بازدید 9269
اعتبار سخن متولیان امر را ارزان صرف مدیریت خرده چالش‌ها نکنیم؛

چرا مردم در چالش‌ها، دقیقاً خلاف پیش‌بینی‌ مسئولین عمل می‌کنند؟!

اینکه برای هر رویداد نه چندان بزرگی وعده‌های بدون پشتوانه عملیاتی داد و به خیال خود، افکارعمومی را رام کرد، شاید برای شخصی که یک پست کلیدی را در اختیار دارد، در کوتاه مدت ثبات آفرین باشد؛ اما در بلندمدت، آن پست که شاید مسئول دیگری بر آن تکیه زده باشد، اعتبارش را از دست می‌دهد، کما اینکه اساساً برای عامه مردم مهم نیست، رئیس بانک مرکزی چه عنوانی دارد، بلکه صاحب این پست را شخصی می‌بینند که در اغلب اوقات، پیش بینی‌هایش معکوس تحقق می‌یابد.
کد خبر: ۷۶۷۸۸۷
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۹ 25 January 2018

پس از آنکه با وجود اظهارات پیاپی رئیس کل بانک مرکزی، مبنی بر کاهش ارزش ارزهای خارجی در مقابل پول ملی، دلار و یورو همچنان افزایش قیمت داشت و در عین حال مردم نیز بی‌توجه به هشدارهای رئیس بانک مرکزی، برای خرید ارز مقابل صرافی‌ها صف کشیدند، این پرسش پیش آمد که آیا هزینه کردن اعتبار متولیان امر در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... برای مدیریت التهابات در حوزه مختلف، آسیب بزرگ‌تری را در پی ندارد و بی‌اعتمادی به قول مسئولین در بحران‌های واقعی به دنبال نخواهد داشت؟

به گزارش «تابناک»؛ در روزهای اوج گیری ارزش ارزهای خارجی در مقابل ریال ایران در دولت دهم، آنچه هنوز در یادها مانده و برخی مسئولین ارشد دولت یازدهم نیز به نشانه بی‌اعتمادی به قول مسئولان دولت پیشین‌شان یادآوری می‌کردند، افزایش قیمت ارز و واکنش معکوس مردم به قول‌های مسئولینِ وقت بانک مرکزی بود. رئیس کل وقت بانک مرکزی در اوج بحران ارزی تاکید می‌کرد که قیمت دلار به زودی کنترل می‌شد و کاهش خواهد یافت اما قیمت ارز در آن دوران که قرار بود کاهش یابد، جهشی کم‌سابقه در چهل سال اخیر داشت.

این جهش به واسطه آنکه به صورت مستمر رخ نداد و در یک دوره زمانی کوتاه مدت به وقوع پیوست، یک شوک شدید را به بازارهای سرمایه‌ای وارد کرد اما آنچه از این شوک شدیدتر بود، بی‌اعتبار شدنِ سخن مسئول اصلی پول در ایران است. رئیس وقت بانک مرکزی قطعاً از سر خیراندیشی و با هدف کاهش جو روانی که در افزایش قیمت ارز تأثیرگذار بود، آن موضع گیری‌ها را داشت اما در نهایت عامه مردم که شاهد اتفاقاتی دقیقاً عکس گفته‌های رئیس بانک مرکزی بودند، به بازار هجوم بردند و از اعتماد به این موضع گیرها روی برگرداندند.

اکنون که ارزش ارزهای خارجی نسبت به تومان افزایش داشته نیز شاهد تکرار همان تاکتیک برای مدیریت بازار هستیم و رئیس کل بانک مرکزی در هفته‌های اخیر بارها از کاهش قیمت دلار و سایر ارزها سخن به میان آورده و به مردم توصیه کرده در این بازار سرمایه گذاری نکنند؛ اما در نهایت پس از تلنگر روانی رئیس کل بانک مرکزی به بازار ارز و توقف موقت، دوباره سیر صعودی افزایش ارزش ارزهای خارجی از سر گرفته شده است. در عین حال در تمامی این مدت، صف‌های صبحگاهی برای خرید ارز در صرافی‌ها ادامه داشته و علی‌رغم آنکه مسئولان بانک مرکزی و مسئولان بالادستی آنها از وجود منابع کافی ارز خبر می‌دهند، در بسیاری از صرافی‌ها ارز عرضه نمی‌شود و صراف‌ها ادعا می‌کنند بانک مرکزی به آنها ارز کافی متناسب با حجم تقاضا را نمی‌دهد.

چرا مردم در چالش‌ها دقیقاً خلاف پیش‌بینی‌ مسئولین عمل می‌کنند؟!

این یک نمونه از اتفاقی است که می‌توان در حوزه اطلاع رسانی مورد توجه قرار داد و به اطلاع رسانی درباره مسائلی چون لغو کنسرت‌ها، امدادرسانی به زلزله زدگان، حضور بانوان در ورزشگاه‌ها و هرآنچه به عنوان چالش‌های مقطعی برای مسئولین قابل تصور است، تسری بخشید. واقعیت آن است که مسئولین امر تصور می‌کنند صرفاً با دعوت به آرامش و بیان اینکه «شهر در امن و امان است»، می‌توان همه چالش‌ها را مدیریت کرد اما در عمل از این برگ برنده نمی‌توان هر روز بهره برداری کرد.

در این شرایط، اتفاق بدتر کوشش مستمر در دولت‌های مختلف برای هم‌تراز کردن مواضع رسانه‌ها با مواضع مسئولین رسمی در زمان وقوع چالش‌ها و خرده‌بحران‌هاست. این رویکرد همواره وجود داشته و اگر تغییری در سیاست‌های کلان در حوزه اطلاع رسانی رقم نخورد و رویکرد کارگزاران کشور در آینده نیز چنین باشد که درباره حوزه ارز مورد اشاره قرار گرفت، اعتبار تیترهای روزنامه‌ها هم‌سطح اعتبار کلام رؤسای کل بانک مرکزی خواهد شد.

حتی اگر قیمت ارز در بازار آزاد توسط رسانه‌های رسمی منتشر نشود و قرار باشد، با تلفیق با صحبت‌های رئیس بانک مرکزی، از آرامش بازار سخن به میان بیاید، تنها رسانه رسمی مخاطبش را از دست خواهد داد، چرا که گردش سریع اطلاعات به ویژه در بستر فضای مجازی باعث می‌شود روزانه صدها نفر درباره قیمتی که ارز را خریده‌اند سخن بگویند و عده‌ای از وضعیت بازار در توییتر، تلگرام و اینستاگرام و سایر بسترهای آنلاین بنویسند و آن منابع غیررسمی جای منابع خبری رسمی را بگیرند.

به تعبیر ساده‌تر، آنچه از هزینه نمودنِ اعتبارِ مرجعیتِ اطلاع رسانی مسئولین برای تمشیت روزمره چالش‌ها خطرناک‌تر است، از دست رفتن مرجعیتِ اطلاع رسانی رسانه‌هاست. اینکه برای هر رویداد نه چندان بزرگی وعده‌های بدون پشتوانه عملیاتی داد و به خیال خود، افکارعمومی را رام کرد، شاید برای شخصی که یک پست کلیدی را در اختیار دارد در کوتاه مدت ثبات آفرین باشد؛ اما در بلندمدت آن پست که شاید مسئول دیگری بر آن تکیه زده باشد، اعتبارش را از دست می‌دهد، کما اینکه اساساً برای عامه مردم مهم نیست رئیس بانک مرکزی چه نام و نام خانوادگی دارد، بلکه به صورت کلی و با اشاره به سوابق ذهنی شان صاحب این پست را شخصی می‌بینند که در اغلب اوقات پیش بینی‌هایش به شکل معکوس تحقق می‌یابد و نگرانی‌اش از متضرر شدن مردم در بازار ارز را یک شوخی تلقی می‌کنند.

باید در نظر داشت، چالش‌هایی به مراتب بزرگ‌تر از آنچه امروز در بازار ارز شاهدش هستیم، به صورت بالقوه قابل وقوع است و چه بسا در سال‌ها یا دهه‌های آینده با ابرچالش‌ها یا بحران‌‌های بزرگی مواجه باشیم که در آن مقطع نیاز به اعتبار مسئولینِ دارای مرجعیت اطلاع رسانی باشیم. همچنین باید از چنین چالش‌ها برای افزایش قدرت مرجعیت رسانه‌ها رسمی بهره برداری کرد و به عموم مردم نشان داد، پاسخشان را درباره وضعیتِ به لحظه هر چالش و بحران نه در شبکه‌های اجتماعی، بلکه در رسانه رسمی می‌توانند بیابند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۲۵
انتشار یافته: ۳۱
با سلام،
الان طوری شده که هر حرفی از دهان مسئولان دربیاد، ملت برعکس اون رو انجام می دن.
در واقع ملت به مسئولان اعتماد خیلی کمی دارن (یا اصلا ندارن ).
نمونه ش آقای سیف و ...
اینجا ایران است و هر کس ساز خود میزند و جزیره ای!!!!
وقتب اعماد بین ملت ودولت ازبین رفته باشد ودولتی که با وعده های زیاد پس ازگذشت 5سال خلف وعده وبدعهد باشد چه اعتمادی میتواند بین ملت وچنین دولتی وجودداشته باشد
این فرد عامل بدبختی ده میلیون ایرانی است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۵
بدبختی بیش از 20 میلیون ایرانی که قبلا البته در زمان محمود بدبخت شده بودند!!!! خخخخخخخخخ
مثال: سیف 5 ساله که میگه ارز رو تک نرخی می کنم اما هنوز هم درجا میرنه!
آیا نباید بر خلاف گفته های چنین فردی عمل کرد؟
دلار گران خواهد شد .شک نکن.!!!
خصوصی سازی شده.؟!
کاردانها سکار آ»ده.؟!
این بی اعتمادی. بحرف مسئولین در یک پروسه شکل گرفته.
دیگه اعتمادی وجود نداره اصولا
وقتی از یک طرف می گویند پول سپرده گذاران آرمان را بعد از شناسایی اموال پرداخت می کنیم و از طرف دیگر میگویند پول شما را با ۱۵%سود می دهیم معلوم است که اشتباه می گویند.اگر اموال شناسایی شده اند پس پول مردم را بدهید اگر هم شناسایی نشده اند روی چه حسابی می گوئید با ۱۵% سود می دهیم؟
مردم متوجه شدن اولا مسئولین کشور با سعی و خطا تصمیم گیری میکنن و اتاق فکری وجود نداره دوما مسئولین اصلا با مردم صادق نیستن برای همین وقتی مسئولی میگه سکه ارزان میشه مردم متوجه میشن حتما گرون میشه و هجوم میبرن برای خرید مشکل کشور ما منابع نیست مدیر خلاق و توانا نداریم و حتی تربیت هم نکردیم مثلا بانک مرکزی کشوری مثل ایران با این همه حساسیت جهانی در سطح پایین اداره میشه واقعا تاسف اوره
بزرگترین ضربه به اعتماد بین دو طرف زمانی هست که توش دروغ اتفاق بیفتد . فقط کافی هست بین دو تا شریک یا رفیق یا همسایه دروغ شنیده شود . من خودم تا یه بار کسی چه عمدا یا سهوا دروغ بگوید میبخشم ولی بار چهارمی وجود ندارد دیگر اعتماد نمیکنم خصوص کسانی که روز و شب از اخلاق بگویند ولی غیبت و عیب دیگران را بگویند . عیب و ایراد ما را کی بگوید یا باید خودمان با نفس مبارزه برای عیب و ایراد بکنیم یا دیگران به ما تذکر دهند . راه حل این هست
یادمه بابای خدا بیامرزم 30 سال پیش بهم گفت : پسر چان هر وقت دولت گفت چیزی قرار ارزان بشه برو اونو بخر و انبار کن.
یادمه وقت در دوره خاتمی به ایشان گفتم که بابا نفت شده 20 دلار بزودی وضعیت بهتر میشه خندید وگفت نقت اگر 100 دلار هم بشه وضعیت بدتر میشه که بهتر نمیشه .
خودش نمود که اینو ببینه اما من دیدم که نفت 150 دلار شد اما وضع ما بدتر شدکه بهتر نشد
راستی بابام یک زاندارم بازنشسته و فقط با 5 کلاس سواد بود .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۵
خدا رحمتشون کنه
سلام..کدوم بانک یا سرمایه گذاری میتوانسته که اینقدر سود دهی داشته باشه....پس چرا مسئول بانک مرکزی دائم توصیه به سرمایه گذاری در بانک می کند...بنده شخصا که به حرف مسئولین عمل کرده ام امروزه متوجه میشم که چقدر متضرر شده ام.
اقای سیف ونوبخترییس سازمان برنامه وبودجه با عملکرد ناعادلانه وناکارآمد عمل بی اعتمادی اکثریت ملت بادولت هستند وتا زمانیکه این اشخاص در کابینه هستند نه مشکلات عدیده اقتصادی حل میشود ونه بعدالتی وتبعیض در پرداختیها رفع میگردد ودولت روحانی تا ابد نارضایتی 80درصد کارمندئان وبازنشستگان را پشت سرش خواهدداشت
چون مسئولین عملا خود مسبب بروز مشکلات هستند و طبعتا واقعیت ادامه خواهد داشت
این ظاهر قضیه است! مسئولان دقیقا از وضعیت خبر دارند و کارشانسانی هم هستند که پیش بینی درست را به آنها ارائه میکنند اما مسئولان در نهایت تصمیمی را میگیرند و کاری را انجام میدهند که ساختار (قدرت یا ثروت) از آنها میخواهد! به عبارت دیگر آنها مأمورند و معذور!
باوجود افرادی چون اقای سیف ونوبخت 5سال که سهل است تا ده سال دیگر هم مشکلی ازمشکلات اقتصادی بزانو در آورده بازنشستگان وکارمندان وکلا اقتصاد کشور حل نخواهدشد ووضعیت فلاکت بارترهم خواهدشد
وقتی اعتراض آرام میلیونها بازنشسته درجلو مجلس وریاست جمهوری وسازمان برنامه وبودجه که بخاطر کفاف نبودن حقوق دریافتی باهزینه های سرسام آورزندگی از طرف دولت مدعی مردمی نادیده گرفته میشود وعلی رغم وعده سال 92 هنوز در وعده سرخرمنی است چراملت به چنین مسولینی اعتماد نمایند
ایشان بارها اعلام کرده که ثامن هیچ مشکلی ندارد. من سپرده گزار که با مراجعه به شعبه ثامن با بدخلقی کارمندان مواجه می شوم می فهمم حرف ایشان چقدر معتبر است!
لطفا اینقدر تهمت نزنید ما راست گو ترین هستیم این وصله ها به ما نمی چسبد.
خدشه دار شدن اعتماد عمومي و سرمايه اجتماعي...
برادر هر کس که می خواهد بر خلاف گفته آقای سیف عمل کند مختار است و تاوان آن را با ضرر و زیان مالی خواهد پرداخت همیشه در آخر سال نرخ ارز کاهش می یابد که امسال هم وارد همین مرحله شده ایم .اگر هم کسی می خواهد از این بازار سود ببرد باید مرداد بخرد و دی ماه بفروشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۵
ما بدبخت شدیم چون کاملا به گفته اقای سیف مبنی بر سپرده گذاری در موسسات مجاز که نامشان در سایت بانک مرکزی است در موسسه کاسپین مجاز سپرده گذاری کردیم و بانک مرکزی بر خلاف قول صیانت از سپرده هایمان کل سرمایه این مردم بدبخت را برند
عده اى هستند كه مثلا اگر مسواین بگويند صبح دهانتان مسواك كنيند واز خانه خارج شويد برعكس سير ميخورند وبيرون ميروند نتيجه كار به گريزان شدن مردم ازانها خواهد انجاميد
ملت ایران یک نکته را آموخته اند که هرچه را مسئولین تکذیب کنند واقعیت و حقیقت بدانند.
جناب سيف، كاسپين مجوزش رو تو دادي و بعد زدي زير امضات و مجوزت ،،،،،،پول ما هم رفت رو هوا و هپلي شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۵
مطمئن باشید که تا وقتی مردم تا پای جان برای احقاق حقشان می ایستند این فرد هم در مقابل ملت نمی تواند کاری کند
بغلت نتیجه دقیق تصدیق وعده مسئولان راه موفقیت را چنین یافتند هر چه می گویند برعکس
تجربه به مردم ثابت کرده مسوولان همگی راستگو، درستکار و...هستند!
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست