرح جدید می‌شود؛ یعنی عقیم گذاردن آن.

به نظر می‌رسد، ضروری باشد که وزارت علوم و یا معاونت علمی ریاست جمهوری مشخص نمایند که دلیل اعلام پر سرو صدای طرح پیشین چه بوده است؟ اگر آن طرح کارشناسی شده بوده است، پس چرا اکنون سخن از تغییر آن به میان می‌آید؟ آیا مدیران دستگاه‌های یاد شده به این نمی‌اندیشند که اعلام هر طرح و یا تغییر ناگهانی آن چه آثاری در برنامه‌ها و به دنبال آن، زندگی جوانان این کشور می‌گذارد؟

اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۴۹ - ۱۳۸۸/۱۰/۰۵
انگیزه های مادی یکی از انگیزه های مغزهای فراریه. سن دانشجوی دکترا را در نظر بگیرید، دانشجوی 25-30 ساله که نمیتواند شغل تمام وقتی هم داشته باشه. همه که نمی تونن مثل ..دکترا بگیرند! وقتی دانشگاه امریکایی یا اروپایی 4500$ در ماه به دانشجوی دکتراش میده فرض کن ...
ناشناس
|
-
|
۰۱:۵۶ - ۱۳۸۸/۱۰/۰۵
بنده به عنوان يك دانشجوي دكتري به دوستانم توصيه ميكنم كه گول اين حرفها را ننخورند! و سر كار روند. يكي نيست بگه مگه.. داريد كه هر از چند گاهي با اين وعده هاي ...آنهم به مثلا كساني كه هم به راحتي دسترسي به اخبار دارند و هم حافظه ي به تصديق آقايان بلندمدتي دارند آنها را دچار شك و ترديد ميكنيد؟ آخه بايد روي كدام وعده حساب كرد. آقا جان هيچي نميگفتيد. ما كه چيزي ازتان نخواستيم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۲۳ - ۱۳۸۸/۱۰/۰۵
ای آقا،
اینا همش وعده و وعیده
کی به فکره دانشجو هستش!
بد بخت دانشجویه دکترا که از همه باید بیشتر درس بخونه و از همه بیشتر هم زجر بکشه!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۲۵ - ۱۳۸۸/۱۰/۰۵
همه چی مون به همه چیمون میاد، خوبه دیگه!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۲۶ - ۱۳۸۸/۱۰/۰۵
دانشجویان دکترا در سن و سالی هستند که درگیر مسائلی مثل ازدواج و ... می شوند بنابراین تعیین حقوق ماهیانه می توانست از بار مشکلات مادی انها کاسته و باعث شود که بهتر بتوانند بر روی موضوع تز خود تمرکز کنند. بنابراین لغو چنین حقوقی (که نسبت به دانشگاههای خارجی ناچیز است) باعث لطمه شدید به عملکرد انها می شود که در بلند مدت به زیان کل مملکت است زیرا اگر قرار باشد پیشرفتی ایجاد بشه از طریق همین تحقیقاته
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۳۴ - ۱۳۸۸/۱۰/۰۵
همه چی مون به همه چیمون میاد، خوبه دیگه!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۴۹ - ۱۳۸۸/۱۰/۰۵
من به عنوان یک دانشجوی دکترای مهندسی برق دانشگاه تهران، عرض می کنم بیچاره کسانی که فریب این سخنان رو می خورند. 1سال سر کار نرفتن! اشتباه بزرگی بود که درصدد جبران اون برآمدم
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۲:۵۵ - ۱۳۸۸/۱۰/۰۵
سه سال پیش گفتند بعد از چند ماه. آخرش دیدیم کشکه اومدیم تو بلاد کفار درس بخونیم که خدا را شکر پول کافی میدن به دانشجوی تحصیلات تکمیلی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۵۶ - ۱۳۸۸/۱۰/۰۵
من دانشجوی دکترای رشته .... در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه..هستم. سایت دانشجویان دکترای این دانشکده 4 تا کامپیوتر داره که همشون ویروسی هستند و درب و داغونه...از سایر امکانات اونجا می تونم به پرده پاره پاره یک فلاکس آب بزرگ و یه میز پر از گرد و خاک و سوسک و... اشاره کنم. اونوقت اساتید از ما انتظار دارند که مشکلات علمی مملکت را هم هم کنیم. تو رو خدا یه کامپیوتر برای ما بخرین ماهی 500 هزار تومن پیشکش تون!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Sweden
|
۰۲:۵۷ - ۱۳۸۸/۱۰/۰۵
بنده یکی از این دانشجویان دکتری بودم که تا وقتی که تو ایران بودم حتی نمیتونستم یه سر پناه برا خودم جور کنم. هر چند استخدام دولت بودم ولی رییس بنده به دلیل اینکه بنده دانشجو بودم منو از اضافه کار و همه چی محروم کرد و البته بیشتر از ترسش بود چرا که مرتب تر از بقیه سر کار بودم. ولی به هر حال تا وقتی که تو ایران دانشجو بودم من هیچ شبی بسشتر از ۴ سلعت نخوابیدم چرا که باید پروزمو شبا انجام میدادم به هر حال درسم تموم شد و بلافاصله برای فوق دکتری از یاران خارج شدم. من واقعا حسرت میخورم وقتی میبینم که دانشجوی دکتری تو ارواپا بهترین زندگی داره و سالی چند تا مسافرت تفریحی و علمی میره. گول این حرفها رو هم نخورید از این وعده ها زیاد دادن. واقعا ....که معلوم نیست پول اینهمه نفت کجا به باد میره.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت