صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

وقتی در بیمارستان هم کسی نگران حال بیماران نیست +فیلم

کافی است سری به نزدیک ترین بیمارستان در مجاورت خود زده و کمی دقیق شوید تا دریابید درباره چه چیزی سخن می‌گوییم؛ مراکزی که مملو از بیماران مختلف هستند و همواره امور عمرانی در بطنشان جریان دارد. با این ملاحظه که برای برخی شان مهم نیست که کار درمانی و عمرانی ممزوج شود!
کد خبر: ۶۳۲۱۴۸
| |
14924 بازدید
|
آیا تا به حال چیزی درباره عفونت بیمارستانی شنیده‌اید؟ درباره آلودگی‌هایی که در بیمارستان‌ها به کمین بیماران نشسته، بر دردشان می‌افزاید و گاه مصداق از چاله درآمدن و به چاه افتادن می‌شود؟ چگونه می‌شود از این آسیب ها پیشگیری کرد و مسئول این پیشگیری کیست؟
 
به گزارش «تابناک»، به باور دولتمردان، از جمله مشکلاتی که گریبان طرح تحول نظام سلامت در کشور را گرفته و مانع از تحقق وعده های ایشان در این بخش می‌شود، کمبودهای فراوانی است که در بخش درمان وجود دارد و رفعشان، بسیار هزینه درد و زمان بر است؛ مثل کمبود تخت‌های بیمارستانی که به گفته وزیر بهداشت، با آهنگ فعلی، رفعشان به دست کم چهل سال زمان نیاز دارد.

درک کمبود بزرگِ مشخص شده در همین مثال کافی است تا ساخت و ساز انبوه بیمارستان در سراسر کشور و توسعه شتابان بیمارستان های فعلی را انتظار بکشیم و اگر جایی خلاف آن را مشاهده کردیم، آن را محل اشکال دانسته و بی توجهی مسئولان به نیازهای فراوان حوزه درمان را دستمایه انتقاد کنیم. اما آیا توسعه مراکز درمانی توجیهی برای بی توجهی به نیازهای بیماران خواهد بود؟

از این روی، این پرسش مطرح می‌شود که می‌بینیم بسیاری از مراکز درمانی کشورمان، بخش بزرگی از درآمدهای خود یا حتی بودجه سنواتی شان را صرف بازسازی و توسعه بخش های مختلف خود می‌کنند و تلاش دارند در کنار محقق نمودن استانداردهای وضع شده، بستر ارائه خدمات بیشتر به مراجهان را فراهم آورند.

رویکردی که موجب شده بسیاری از بیمارستان ها و مراکز درمانی در کشورمان، همیشه درگیر ساخت و ساز، نوسازی و پروژه های ساختمانی مختلف باشند و از بیل و کلنگ و گچ و سیمان گرفته تا رنگ آمیزی و دیگر امور ساختمانی و عمرانی، بخشی لاینفک از وجودشان باشد؛ پروسه ای تکراری که حتی در بیمارستان های نوساز نیز می‌توان آن را دید.

کافی است سری به نزدیک ترین بیمارستان در مجاورت خود زده و کمی دقیق شوید تا دریابید درباره چه چیزی سخن می‌گوییم؛ مراکزی که مملو از بیماران مختلف هستند و همواره امور عمرانی در بطنشان جریان دارد. با این ملاحظه که برخی شان تلاش می‌کنند این دو فازِ متضاد را جدا هم از نگه دارند و برای بعضی شان مهم نیست که کار درمانی و عمرانی ممزوج شود!

مثل این بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی در تهران که فیلم آن به پیوست آمده و گرد و خاک ناشی از کف سازی محوطه ای در مجاورت بخش جراحی و مراقبت های ویژه، اعتراض همراهان بیماران را به دنبال داشته است؛ اعتراضی که با تهیه طومار و امضای آن، به شکل رسمی تقدیم مسئولان نیز شده ولی بعید است منجر به نتیجه ای شود.

از این روی، باید به مثمر ثمر بودن این دست اعتراضات به دیده تردید نگریست که می‌بینیم انجام عملیات عمرانی و تولید گرد و غبار در بخشی که بیمارانِ مستعد عفونت در آن تردد می‌کنند یا حمل می‌شوند، هیچ گونه اعتراضی از جانب کادر درمانی بیمارستان به دنبال نداشته و به نوعی، طبیعی و ناگریز فرض شده است.

این در حالی است که می‌شد با تدابیری، مثل کار کردن در زمانی که بخش از تردد خالی شده یا تردد در آن بسیار اندک است (مثل نیمه های شب یا سحرگاه)، یا حتی استفاده از پرده ای حائل برای جدا کردن محل تردد بیماران با محل فعالیت کارگران ساختمانی، تلاش کرد بیماران را از معرض گرد و غبار دور نگه داشت.

نکاتی که یادآوری شان به کادر درمانی این بیمارستان و مسئولان و مدیران این مرکز، به زیره بردن به کرمان شباهت خواهد داشت و احتمالا برایشان خوشایند نخواهد بود، چون یادآوری وظایفشان تلقی می‌شود. وظایفی که فراموش شده اند و به چشم ناظران نیز نمی‌آیند که اگر غیر از این بود، بی شک شاهد تکرار این روند در شمار زیادی از بیمارستان ها در سراسر کشور نبودیم؛ بیمارستان هایی که در بطنشان نیز کسی نگران حال بیماران نیست!
 
تعداد بازدید : 77
کد ویدیو
دانلود
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۳۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
شما یک چیزی مشکوک را فراموش نکنید،،بازسازی ها خیلی ها لازم نیست و معمولا طوری بازسازی می کنند که دو سال بعد هم نیاز به بازسازی داشته باشد،،بودجه هایی که در این زمینه مصرف می شوند گزاف هستند و معمولا نظارتی هم نیست
نويد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
وضعيت بيمارستان ها واقعا بد است نياز به يك عزم ملي جهت تغيير در طرز تفكر و مديريت دارد. خدا كار هيچ كسي رو به بيمارستان نياندازد البته نبايستي منكر زحمات پزشكان و پرستاران بود اما برايند اين همكاري در قالب خدمات بيمارستاني مطلوب نيست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
دقیقا مشابه این در بیمارستان علی ابن ابیطالب رفسنجان تقریبا هر روز در حال اتفاق افتادن است و بیمارانی که بیش از 6 ساعت گوشه ای افتاده اند و کسی پذیرای آنها نیست. طرح تحول برابر شده است با ساختمان سازی و رهاسازی بیماران. آیا کسی به درد بیماران می رسد؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
ما همیشه در همین کشور زندگی کرده ایم.کشوری که در آن هر پروژه ای 200 تا فاز دارد!!!(مثلا بیمارستان ها) و همیشه هم به دلیل کمبود اعتبارات، در فاز دوم گیر کرده ایم و 198 تای دیگرش باقی مانده!!! بخاطر داشته باشید که در کشوری هستیم که ثروتمند ترین کشور جهان از لحاظ مجموع ذخایر نفت و گاز دنیاست. از نظر تنوع مواد معدنی جز 10 تای اول است و دارای مکان های باستانی بسیار برای جذب گردشگر .حالا معلوم نیست اگر اینگونه نبودیم دیگر چه میشد؟!!! احتمالا هر 100 سال فقط یک کلنگ میتوانستیم بزنیم.
پاسخ ها
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
اتفاقا اگر این گونه نبودیم بهتر بود دوست عزیز
هر چه میکشیم از همین نفت و گاز هست که ما را تنبل بار آورده است
تمام ضعف ها و کاهلی های خود را با پول نفت پر میکنیم
اگر نداشتیم راهی جز تلاش و پبشرفت پیش روی ما نبود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
اخه مدیراشون دکترهای نجومی هستند فرصت ندارند به مریها فکر کنند
ناشناس
|
Finland
|
۲۳:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
وطنم پاره تنم. ایرانه دیگه. همه چیمون باید به همه چیمون بیاد. خودت رو ناراحت نکن. دیدی آمار سکته در تهران بالاتر رفته.
عارف
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۴
در بیمارستان کسی به فکر بیمار نیس و از قبل هم بوده و تازگی نداشته
پزشکا که نوک بینی به رو به بالا فقط سقف بیمارستان رو میبینن و کلا بیمار و همراه بیمار رو در حد جواب دادن نمی دونن. پرستارا باز یکم بهتر ولی بی اعصاب و خسته
خدا گذر هیچ بنی بشری رو به بیمارستان وا نکنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
خلایق هر چه لایق
میلاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
با این که میدونم تایید نمیکنی
من یک سال تو یکی از بیمارستان های خارج از کشور به عنوان پرسنل رادیولوژی کار میکردم.احترام زیادی مراجعین به پرسنل میگذاشتن .ولی تو ایران مراجعین(90درصد) فک میکنن با نوکر باباشون طرفن.بی احترامی به پرسنل بسیار زیاده.و این یه بی انگیزگی ایجاد میکنه.این حرف من به مذاق خیلی ها خوش نمیاد.ولی حقیقته. ومتاسفانه مسولین خود نمای کشور برای جلب رای همیشه حق رو به مراجعین میدن.من از هر کس که فک میکنه اشتباه میکنم دعوت میکنم فقط یه شیفت فقط یه شیفت با یه پرسنل بیمارستان همراه باشه.بعد اگه این مطلب خلاف واقع بود.نقد بکنه
پاسخ ها
ناشناس
| Switzerland |
۱۹:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۶
شما از ادبیات نوشتاری معلومه که اصلا برای مراجعه کننده احترامی قائل نیستی. در ضمن من در ایران زندگی نمی کنم اینجا بسیار به مراجعه کننده احترام می زارن ... یکی از رسم هاشون هم اینه که دکتر خودش وارده اتاق انتظار می شه اسم که کسی رو که نوبشته می گه سلام می کنه دست می ده و با هم داخل اتاق می شن... من نمی دونم شما کدوم کشور بودید آیا؟؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۷
میلاد خان وقتی مردم فرهنگشون رو از دست بدن فرقی نمیکنه که بیمارند یا دکتر. در هر صورت بی فرهنگن.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
بیمارستان منتظری نجف اباد از این هم بدتره دقیقا مثل کشتارگاه میمونه پسر عمه من توی همین بیمارستان به عفونت مبتلا شد و بعد از سه ماه فوت کرد ...متاسفانه جون مردم برای مسئولین و پزشکان ارزشی نداره
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟