درخواست دانشجويان از حداد براي ارايه كارنامه مجلس هفتم
جنبش عدالتخواه دانشجويي در نامهاي سرگشاده خطاب به رئيس مجلس، خواستار ارايه كارنامه مجلس هفتم از سوي وي شد.
به نوشته عدالتخواهي در اين نامه آمده است:
جناب آقاي دکتر حداد عادل
رياست محترم مجلس شوراي اسلامي
سلام عليکم
چند ماه پيش، جنابعالي را به جلسه پرسش و پاسخ درباره عملکرد مجلس شوراي اسلا ميدعوت نموديم. متأسفانه، اين دعوت از سوي جنابعالي و هيچ يک از رؤساي کميسيونهاي مدعو و مسئولان کميتههاي تحقيق و تفحص اجابت نشد. در نتيجه تلاش براي فرهنگسازي «پرسشگري صادقانه دانشجويي و پاسخگويي شفاف مسئولان در فضايي دوطرفه»، مطابق رهنمودهاي مقام معظم رهبري ثمري نداشت.
بديهي است که صورت مسئله همچنان جاي خود باقي است و مردم و دانشجويان مشتاقند براي ارزيابي دوره هفتم مجلس شوراي اسلا مي و به ويژه نمايندگان منتخب خود، عملکرد آنها را بدانند، چون مجلسي که مدعي تحقيق و تفحص از دستگاهها به منظور شفافسازي عملکرد آنهاست، خود بايد در اين راستا، پيشگام باشد.
از اين رو، لازم است براي شفاف شدن عملکرد نمايندگان مجلس هفتم مواردي چون تأخيرها و غيبتها در کميسيونها و صحن علني، پيشنهادهاي ارايه شده، طرحها، استيضاحها، تحقيق و تفحصهاي امضا شده، پرسشهاي نمايندگان از وزرا، تذکرات نمايندگان به مسئولان اجرايي، ميزان نطقهاي نمايندگان در صحن علني، تذکرات آييننامهاي و اخطارهاي قانون اساسي و... به تفکيک نمايندگان براي آگاهي افکار عمومي منتشر شود. ارايه اينگونه گزارشها به مردم، كمترين کار ممکن و نشانه ارزش نهادن به افکار عمومي است.
البته پذيرفته است که شاخصگذاري جامع و مانع براي ارزيابي مجالس گوناگون و عملکرد نمايندگان، کاري دشوار است و شاخصهاي کمي رايج، گوياي همه واقعيات نيستند، اما ميتوانند تا حدودي وضعيت عملکرد نمايندگان را مشخص نمايند.
همچنين ارايه گزارشي از سرنوشت پرسشهاي نمايندگان از وزرا، تحقيق و تفحصهاي مجلس از دستگاهها، عملکرد کميسيون اصل نود، پيگيري گزارشهاي ديوان محاسبات، عملکرد نمايندگان مجلس در شوراهاي عالي و ديگر مراکز و ... ميتواند نقاط قوت و ضعف مجلس هفتم را براي مردم روشن نمايد.
دقت و شفافيت اين اطلاعات و مقايسه تطبيقي آن با مجالس گذشته ـ که برخي از آنها پيشتر در يکي از خبرگزاريها تدوين و منتشر شده است ـ ميتواند راهنماي مردم براي برگزيدن نمايندگان باشد؛ بنابراين، شايسته است در اسرع وقت و پيش از آغاز مقطع تبليغات انتخاباتي، موارد يادشده را (دستكم در سه سال نخست فعاليت مجلس هفتم) منتشر نماييد.
به اميد ظهور عدالت گستر گيتي
جنبش عدالتخواه دانشجويي


