صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

طالبانی از تریبون سازمان ملل بخشش دیون عراق را طلب خواهد کرد

کشورهایی که توان و امکان مناسبی برای طرح مسائلشان با جامعه جهانی ندارند، از ظرفیت‌هایی مانند اجلاس سالانه سازمان ملل که مباحث آن در صدر اخبار رسانه‌های جهان قرار می‌گیرد و بیشتر سران کشورها مستقیم آن را می‌شنوند، برای طرح خواسته‌هایشان استفاده می‌کنند... بنا بر اطلاعات موجود، میزان خسارات وارده به ایران در خلال جنگ تحمیلی، معادل هزار میلیارد دلار اعلام شده که تاکنون هیچ مذاکره‌ای درباره آن صورت نگرفته، اما کویت تاکنون بیش از صد میلیارد دلار از دیون خود از عراق را دریافت کرده است.
کد خبر: ۶۵۳۵۵
| |
8122 بازدید

سرویس بین‌الملل «تابناک» ـ رئیس‌جمهور عراق در سازمان ملل از دبیرکل و سران کشورهای شرکت کننده در مجمع عمومی، خواهد خواست تا با خارج کردن عراق از بند 7 شورای امنیت، بدهی‌های به جای مانده از حکومت حزب بعث عراق را ببخشند.

به گزارش «الرای العام» کویت، جلال طالبانی که از مدت‌ها پیش با رایزنی‌های متعدد در پی جلب رضایت طلبکاران دولت عراق برای چشم پوشی از بیش از هزار میلیارد بدهی این کشور است، این بار تلاش می‌‌کند با بهره‌گیری از فرصت کوتاهی که برای ایراد سخنرانی در جمع سران کشورها در مجمع عمومی سازمان ملل دارد، جامعه جهانی را در راه رسیدن به این مقصود با خود همراه سازد.

بر پایه این گزارش، وی همچنین خواهان کمک سازمان ملل برای برخورداری هر چه بیشتر عراق از درآمدهای نفتی است تا مدیریت هزینه‌کرد درآمدهای نفتی به دولت عراق واگذار شده و سازمان ملل اختیار این درآمدها را به رئیس‌جمهور عراق واگذار کند.

هرچند بحث بخشوده شدن بدهی‌های عراق به طلبکارانش از نخستین روزهای پس از سقوط صدام مطرح شد، یکی از مهمترین این توافق‌ها در نشست سه سال پیش شرم‏ الشیخ با نام طرح «پیمان بین‌‌المللی عراق» به دست آمد. بنا بر توافقات انجام شده در این نشست، کشورهای عربستان سعودی، چین، یونان، استرالیا، دانمارک و بلغارستان پذیرفتند که از سی میلیارد دلار از بدهی‏های این کشور صرف‏نظر کنند.

این گزارش می‌افزاید: هرچند وزیر دارایی عراق میزان بدهی‏‌های کشورش را مجموعاً پنجاه میلیارد دلار برآورد کرده، اما برخی از گزارش‏ها، این رقم را بالای 62 میلیارد دلار اعلام نموده‏اند. روسیه با سیزده، عربستان سعودی با هفده و کویت با پانزده میلیارد دلار، بیشترین مبالغ را پس ازایران از عراق طلب دارند.

البته در این میان، طلب نزدیک به هزار میلیارد دلاری ایران از عراق بابت خسارات وارده از جنگ وضعیتی متفاوت دارد؛ بنابراین، با توجه به اینکه به نظر می‌رسد عراقی‌ها موضوع را آنچنان که باید جدی نگرفته‌اند، لازم است که مسئولان کشورمان با لحاظ حفظ و گسترش روابط حسنه دوجانبه، برنامه عملی را برای این منظور تدوین کنند.

هرچند بخشش دیون عراق به کشورهای همسایه، یکی از آرزوهای دیرینه دولت عراق است، شرایط بین‌المللی ایجاب می‌کند که سازمان ملل، نسبت به تسویه حساب عراق با دیگر کشورها ی همسایه به ویژه ایران اقدام ویژه‌ای انجام دهد.

بر پایه اطلاعات موجود، میزان خسارات وارده به ایران در خلال جنگ تحمیلی، معادل‌ هزار میلیارد دلار اعلام شده است که تاکنون هیچ مذاکره‌ای درباره آن صورت نگرفته، اما کویت تا کنون بیش از صد میلیارد دلار از دیون خود از عراق را دریافت کرده است.

گفتنی است، از نگاه فنی این اقدام طالبانی در راستای منافع ملی کشورش، اقدامی منطقی است زیرا در اصل کشورهایی که توان و امکان مناسبی برای طرح مسائلشان با جامعه جهانی ندارند، همیشه از ظرفیت‌هایی مانند اجلاس‌های بین‌المللی و مهمتر از همه اجلاس‌های سالانه سازمان ملل که مباحث آن در صدر اخبار رسانه‌های جهان قرار می‌گیرد و بیشتر سران کشورها، مستقیم آن را می‌شنوند، استفاده می‌کنند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۸۸/۰۷/۰۱
دولت ایران اگر عرضه و غیرت داشته باشه خسارت جنگ را از عراق می گیره وگرنه....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۰ - ۱۳۸۸/۰۷/۰۱
بابا ماكه قبلا بدهيهايش را بخشيديم يه چيزي هم اضافه تر كمك كرديم!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۸۸/۰۷/۰۱
من به عنوان يک ايرانی از حق خودم در اين مورد حتی يک ريال هم نمي گذرم و اجازه نمي دهم کسی هم از طرف بنده اينچنين گذشتی را در مورد ديون عراق انجام دهد. حرام باشد آن پولی که حق اين مردم است و کسی آنرا ببخشد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۸۸/۰۷/۰۱
شمام دلتون خوشه ها، عراقي ها اصلاً اصل بدهي خود به ايران را قبول ندارند كه بخوان بدن يا ندن. رفتار دولت ايران هم جوريه كه انگار اگر عراق نباشه ايران از نون خوردن مي افته.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۸ - ۱۳۸۸/۰۷/۰۱
مسئولين كشور ما نيز از عراقي ها ياد بگيرند تا چگونه از تريبون سازمان ملل متحد براي منافع ملي خودشان استفاده نمايند، ايران نبايد غرامت جنك را ناديده بگيرد ، در غير اينصورت جواب خون ريخته شده در اين جنگ چگونه توجيه مي كند؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۸۸/۰۷/۰۱
خوب گیرم که بده چه فرقی به حال مردم داره
ناشناس
|
-
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۸۸/۰۷/۰۱
بخشش خسارات ناشی از جنگ و زیان های مالی و صدمات روحی و روانی متعددی که بر مردم ایران وارد شده است، به هیچ وجه توجیهی نخواهد داشت. ضمن اینکه هرگونه تصمیم اشتباه در اینمورد علاوه بر ایجاد جو نارضایتی عمومی، به عنوان گناه نابخشودنی در حافظه ی تاریخی این ملت و در تاریخ این مملکت ثبت خواهد شد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۸۸/۰۷/۰۱
وقتي هيچ كشوري تو دنيا ما رو قبول نداره مجبوريم به اينا باج بديم
ناشناس
|
-
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۸۸/۰۷/۰۱
دولت ایران نباید بخششی به این سخاوتمندی کند. هیچ کسی حق بخشش حدود چهارده هزار دلار برای هر ایرانی را ندارد. چون این پول قبلا برای بازسازی خسارات جنگ از جیب مردم پرداخت شده.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۶ - ۱۳۸۸/۰۷/۰۱
مسئولين بروند قراردادهاي ننگين گلستان وتركمانچاي رابخوانند خاك بخشيدن وبخشيدن پول با هم فرق ندارند
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟