صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

سراج: پایور، خداوندگار سنتور بود

کد خبر: ۷۶۵۰۸
| |
4246 بازدید

حسام الدین سراج نوشت:

من درگذشت استاد پایور، استاد مسلم سنتورنوازی را به همه هنردوستان، اهل دل، اهل نظر و هم میهنان عزیز تسلیت می گویم. آقای پایور در موسیقی بسیار منظم و منضبط بودند و اولین کسی بودند که سنتور را به نحوه ای که امروز نواخته می شود، برای مردم تدوین کردند.

ایشان تألیف های بسیار ارزشمندی در زمینه موسیقی سنتی ایران داشتند. از جمله؛ دستور مقدماتی سنتور، سی قطعه چهار مضراب برای سنتور، ردیف چپ کوک برای سنتور و مجموعه ای ازا ردیف ها و تصنیف هایی که قدما ساخته و نواخته بودند که ایشان آنها را به نت تبدیل کرده بود. بیشتر این تصنیف ها متعلق به میرزاعبدالله دوامی بود.

بسیاری از نوازندگان به نام سنتور کشورمان به صورت مستقیم یا غیرمستقیم شاگرد استاد پایور هستند و نواختن سنتور را با ردیف های مقدماتی ایشان شروع کردند. افرادی چون مرحوم پرویز مشکاتیان، پشنگ کامکار، رضا شفیعیان و ... . من خودم یکی از شاگردان ایشان بودم و در محضرشان سنتورنوازی را آموختم.

استاد پایور از نظر اخلاق گروهی و برخورد با افرادی که با ایشان کار می کردند، فردی بسیار با اخلاق، منظم، منضبط و شفاف بودند. سه نفر از اعضای گروه ما (بیدل) پیش از این با ایشان همکاری داشتند و همیشه استاد پایور را فردی توصیف می کنند که علاوه بر نظم و انضباط همیشگی در روابط با دیگر اعضای گروه بسیار شفاف و محترمانه برخورد می کردند. این احترام همیشه حتی در صحبت با دیگران هم رعایت می شد و جلب توجه می کرد.

باز هم درگذشت این استاد بزرگ را به همه شاگردانشان، اهالی هنر و هنردوستان تسلیت می گویم.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۸۸/۰۹/۱۹
khoda biamorzadesh . marde khobi bood
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟