نرخ ارزهايخارجي و سكه دربازار تهران
جام جم آنلاين: هر يورو امروز در بازار تهران 14898 ريال فروخته شد.نرخ هر دلار آمريکا 9973 ريال است و هر پوند انگليس 16590 ريال فروخته شد.صد ين ژاپن 11158 ريال و فرانک سوئيس 9893 ريال فروش رفت.قيمت هر دلار كانادا 9433 ريال بود.در عين حال در آغاز معاملات بوليون ماركت لندن قيمت هر اونس طلا به سطح تاريخي 1180.20 دلار رسيد.
نرخ حواله دلار آمريکا و يورو هم به ترتيب 9997 و 14955 ريال است.
هر يورو در بانک ملي ايران 14855 ريال خريداري و 14900 ريال فروخته شد.
در بانک ملي ايران نرخ خريد هر دلار آمريکا 9906 ريال و نرخ فروش 9936 ريال است.
قيمت خريد و فروش پوند انگليس 16461 و 16516 ريال، صد ين ژاپن 11219 و 11269 ريال و فرانک سوئيس 9835 و 9880 ريال اعلام شده است.
نرخ مرجع هر يورو و پوند انگليس امروز چهارشنبه در بانک مرکزي 14860 و 16466 ريال، دلار 9909 ريال، نرخ مرجع صد ين ژاپن 11220 ريال و فرانک سوئيس 9840 ريال است.
قيمت سکه بهار آزادي در بازار تهران:
هر قطعه سکه تمام بهار آزادي طرح جديد امروز چهارشنبه در بازار تهران 2 ميليون و 793 هزار ريال فروخته شد.
قيمت هر قطعه سکه نيم بهار آزادي نيز 1396700 ريال بود.
همچنين هر قطعه سکه ربع بهار آزادي 700800 ريال فروخته شد.
سکه طرح قديم وجديد 280 هزار تومان
قيمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادي طرح قديم و جديد امروز چهارشنبه در بازار آزاد تهران با افزايش بيش از 4 هزار توماني نسبت به روز گذشته به 280 هزار تومان رسيد.
امروز قيمت هر گرم طلاي زرد 18 عيار نيز 27 هزارو 820 تومان بوده است.
در همين حال، مديرعامل بانک کارگشايي با بيان اينکه حراج سکه ها هر روزه در دو نوبت صبح و عصر تا اطلاع ثانوي در بانک کارگشايي ادامه داد، افزود: هر زمان که بانک مرکزي به بانک کارگشايي اعلام کند، حراج سکه ها به روال گذشته باز مي گردد.
علي عادلي در پاسخ به اين مطلب که بانک مرکزي معتقد است که هم اکنون قيمتهاي داخلي سکه و طلا همتراز با قيمتهاي جهاني است، بنابراين چه لزومي به انجام حراجهاي هر روزه وجود دارد؟ اظهارداشت: تصميم گيري در اين خصوص برعهده بانک مرکزي است.
بهاي طلا در بازار لندن
با کاهش ارزش دلار امريکا ، بهاي هر اونس طلا در بازار لندن بي سابقه افزايش يافت و به رقم يکهزار و صد و هشتاد دلار و بيست سنت رسيد.
روز چهارشنبه 25 نوامبر حدود ساعت هفت بامداد به وقت گرينويچ در بوليون ماركت لندن قيمت هر اونس طلا 1180.20 دلار رسيد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه،هوارد ويلدون ، تحليلگر اقتصادي گفت: چنانچه ارزش دلار امريکا روند نزولي داشته باشد بهاي طلا خود به خود افزايش خواهد يافت.
عمر جبارا سخنگوي شرکت معدني نيومونت آمريکا که دومين توليد کننده بزرگ طلا در جهان محسوب مي شود امروز چهارشنبه اعلام کرد واقعيت اين است که توليد طلا از معادن ، از سال 2001تاکنون در مجموع کاهش يافته و از سالانه هشتاد و پنج ميليون اونس ، به حدود هفتاد و پنج ميليون اونس در سال رسيده است .
وينسنت بورگ سخنگوي شرکت توليدي بريک گولد ، بزرگترين توليد کننده طلا در جهان نيز اعلام کرد: برآوردها نشان مي دهد سالانه حدود يک ميليون اونس طلا از ميزان توليد معادن طلا کاسته مي شود و پيش بيني ما اين است که با وجود افزايش بهاي طلا ، روند کاهش توليد طي ساليان آينده ادامه خواهد يافت.
کارشناسان مي گويند تقريبا در همه نقاط جهان ذخاير معدني طلا رو به اتمام است و ذخاير جديد نيز با سرعت کافي جايگزين اين معادن نمي شود .
به گفته آنان آفريقاي جنوبي که زماني غول بزرگ توليد طلا در جهان محسوب مي شد ، در سه ماهه دوم سال جاري در مقايسه با مدت مشابه در سال گذشته ، شاهد کاهش نه مميز سه درصدي در توليد طلا بوده است .
بورگ اعلام کرد: فقط به خاطر افزايش بي سابقه بهاي طلا در جهان نمي توان گفت توليد طلا از معادن افزايش مي يابد.
وي افزود: اگرچه پيش بيني مي شود روند افزايش توليد ، سال آينده حدود هفت درصد بيشتر شود ولي در دراز مدت با سير نزولي توليد روبرو خواهيم بود.
جبارا نيز خاطر نشان کرد: کار آغاز توليد از يک معدن اثبات شده طلا پس از اکتشاف آن ، از هفت تا ده سال طول مي کشد و طي سالهاي اخير با وجود افزايش بهاي طلا و افزايش بودجه هاي اکتشافي ، هيچ گزارشي مبني بر کشف ذخاير چشمگير معدني طلا در جهان نداشته ايم .
پيش بيني مي شود توليد جهاني معادن طلا در سال 2009 ، با حدود 3.7 درصد افزايش ، به دو هزار و پانصد تن برسد ولي اين ميزان توليد ، تنها دو سوم تقاضاي جهاني را پاسخگوست .
شوراي جهاني طلا ميزان تقاضاي طلا را در سال جاري ، بالغ بر سه هزار و هشتصد تن برآورد کرده است .
بر اساس سنتي هميشگي ، چرخش طلا يا فروش ذخاير موجود در بانکهاي مرکزي ، با هدف تامين کمبود عرضه در بازار صورت مي گرفت ولي در طول بحران مالي اخير در جهان ، بانکها به منظور حفاظت از ذخاير پولي در برابر کاهش ارزش دلار ، اقدام به خريد ذخاير طلا در مقادير وسيع کرده اند .
به عنوان مثال از ابتداي ماه نوامبر تاکنون ، بانک مرکزي هند بيش از دويست تن طلا از صندوق بين المللي پول به ارزش حدود شش ميليارد و هفتصد ميليون دلار خريداري کرده است .
در بحبوحه بي ثباتي در بازار سهام ، سرمايه گذاران کوچک و صندوقهاي مالي مايل به ذخيره سازي طلا هستند و اين امر موجب افزايش ميزان تقاضاي اين فلز گزان قيمت شده است .
با توجه به کاهش توليد طلا از معادن ، روند فزاينده عرضه احتمالا از محل منابع موجود ، يعني سکه هاي طلا ، شمش و جواهرات تامين مي شود که البته مقدار ان بسيار محدود است .


