بدهي ميلياردي براي ساخت راهآهن اصفهان ـ شيراز
بدهي 66 ميليارد توماني شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل به پيمانكاران پروژه ريلي اصفهان - شيراز اولين مشكل در اتمام پروژه است.
به گزارش ايسنا، شهرام يارمند، مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل درباره ناتمام بودن راهآهن اصفهان ـ شيراز و بهرهبرداري از آن، اظهار كرد: يكي از مشكلات اين پروژه درخواست پيمانكاران براي داشتن مجري مستقل بود كه براي كل پروژههاي ريلي در ساختار شركت ساخت توسعه معاونت راهآهن تشكيل شد كه مسئول زيرسازي و روسازي پروژههاي ريلي باشد.
وي با بيان اينكه نواقص اجرايي اين پروژه مشخص شده است، گفت: 96 ميليارد تومان اعتبار در قانون بودجه امسال براي اجراي اين پروژه در نظر گرفته شده بود كه به علت كسري بودجه به حدود 57 ميليارد تومان كاهش يافت. يارمند اولين مشكل در اتمام پروژه راهآهن اصفهان - شيراز را بدهي شركت ساخت به پيمانكاران اين طرح مبلغ 66 ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: شركت با جابهجايي بين اعتبارات به ميزان 10 درصد به سقف اعتبار پروژه اختصاص داد.
به گفته يارمند در اين پروژه چندين نقطه مشكل اجرايي داشته كه ناظر مقيم ويژه در منطقه مستقر شده و پيشرفت كار را لحظه به لحظه گزارش ميدهد. همچنين رفع نواقص و اولويتبندي آن براي صرف اعتبارات در حال بررسي و در حال رفع نواقص هستيم.
معاون وزير راه و ترابري از ديگر مشكلات به بهرهبرداري كامل نرسيدن خط اصفهان ـ شيراز را باز نشدن LC آن عنوان كرد و گفت: با بانك مركزي نيز در اين زمينه جلسه گذاشتيم كه با رفع اين موضوع پروژه تكميل و به بهرهبرداري كامل برسد.
وي خاطرنشان كرد: خط آهن بافق ـ بندرعباس هم از زمان افتتاح حدود يك سال و نيم طول كشيد تا به بهرهبرداري كامل برسد كه مطابق برنامهريزي و با رفع مشكل مالي پروژه تكميل ميشود. چراكه پيمانكاران اين پروژه مشكل مالي سنگين دارند درصدد تامين منابع و اخذ وام از بانك هستيم و طي مذاكرات با بانك مركزي LC داخلي آن تامين خواهد شد و تضمين مالي از سوي شركت صورت ميگيرد كه عدم تعهدات پيمانكاران از طرف شركت پرداخت شود.
به مرحمت دولت نهم و دهم تا 2 سال دیگه هم بهره برداری از این راه آهن غیر ممکنه




