صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

تقلای اعراب برای نجات «ارتش خپل» عربستان از باتلاق صعده

این منابع اعلام می‌کنند، در سال‌های اخیر، یازده میلیارد دلار برای تشکیل و آمادگی نیروهای واکنش سریع کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس هزینه شده که حوادث اخیر در یمن نشان می دهد نتیجه‌ای عملی برای کاهش دغدغه‌‌های سران این کشورهای ثروتمند نداشته است...
کد خبر: ۷۸۲۴۴
| |
20974 بازدید

ضعف ارتش عربستان در سرکوب انقلابیون حوثی در شمال یمن، که بحث اصلی سران کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در اجلاس کویت بوده است، ممکن است با ورود نیروهای نظامی دیگر کشورهای عربی همراه باشد.

به گزارش خبرنگار «تابناک» و به نقل از منابع رسانه‌ای در کویت، مقامات کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از این که ارتش سعودی که مجهز و مسلح به سلاح های روز دنیاست نتوانسته است، به اهداف خود در یمن دست یابد، ابراز نگرانی کرده و درباره تشکیل نیروی واکنش‌سریع مشترک این شش کشور، گفت‌وگوهای مهمی انجام داده‌‌اند.

این گزارش می‌افزاید، با این که تشکیل نیروهای مشترک نظامی واکنش سریع شش کشور عربی حوزه خلیج فارس پس از اشغال کویت به دست صدام در سال 1990 میلادی به صورت جدی بررسی و سپس عملی شد، قراین نشان می‌دهد، برگزاری مانورهای متعدد و آموزش‌های نظامی مشترک با ارتش‌های بزرگ دنیا، از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه، و چند کشور عضو ناتو نتوانسته، سطح عملکردی ارتش‌ این کشورهای عربی را بالا برده و در نبردهای محدود نیز دستاوردی برای آنان نداشته است.

در این باره باید گفت که ناتوانی عربستان در مهار درگیری های پدید آمده در شمال یمن که با بی‌تدبیری دولت علی عبدالله صالح‌ در صنعا آغاز شد، اینک شش کشور عرب حاشیه خلیج فارس را آنچنان ترسانده که برای مقابله با مواردی احتمالی مشابه در منطقه، دست نیاز به یکدیگر دراز کرده و همچنین از ارتش آمریکا و ارتش‌هایی همچون مصر و اردن نیز یاری می‌خواهند.

این گزارش یادآور شده است، محافل رسانه‌ای در کویت، هم‌اکنون تأیید می‌کنند که در جریان نبردهای مرزی عربستان با معترضین یمن که در میدانی نابرابر انجام گرفته است، جمعی از نظامیان کشورهای عرب حاشیه جنوب خلیج فارس به ویژه از بحرین نیز حضور داشته اند.

این منابع اعلام می‌کنند، در سال‌های اخیر، یازده میلیارد دلار برای تشکیل و آمادگی نیروهای واکنش سریع کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس هزینه شده که حوادث اخیر در یمن نشان می دهد نتیجه‌ای عملی برای کاهش دغدغه‌‌های سران این کشورهای ثروتمند نداشته است.

یک خبرنگار کویتی که نخواست نامش فاش شود در این باره خاطرنشان ساخت، نمایش فیلمی از عملکرد ارتش سعودی در جمع فرماندهان نظامی کشورهای حوزه خلیج فارس، باعث بی‌آبرویی ارتش عربستان سعودی در نبردهای مرزی عربستان با منطقه صعده یمن شده است.

در بخشی از این فیلم که ، از شورشیان یمنی به دست آمده است، نظامیان فربه سعودی را نشان می‌دهد که به اسارت جنگجویان یمنی درآمده‌اند. یک جنگجوی یمنی که صورت خود را پوشانده با اشاره به شکم نظامیان اسیر شده، آنان را «ارتش خپل» می‌نامد.

این خبرنگار کویتی اذعان می‌دارد، در جنگ تنها سلاح نیست که برتری را به دو طرف منازعه واگذار می‌کند، بلکه تفکر، تاکتیک، سرعت عمل و چابکی نیز از عوامل موثر برای پیروزی است و این چیزی است که در ارتش سعودی کمیاب است.

گفتنی است، هم‌اکنون با فضاحتی که عربستان سعودی پس از چهل روز از ورود مستقیمش به جنگ با معترضین آن دچار شده است، احتمال آن زیاد است که پای برخی از ارتش‌‌های کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیز به این معرکه کشانده شود؛ هرچند به خوبی مشخص است که شماری از این کشورها، به ویژه عمان و قطر، میلی به حضور در درگیری‌های شمال یمن ندارند.

البته نکته قابل توجه این است که جهان عرب و به ویژه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس همواره تکیه گاه و پشتیبان نظامی خود در منطقه را عربستان سعودی می دانند با این اوصاف این پرسش باقی است؛ اکنون که ارتش مجهز و تا دندان مسلح سعودی نتوانسته است پس از 40 روز از پس یک گروه معترض و محصور بر آید دیگر کدام ارتش عربی است که توانی بیشتر از سعودی ها برای تغییر معادلات داشته باشد؟

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۶ - ۱۳۸۸/۰۹/۳۰
ارتش خپل . ماه محرمی مارو نخندونین .
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۵۳ - ۱۳۸۸/۰۹/۳۰
مودب باشيد، چاله ميدوني ننويسيد اين از شان جامعه ايراني به دور است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۱ - ۱۳۸۸/۰۹/۳۰
اونوقت میخواهند تو سرزمین فارس هزاران آتش هم روشن کنند !!! زحی خیال باطل آتش رو تو اطاق خوابتون روشن میکنیم .
ناشناس
|
China
|
۱۸:۰۴ - ۱۳۸۸/۰۹/۳۰
پس 80 درصد شیعیان در بحرین چه میکنند که دولت جائر انها ارتش به یمن اعزام میکند. از برادران شیعه خود در بحرین بیش از اینها انتظار میرود تا جلو دولت ظالم خود را بگیرندو شیعیان منطقه بدانند اگر سکوت کنند و حوثی سقوط کند هدف بعدی خود انها خواهند بود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۸ - ۱۳۸۸/۰۹/۳۰
خپل رو خوب اومدي. ايول
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۲ - ۱۳۸۸/۰۹/۳۰
اگه کل اعراب هم جمع بشن ونیروی واکنش سریع درست کنند کک ایران ابر قدرت هم نمیگزه .زنده باد وطن
ناشناس
|
Kuwait
|
۲۰:۲۹ - ۱۳۸۸/۰۹/۳۰
به امیدی نابودی سعودی های بی ش.. و بی غی.. و تمامی دشمنان ایران و شیعیان
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۹ - ۱۳۸۸/۰۹/۳۰
یاد گزارش های فوتبال ایران و عربستان افتادم.
همیشه اولش گزارش گرای ایرانی کلی جلوی عربستان کری می خونن و میگن تیم پیر و کند عربستان نمی تونه جلوی تیم تکنیکی و سریع ایران کاری بکنه.
ولی آخرش همش یا می بازیم یا بزور مساوی می کنیم !!!
ناشناس
|
-
|
۲۲:۱۷ - ۱۳۸۸/۰۹/۳۰
لطفا تصحیح فرمائید.
خپل و ا..!!!
ناشناس
|
-
|
۲۲:۵۸ - ۱۳۸۸/۰۹/۳۰
مشکل اینا کمبود سلاح و یا اضافه وضن نیست، مشکل اینا اینه که در برابر کسانی به شورش برخاستن که خدا پشتیبانشونه!
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟