وزیر اقتصاد و دارایی سابق پاکستان گفت: بهترین گزینه برای ما دریافت گاز از ایران است ولی برای تأمین برق به تاجیکستان رجوع کردهایم.
«عبد الحفیظ شیخ» وزیر سابق اقتصاد و دارایی پاکستان و کارشناس مسائل اقتصادی این کشور در گفت و گو با فارس در اسلامآباد اظهار داشت: پروژه کاسا-1000 علاوه بر تأمین نیازهای انرژی پاکستان نقش موثری در آغاز دور جدید روابط با کشورهای آسیای مرکزی دارد.
وی افزود: در اجرای این پروژه افغانستان،پاکستان، تاجیکستان و قرقیزستان با یکدیگر همکاری میکنند.
حفیظ گفت: در مجموع از 1300 مگاوات برق تولیدی این پروژه 300 مگاوات در اختیار افغانستان و 1000 مگاوات آن به پاکستان صادر خواهد شد.
عبد الحفیظ شیخ تأکید کرد: در ابتدا هزینه اجرای این پروژه یک میلیارد روپیه برآورد میشد اما با گذشت زمان و تأخیر در اجرای آن پیشبینی میشود بعد از سفر نواز شریف به تاجیکستان این هزینه افزایش پیدا کند.
وی افزود: طبق قراردادی که برای اجرای پروژه کاسا1000 امضا شده پاکستان از طریق قرقیزستان و تاجیکستان برق دریافت خواهد کرد و افغانستان مبلغی را به عنوان ترانزیت خطوط برق دریافت میکند.
شیخ گفت: اجرای این پروژه در پاکستان 2 میلیون دلار هزینه به دنبال دارد و کار اجرای آن از سال 2014 آغاز شده است.
وزیر اقتصاد سابق پاکستان خاطر نشان کرد: تأمین امنیت و نگهداری از خطوط انتقال برق مواردی است که مقامات کشورهای عضو پروژه بارها در این زمینه با «شاهد خاقان عباسی» وزیر نفت و منابع طبیعی و «خواجه آصف» وزیر انرژی پاکستان ملاقات و تبادل نظر کردهاند.
وی افزود: کشورهای عضو کاسا 1000در تمام زمینهها با هم به توافق رسیدهاند و این پروژه تا 3 سال آینده تکمیل خواهد شد.
عبد الحفیظ شیخ گفت: پاکستان با بحران کمبود انرژی مواجه است و سعی دارد با اجرای پروژههای مختلف، گاز و برق مورد نیاز خود را تأمین کند.
شیخ گفت: بهترین گزینه برای دریافت گاز کشور همسایه ایران است و برای تأمین برق به تاجیکستان رجوع کردهایم.
وی افزود: البته پاکستان از ایران برق نیز دریافت میکند که در بخشهایی از بلوچستان توزیع میشود.
عبد الحفیظ شیخ تأکید کرد: اقتصاد پاکستان به تأمین انرژی از طریق خط لوله صلح و کاسا1000 نیاز دارد و این پروژهها باید هر چه زودتر تکمیل شود.
شیخ تصریح کرد: تأخیر در اجرای پروژههای تأمین انرژی هزینههای اضافی را برای پاکستان به دنبال دارد بنابراین باید به دنبال سرعت اجرای کار باشیم.
وی افزود: تأخیر در اجرای پروژههای تأمین انرژی علاوه بر هزینههای اضافی وخیمتر شدن بحران کمبود انرژی را نیز به دنبال دارد که تأثیر منفی بر اقتصاد پاکستان خواهد داشت.