نایب قهرمان کشتی آزادالمپیک درگذشت

یکی از کشتی‌گیران بنام دسته 62 کیلوگرم در طول المپی، و یکی از سریع‌ترین آنها در عصر خود، ناصر گیوه‌چی است که در سال‌های 1952 تا 1956، عضو تیم ملی بود و اگر آسیب دیدگی دست، آزارش نمی‌داد، می‌توانست تا المپیک 1960 رم افتخار آفرین باشد.
کد خبر: ۶۹۴۴۴۶
|
۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۸ 15 May 2017
|
5717 بازدید
|
۱
ناصر گیوه‌چی، نایب قهرمان کشتی آزاد المپیک به دیار باقی شتافت.

به گزارش تابناک ورزشی و به نقل از سایت فدراسیون کشتی، ناصر گیوه‌چی، دارنده مدال نقره بازی‌های المپیک 1956 هلسینکی فنلاند در وزن 62 کیلوگرم کشتی آزاد و مدال برنز بازی‌های آسیایی 1958 توکیو به دلیل بیماری در سن 86 سالگی دار فانی را وداع گفت.

نایب قهرمان کشتی آزادالمپیک درگذشت

سایت تابناک درگذشت ناصر گیوه چی مربی سابق تیم‌های ملی کشتی فرنگی، داور بین‌المللی و پیشکسوت کشتی کشور را به خانواده محترم آن مرحوم و جامعه ورزش کشور تسلیت می‌گوید و از درگاه خداوند متعال برای آن مرحوم طلب غفران دارد.

زمان مراسم تشییع پیکر و ترحیم شادروان گیوه چی متعاقبا اعلام می‌شود. شرحی از زندگینامه ورزشی گیوه‌چی به شرح زیر است:
ناصر گیوه‌چی متولد 1310
کشتی آزاد
برنده نشان نقره بازی‌های المپیک 1952

یکی از کشتی‌گیران بنام دسته 62 کیلوگرم ایران در طول بازی‌های المپیک، و یکی از سریع‌ترین آنها در عصر خود، ناصر گیوه‌چی است. که در فاصله سال‌های 1952 تا 1956، عضو تیم ملی ایران بود و در حالی از صحنه قهرمانی کنار رفت که اگر آسیب دیدگی دست، آزارش نمی‌داد، می‌توانست تا بازی‌های المپیک 1960 رم، در خدمت تیم ملی، عضوی با ارزش و افتخار آفرین باشد.

کودکی و نوجوانی
ناصر در دوم اسفند سال 1310، در تهران، در خانه‌ای واقع در خیابان مولوی، کوچه طواف‌ها، مقابل باغ فردوس، پا به عرصه گیتی گذاشت. نام خانوادگی حاج حسن، پدر ناصر، گیوه فروش بود که بعدا به گیوه‌چی تغییر یافت.

کشتی با قهرمانان ترک
در سال 1330، باشگاه تاج از تیم کشتی دمیراسپورت ترکیه برای انجام چند مسابقه در رشته‌های آزاد و فرنگی دعوت کرد. در این مسابقه‌ها، ناصر گیوه‌چی برای اولین بار در تهران، در مقابل یک کشتی‌گیر خارجی قرار گرفت. مسابقه او با قدیر تومرق در پایان وقت قانونی به نفع ناصر گیوه‌چی تمام شد.
در المپیک 1952 هلسینکی، کار گیوه‌چی چشم‌گیر و موفقیت او درخشان بود. او در کنار بیست کشتی‌گیر دیگر روی صحنه مسابقه کشتی آزاد بازی‌ها رفت. قرعه او بیست، ولی معدل کارنامه‌اش 19 بود؛ زیرا نمره بیست به بایرام شیت داده شد که به نشان طلا دست یافت. هال کشتی‌گیر انگلیسی، منگاو هندی، عبدالفتاح عیاوی مصری، ریسابورو تومی ناگا ژاپنی، همه در مقابل گیوه‌چی نتیجه را با امتیاز واگذار کردند. گیوه‌چی با پنج نمره منفی، در نهایت با امتیاز، مغلوب بایرام شیت شد و به نشان نقره بازی‌ها دست یافت و جوسیاهن سن امریکایی هم سوم شد.

قضاوت در المپیک و مسابقات جهانی
گیوه‌چی بارها در کسوت داوری، در صحنه بازی‌های المپیک(1968) و جهانی(1961 و 1962) قضاوت کرده و تا درجه ممتازی بین‌المللی پیش رفته است. گیوه‌چی در مسابقه‌های جهانی 1966 و 1969 که طی آنها به نشان طلای جهانی دست یافتیم، مربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران بوده است.

عناوین و افتخارات ناصر گیوه‌چی
المپیک 1952 هلسینکی، فنلاند نشان نقره (دسته سوم)
المپیک 1956 ملبورن، استرالیا رتبه ششم (دسته سوم)

مسابقات جهانی
1954 توکیو، ژاپن رتبه پنجم (دسته سوم)

بازی‌های آسیایی
1958 توکیو، ژاپن نشان برنز (دسته سوم)

فستیوال جهانی ورشو
1955 ورشو، لهستان نشان نقره (دسته سوم)

قهرمانی ایران
1330 اراک نشان طلا (دسته سوم)
1337 تهران نشان طلا (دسته سوم)
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
حسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۵
روحش شاد
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران # جنگ ایران و اسرائیل # سوخو # اس 400
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟