وزیر بهداشت گفت: بهرهبردار اصلی خدمات طرح تحول سلامت، عموم مردم و بویژه اقشار محروم بودند و از نظر مردم، خدمات این طرح بدون هیچ کم و کاستی همچنان ادامه دارد.
به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی با بیان این مطلب، اظهار داشت: امروز ثابت شده که طرح تحول سلامت برای مردم بود نه برای پزشک؛ چراکه پزشکانی که در دورترین نقاط کشور خدمت میکنند ۱۴ ماه است که نتوانستهاند حق و حقوق خود را به طور کامل دریافت کنند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: بر خلاف ادعای برخی منتقدان، پویایی طرح تحول سلامت برای مردم هیچ تغییری نکرده، اما زحمتش برای همکاران ما شامل پرستاران و پزشکان و کارکنان نظام سلامت در حوزه بهداشت، درمان و آموزش افزایش قابل توجهی یافته است. این گروهها بشدت تحت فشار قرار دارند و بخشی از آنها که همه نگاهشان به مردم است این تلخی را به خاطر لبخند و شیرین کامی مردم تحمل میکنند. آن بخشی هم که پزشکی را بالاخره منبع درآمدی حرفه میدانند، معترض هستند و من هم به آنها حق میدهم.
هاشمی تاکید کرد: حضور ما در وزارت بهداشت یقینا به طمع قدرت نبوده بلکه برای ایجاد تغییری بوده که ثمره آن دستگیری از مستمندان، نیازمندان و افراد کم بضاعت بوده و تا زمانی که به این هدف آسیب نرسیده باشد، هستیم و تا زمانی که ما هستیم اجازه نمیدهیم اصول اولیهای که مربوط به طرح تحول سلامت و کاهش پرداختی از جیب مردم است، از بین برود. مردم مطمئن باشند هزینههای آنها افزایشی نخواهد داشت.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: من و همکارانم، دانش، تجربه و تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا طرح تحول سلامت را با مدیریت بهتر و خطاهای کمتر ادامه دهیم و این مهم، در صدر برنامههای ما قرار خواهد داشت. البته ادامه این مسیر همکاری همه مردم، جامعه پزشکی و پرستاری و همراهی شرکای طرح را طلب میکند تا بتوانیم با حداکثر صرفه جویی، طرح تحول سلامت را با قوت، همچنان که در دولت یازدهم آغاز شد، ادامه دهیم، میزان رضایت هموطنانمان از بزرگترین برنامه اجتماعی دولت را حفظ کنیم و در سطح بین المللی، جمهوری اسلامی ایران بتواند به جایگاه شایسته خود در عرصه سلامت دست یابد.
بنابر اعلام وبدا، هاشمی گفت: با اجرای طرح تحول سلامت دو گام مهم برداشتهایم که البته هنوز کامل نیست؛ یکی افزایش دسترسی مردم به خدمات درمانی و دیگری کاهش هزینههای درمان از جیب مردم. فکر نمیکنم هیچ انسان منصفی با این دو کار مخالف باشد. حالا ممکن است در شیوه اجرا اشکالاتی وجود داشته باشد که باید اصلاح شود؛ یا ممکن است افراد، تخلفات و ناکارآمدیهایی داشته باشند که آنها هم باید اصلاح شود وگرنه هیچ کسی نیست که بگوید مردم نباید به خدمات درمانی دسترسی داشته باشند و یا بگوید مردم باید هزینه بیشتری پرداخت کنند.