نبض تالار شیشه‌ای حافظ در هفته ای که گذشت؛

روند منفی بازار سهام برای سومین هفته متوالی / تقاضای خودرویی‌ها به کجا ختم می‌شود؟

بورس تهران در حالی این روزها را سپری می‌کند که یکی از رکودی‌ترین دوران معاملات سهام است. بازار سهام برای سومین هفته متوالی روند منفی خود را ادامه داد تا با افت 4/ 0 درصدی و تثبیت شاخص در کانال 79 هزار واحدی، متوسط بازدهی بازار از ابتدای سال به کمتر از 3 درصد عقب‌گرد کند؛ کارنامه‌ای که در برابر اصلی‌ترین رقیب بازار یعنی سود سپرده‌های بانکی ضعیف به نظر می‌رسد.
کد خبر: ۷۰۴۱۶۶
|
۲۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۰ 16 June 2017
|
8424 بازدید
روند منفی بازار سهام برای سومین هفته متوالی / تقاضای خودرویی‌ها به کجا ختم می‌شود؟بورس تهران در حالی این روزها را سپری می‌کند که یکی از رکودی‌ترین دوران معاملات سهام است. بازار سهام برای سومین هفته متوالی روند منفی خود را ادامه داد تا با افت 4/ 0 درصدی و تثبیت شاخص در کانال 79 هزار واحدی، متوسط بازدهی بازار از ابتدای سال به کمتر از 3 درصد عقب‌گرد کند؛ کارنامه‌ای که در برابر اصلی‌ترین رقیب بازار یعنی سود سپرده‌های بانکی ضعیف به نظر می‌رسد.

به گزارش تابناک اقتصادی، شنبه بیست خرداد درحالی استارت بازار سرمایه زده شد که آخرین روز کاری بورس تهران به حوادث تهران واکنش شدیدی نشان داده بود و سقوط 535 واحدی به کانال 79 هزار واحد را ثبت کرده بود. اما در شروع هفته جدید با فروکش شوک منفی، بازگشت بورس به روند متعادل محتمل بود.


شروع هفته با سبزپوشی شاخص های منتخب بورس کلید خورد

روز شنبه بیست خرداد، شاخص کل بورس با رشد 97 واحدی (12/ 0 درصدی) در سطح 79 هزار و 856 واحدی ایستاد. با فروکش شوک منفی در کنار حمایت حقوقی‌ها از برخی نمادها شامل «فارس»، «فولاد» و «رمپنا» شاخص با بیشترین رشد در 2 هفته اخیر همراه شد. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با افزایش 32 واحدی به رقم 26 هزار و 987 واحد رسید. شاخص کل هم ‌وزن نیز با 8 واحد رشد، عدد 17 هزار و 239 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) 6 واحد افزایش داشت و به عدد 13 هزار و 357 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با رشد 103 واحدی به رقم 86 هزار و 905 واحد دست یافت. شاخص بازار اول با افزایش 31 واحدی به رقم 55 هزار و 99 واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با رشد 422 واحدی، عدد 178 هزار و 803 واحد را به نمایش گذاشت. 

در مهم‌ترین‌ تحولات کلان بازار روز شنبه، معامله‌گران شاهد انتشار خبرهای متعدد در مورد نظام بانکی بودند که در مهم‌ترین‌ خبر آن بانک مرکزی از بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری خواست تا صورت‌های مالی سال 1395 خود را بر اساس نمونه ابلاغی که اواخر سال گذشته به شبکه بانکی ابلاغ شد، تدوین کنند.

بنا‌بر اعلام روابط‌ عمومی بانک مرکزی، این بانک در بخشنامه‌ای که سیزدهم خرداد به شبکه بانکی ابلاغ کرده، شفافیت و قابلیت اتکای مالی را مولفه اصلی کیفیت گزارشگری مالی عنوان کرده است که صورت‌های مالی، یادداشت‌های پیوست و گزارش حسابرسی را شامل می‌شود. به نقل از دنیای اقتصاد، در گروه بانکی همچنین معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به اینکه در صورت نیاز به ادغام یا انحلال موسسات یا بانک‌ها، کارها طبق روال مشخصی صورت می‌گیرد، افزود: طرح این مباحث به معنای ایجاد نگرانی برای مردم نیست. پیمان قربانی درباره مباحث مطرح شده پیرامون ادغام یا انحلال برخی بانک‌ها و موسسات گفت: این یک استاندارد در کل دنیا است. وی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی با تحلیل دقیق شرایط هر اقدامی در این زمینه لازم باشد را انجام می‌دهد، اما نگرانی وجود ندارد، هدف سلامت نظام بانکی و بازار مالی است و اگر روزی قرار باشد موسسه‌ای ادغام یا منحل شود رویه خاص خودش را دارد.

شاخص کل بورس دومین روز هفته را به رشد ۱۵ واحدی اکتفا کرد

شاخص کل بورس تهران در جریان معاملات روز یکشنبه 21 خرداد، با رشد محدود 15 واحدی به سطح 79 هزار و 870 واحد رسید. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با افزایش 5 واحدی به رقم 26 هزار و 989 واحد رسید. شاخص کل هم ‌وزن نیز با 69 واحد افت، عدد 17 هزار و 169 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) 53 واحد کاهش داشت و به عدد 13 هزار و 300 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با افت 9 واحدی به رقم 86 هزار و 895 واحد دست یافت. شاخص بازار اول بر خلاف دیگر شاخص ها با افزایش 87 واحدی به رقم 55 هزار و 186 واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با افت 403 واحدی، عدد 178 هزار و 399 واحد را به نمایش گذاشت. در این روز، سهامداران حقوقی در معاملات بازار سهام نقش پررنگی را ایفا کردند. در حالی که در نماد شرکت‌های بزرگ بازار حضور این سهامداران نهایتا رشد شاخص کل را به همراه داشت، اما فشار عرضه‌ها از سوی حقیقی‌ها به افت شاخص کل هم‌وزن انجامید. 

شاخص دوباره قرمز شد / سقوط به نیمه کانال 79 هزار واحد

روز دوشنبه 22 خرداد پس از دو روز سبز پوشی تالار شیشه ای، شاخص کل بورس با افت 307 واحدی (4/ 0 درصدی) در سطح 79 هزار و 564 واحدی ایستاد. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با افت 103 واحدی به رقم 26 هزار و 874 واحد رسید. شاخص کل هم ‌وزن نیز با 59 واحد کاهش، عدد 17 هزار و 110 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز 45 واحد کاهش داشت و به عدد 13 هزار و 245 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با افت 310 واحدی به رقم 86 هزار و 584 واحد دست یافت. شاخص بازار اول با کاهش 223 واحدی به رقم 54 هزار و 962 واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با افت 615 واحدی، عدد 177 هزار و 783 واحد را به نمایش گذاشت. به نقل از دنیای اقتصاد، طی معاملات روز دوشنبه تعداد قابل توجهی از نمادهای بورسی پس از برگزاری مجامع سالانه خود به تابلوی معاملات برگشتند. بر این اساس در این روز 19 نماد پس از برگزاری مجامع سالانه خود، با یا بدون تقسیم سود نقدی بازگشایی شدند. از میان این 19 نماد بورسی، 10 نماد در حالت مجاز-محفوظ باقی ماندند. به عبارت دقیق‌تر فرآیند کشف قیمت برای این نمادها تکمیل نشد. در روزهای بد بازار که ارزش معاملات تا این حد نازل است، بازگشایی‌های نمادها به این صورت مورد بی‌توجهی بازار قرار می‌گیرد. ضمنا در این 19 بازگشایی، 5 نماد با رشد و 4 نماد با افت کشف قیمت شدند. در صدر این بازگشایی‌ها، نماد «بنیرو» قرار داشت که با رشد قیمت تقریبا 10 درصدی مواجه شد.

چهارمین روز هفته شاخص کل بورس ۱۳۷ واحد دیگر از دست داد

روز سه شنبه هفته گذشته، شاخص کل بورس با افت 137 واحدی (2/ 0 درصدی) در سطح 79 هزار و 427 واحد ایستاد. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با افت 46 واحدی به رقم 26 هزار و 827 واحد رسید. شاخص کل هم ‌وزن نیز با 11 واحد کاهش، عدد 17 هزار و 98 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز 9 واحد کاهش داشت و به عدد 13 هزار و 231 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با افت 126 واحدی به رقم 86 هزار و 458 واحد دست یافت. شاخص بازار اول با کاهش 117 واحدی به رقم 54 هزار و 844 واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با افت 175 واحدی، عدد 177 هزار و 607 واحد را به نمایش گذاشت. 

پایان هفته شاخص با رشد ۳۸ واحدی تحت فرمان پارس خودرو

آخرین روز کاری بازار سرمایه، شاخص کل بورس با رشد 39 واحدی (05/ 0 درصدی) همراه شد. همچنین در تالار شیشه ای شاهد سبز پوشی شاخص های منتخب بودیم، به طوریکه؛ شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با رشد 13 واحدی به رقم 26 هزار و 830 واحد رسید. شاخص کل هم ‌وزن نیز با 85 واحد افزایش، عدد 17 هزار و 184 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز 65 واحد رشد داشت و به عدد 13 هزار و 291 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با افزایش 159 واحدی به رقم 86 هزار و 617 واحد دست یافت. شاخص بازار اول با رشد 22 واحدی به رقم 54 هزار و 867 واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با افزایش 109 واحدی، عدد 177 هزار و 716 واحد را به نمایش گذاشت. 

بورس تهران در حالی این روزها را سپری می‌کند که یکی از رکودی‌ترین دوران معاملات سهام است و به نظر می‌رسد، این شرایط بتواند زمان مناسبی برای تفکر به وضعیت معاملات و تعیین پرتفو بر مبنای تحلیل‌محوری و منطق برای سهامداران باشد. به عبارت دیگر در این مقطع زمانی، سهامداران می‌توانند در سایه اطلاعاتی که درخصوص آینده شرکت‌ها از سمت مجامع شرکت‌ها منتشر می‌شود و با در نظر گرفتن فرصت‌ها و تهدید‌هایی که پیرامون بازار سهام وجود دارد، سبد سهام خود را با تحلیل ومنطق دقیق‌تری انتخاب کنند. بازار سهام برای سومین هفته متوالی روند منفی خود را ادامه داد تا با افت 4/ 0 درصدی و تثبیت شاخص در کانال 79 هزار واحدی، متوسط بازدهی بازار از ابتدای سال به کمتر از 3 درصد عقب‌گرد کند؛ کارنامه‌ای که در برابر اصلی‌ترین رقیب بازار یعنی سود سپرده‌های بانکی ضعیف به نظر می‌رسد. به نقل از دنیای اقتصاد، در کنار بالا بودن سود بانکی، اصلاح قیمت‌های جهانی به ویژه در محصولات معدنی و نفت هم بر فضای بازار سیطره دارد تا جایی که سهام شرکت‌های بزرگ و اصلی در این گروه‌ها از مدار توجه معامله‌گران خارج شده‌اند. در همین حال، با سقوط ارزش معاملات روزانه به کمترین سطح از ابتدای سال، عملا انگیزه جدی در دو سمت عرضه و تقاضا برای فعالیت در بازار سهام به چشم نمی‌خورد. این در حالی است که به‌طور سنتی فصل بهار و اوایل تابستان به سبب تقارن با برگزاری مجامع و تقسیم سود شرکت‌ها، ایام بهتری از نیمه دوم سال به شمار رفته است. شاید دلیل این امر را بتوان در رشد بدون پشتوانه قیمت‌ها در دو ماه ابتدایی سال و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری جویا شد. به این ترتیب بورس تهران با فاصله گرفتن از روند تاریخی و غلبه نشانه‌های رکود در شرایطی به استقبال فصل تابستان می‌رود که چشم‌انداز مشخصی برای خروج از این وضعیت در کوتاه‌مدت وجود ندارد.

تقاضای خودرویی‌ها به کجا ختم می‌شود؟

یک کارشناس بازار سهام در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد به بررسی دلایل ایجاد تقاضا در گروه خودرویی پرداخت و گفت: به نظر می‌رسد شایعات پیرامون تعدیل مثبت دوباره بزرگ‌ترین نماد خودرویی یعنی سایپا یکی از دلایل شکل گرفتن موج مثبت در دیگر نمادهای همگروه آن طی معاملات دیروز بوده است. ضمن اینکه بسیاری از نمادهای زیرمجموعه این گروه تحت تاثیر مسیر ریزشی قیمت‌ها در هفته‌های اخیر به کف تاریخی خود رسیده بودند (به‌طور مثال قیمت دو نماد «خاور» و «خپارس» به زیر ارزش اسمی رسیده بود). از این رو معامله‌گران با شناسایی کف قیمتی به خرید سهام خودرویی اقدام کردند. هلالات در ادامه افزود: افت محسوس ارزش معاملات به سطوح کمتر از 80 میلیارد تومان در روزهای اخیر نشان می‌دهد این موج به وجود آمده در گروه خودرویی و برخی تک سهم‌های دیگر، چندان با اهمیت نیست و بر همین اساس در این بازار کم حجم پیش‌بینی مسیر آتی این موج مثبت، نمی‌تواند یک پیش‌بینی تحلیلی باشد. پیش‌بینی روند آتی این گونه موج‌ها در بازار پررونق امری منطقی است اما در بازار رکودی نمی‌تواند از گزاره‌های منطقی و تحلیلی نشات بگیرد. با این همه این احتمال وجود دارد که بازگشایی «سایپا» که شایعات از یک تعدیل مثبت چند ریالی حکایت می‌کند، بتواند بر معاملات دیگر نمادهای خودرویی اثر گذار باشد. با توجه به اینکه انتظار حمایت برخی معامله‌گران و مالکان عمده از این سهم وجود دارد، بعید نیست که قیمت سهام این شرکت با رشد مواجه شود. در صورت وقوع این رشد قیمتی، موج مزبور به معاملات دیگر سهم‌های این گروه نیز سرایت خواهد کرد. در این میان محمد نوربخش، تقاضای ایجاد شده در نمادهای خودرویی را ناشی از دوره اصلاح قیمتی اخیر دانست و گفت: برخی نمادهای زیر مجموعه خودرویی به کف قیمتی خود نزدیک شدند. بر همین اساس نیز نزدیک شدن به این سطوح قیمتی اقبال معامله‌گران (تحت تاثیر رفتار‌های هیجانی) را به این نمادها به دنبال داشت. البته شایعه بازگشایی نماد سایپا در روزهای آتی نیز در این میان بی‌تاثیر نبوده است. نوربخش افزود: مشکلات بنیادی بازار سهام کشور به اندازه‌ای است که ادامه این موج‌های ناشی از هیجانات آن هم در دوران رکودی بعید به نظر می‌رسد. وی ادامه داد: نسبت قیمت بر درآمد فعلی بازار سهام در مقایسه با نرخ سود بانکی، همچنان نمی‌تواند بازار سهام را به‌عنوان یک بازار جذاب نزد سرمایه‌گذاران قرار دهد از طرفی ریسک‌های مربوط به بازار‌های جهانی نیز در این میان احتمال تضعیف معاملات سهام را دارد.


تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با انتقال پایتخت ایران از تهران ...