بازدید 17040
حاشیه نگاری بر حال و روز جدید بیمه سلامت؛

اعمال بی سر و صدای تغییرات بنیادین در طرحی که با بوق و کرنا شروع شد!

اگر طرح تحول و الحاقاتش با برنامه ریزی کامل و جامع در دستور قرار گرفته بود، چرا به قدر یک طرح معمولی تقلیل داده می‌شود و اگر بی برنامه و باری به هر جهت به اجرا درآمد، اشکال در کجاست و یقه چه کسی را باید گرفت؟!
کد خبر: ۷۴۱۳۸۷
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۳ 25 October 2017
طرح تحولی که چند سال پیش با سر و صدای زیاد پا به عرصه گذاشت، حالا تغییرات بی سر و صدایی را تجربه می‌کند که به باور برخی، پیش درآمد فروپاشی آن است؛ فروپاشی طرحی که به نوعی شاخص عملکرد دولت یازدهم معرفی می‌شود.
 
به گزارش «تابناک»، با گذشت چند سال از اجرای طرح تحول نظام سلامت و هزینه های فراوانی که برای محقق شدن و پیشرفتش صورت گرفت، حالا اخباری مخابره می‌شود که حکایت از اصلاحاتی اساسی در بطن آن دارد؛ اصلاحاتی کلیدی که می‌تواند این طرح کلان را به یک بیمه ساده تقلیل داده و اوضاع را به روال سابق بازگرداند.

ماجرا از این قرار است که برخی امتیازات این طرح حذف شده و خدمت رسانی به مردمانی که با قرار گرفتن ذیل پوشش بیمه سلامت، هزینه های درمانی شان به میزان ملموس کاهش یافته بود، یکباره افزایش خواهد یافت؛ به این صورت که دیگر دفترچه های بیمه سلامت در تمامی مراکز درمانی و بیمارستان ها اعتبار ندارد و تنها در مراکز و بیمارستان های دولتی قابل استفاده است.

خبری شوک آور که به اندازه حواشی ریز و درشت طرح تحول سلامت و بیمه ذیل آن هم در سخنان مسئولان دولتی مورد اشاره قرار نگرفت و آنقدر بی سر و صدا در دستور کار قرار گرفته که چه بسا هنوز بسیاری از بیمه شدگان این طرح از اعمالش با خبر نشده باشند.

خبری که ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت در توضیح آن گفت: «مطابق تبصره ۱۷ قانون بودجه ۹۶ که مصوب مجلس است و بر اساس تصویب نامه ۳ تیر سال جاری در هیأت وزیران مقرر شده است فقط آن دسته از افرادی که بدون حق پرداخت و به صورت کاملا رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند، صرفاً از خدمات بخش دولتی چه به صورت سرپایی و چه به صورت بستری استفاده کنند.»

وی افزود: «این شامل سازمان‌های بیمه گر دیگر و افرادی که مانند کارکان دولت حق بیمه پرداخت می‌کنند، نمی‌شود و ما با کمال افتخار به این افراد مطابق تعرفه دولتی در بخش خدمات درمانی، خدمات می‌دهیم. اگر این عزیزان توانایی مالی دارند که در مراکز خصوصی بستری شوند، قاعدتاً باید حق بیمه قانونی خود را نیز پرداخت کنند تا ما از حق بیمه دیگران برای این عزیزان استفاده نکنیم.»

ابلاغ رسمی و بی روح یک تبصره از قانون بودجه سالانه که دلخوشی های هدیه داده شده به بسیاری از مردم در چند سال اخیر را هدف قرار داده و به نوعی نوید بازگشت اوضاع به روال سابق را می‌دهد اما نه وزیر بهداشت برای اعلام آن پیش قدم شده و نه رئیس جمهور؛ درست بر خلاف وضعیتی که در آغاز به کار این طرح رخ داده بود.

وضعیتی که نشان می‌دهد مسئولان از بیان این خبر به بیمه شدگان ذیل طرح تحول ناتوان بوده‌اند و بنا بر آن تشخیص داده‌اند که در قالب یک توضیح کوتاه از زبان سخنگوی وزارت خانه آن را با مردم در میان بگذارند، در حالی که به یاد می‌آوریم، بحث قرار گرفتن سازمان بیمه سلامت ذیل وزارت بهداشت یا وزارت تعاون و رفاه تا ماه ها در جریان بود و به دعوای دو وزیر و بروز تشنج در هیأت دولت نیز کشیده شده بود.

حساسیت هایی که در به نام زدن افتخارات طرح تحول به وضوح دیده می‌شد و در تغییرات اساسی این طرح و تقلیل آن، بروز و نمود نیافته تا به نظر برسد، حق با کسانی است که می‌گفتند و می‌گویند، طرح تحول نظام سلامت اشکالات اساسی داشت و دارد و محکوم به زوال و شکست است. سخنان امثال پزشکیان، وزیر اسبق بهداشت و نایب رئیس فعلی مجلس شورای اسلامی که بارها در این خصوص هشدار داده و تداوم اجرای این طرح هزینه بر را غیرممکن توصیف کرده بود.

همه اینها در حالی است که می‌دانیم در نتیجه فشار دولتمردان و همراهی مجلس شورای اسلامی در اجرای این طرح، همه خواسته های دولتمردان برای اجرای این طرح جامه عمل پوشیده بود و بار اجرای آن با اختصاص ردیف هایی ویژه، از جمله اختصاص یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به این طرح، به مردم و کشور تحمیل شده است.

اتفاقاتی که مرورشان در این روزها که بیمه سلامت با یک عقب نشینی بزرگ، به مراکز ناکافی و پر اشکال دولتی محدود شده، دردناک جلوه می‌کند و این پرسش را به وجود می‌آورد که اگر طرح تحول و الحاقاتش با برنامه ریزی کامل و جامع در دستور قرار گرفته بود، چرا به قدر یک طرح معمولی تقلیل داده می‌شود و اگر بی برنامه و باری به هر جهت به اجرا درآمد، اشکال در کجاست و یقه چه کسی را باید گرفت؟!
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۴
انتشار یافته: ۱۲
اگر در بيمه سلامت كارانه بالاي پزشكان كه لزومي هم نداشت باشه مورد تجديد نظر قرار بگيره قابل اجراست. به عبارت ديگه پول بيمه فقط براي بيمارها هزينه شه
پاسخ ها
a
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۳
پزشک متخصص در مناطق محروم که 2 سال است هیچ کارانه ای نگرفتیم
حالا شما میگید کارانه بالا
دیگررای هاراگرفتند وبه مسندقدرت تکیه زده اند .این طرح شعار انتخاباتی داشته وتاریخ مصرفش تمام شده است!
سیاه نمایی فقط
خدا لعنتشون کنه چرا حق نوبت کاری پرستاران رو حذف کردند ضعیف کشی تا کی
این را هم اضافه می کنم که بیمه سلامت از اول فروردین امسال حق بیمه را به ماخذ دو درصد حقوق برداشت می کند. این در حالی است که تا پیش از این سرانه ای بود. در واقع این سازمان بدون سروصدا حق بیمه کسر شده از حقوق کارمندان را چهار تا پنج برابر کرد و البته مثل همیشه رسانه ای نشد و صدای کارمندان هم به جایی نرسید. سوال اینجاست که این سازمان آیا خدمات متفاوتی اراءه می کند که پول متفاوت می گیرد؟ به نظر من کار آنها ظلم است و این طرح و این سازمان محکوم به شکست هستند
خوب با این تفاصیل چرا در سال 93 و بر خلاف رویه های جاری 1 درصد اضافه به مالیات ارزش افزوده بابت هزینه کرد بیمه سلامت و طرح تحول سلامت شد و در حقیقت از خود مردم گرفتن که خرج خودشون بکنند چرا هیچ گزارشی از درآمد و هزینه انجام شده منتشر نشد ؟ چرا دولتها در ایران عادت کردن قیم مابانه رفتار کنند وقتی هزینه از جیب مردم پرداخت میشه باید گزارش شفاف داده بشه اگر طرح ناموفقه پس الزامی به گرفتن این 1 درصد اضافه از مردم نیست یا شاید دارن میزنن به یک زخم دیگه
فقط اومدن میلیاردها تومن به پزشکانی که حقشون نبود دادند و سیستم درمانی رو فلج تر کردند. در کجای دنیا دولت اینجوری اختلاف طبقاتی ایجاد می کنه؟ کجای دنیا اینچنین تعرفه هایی می ذارن؟ کجای دنیا افراد کم سواد را صرفا به دلیل داشتن مدرک بر جان مردم چنین مسلط می کنند؟ کجای دنیا هیچ نظارتی نمی کنند؟ بازی با جان مردم تا کی؟
بنده دیگر در هیچ انتخاباتی شرکت نخواهم کرد و دیگران رو هم به این کار دعوت میکنم. نه اصلاح طلب و نه میانه رو و نه اصولگرا
از نظرات قبلي تابناك اينطور بر مي امد كه به جز پزشكان هيچكس از اين طرح راضي نيست . خوب الحمدلله همه به مرادشان رسيدند .
همه طرح هایی که در کشورهای جهان اول در حال اجرا هستن و می تونن ما رو به سمت پیشرفت سوق بدن ، به خاطر کارشکنی احزاب مخالف و کوتاه فکری یه عده افراد غیر کارشناس متاسفانه شکست میخورن. در نهایت این مردم هستن که ضربه میخورن
مثل بیمه تامین اجتماعی که بیمارستان های خصوصی اصلا قبولش ندارند
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست