صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

عربستان توجه جهان عرب به ایران را بر نمی‌تابد

کد خبر: ۵۸۳۰۶۹
| |
2507 بازدید

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس علت رفتارهای تنش آفرین و نابخردانه حکام عربستان را ناشی از چالش‌های سیاسی خاندان سلطنتی، کینه وهابی‌ها نسبت به شیعیان، ترس از تقویت جایگاه ایران در بین اعراب و حمایت‌های سرویس جاسوسی سیا آمریکا از محمد بن سلمان دانست.

منصوری آرانی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ایسنا، گفت: برای کشف رفتار نابخردانه عربستان در ایجاد تنش با جمهوری اسلامی باید تحلیل درستی از وقایع داخلی این کشور داشت.

وی افزود: فرزندان عبدالعزیز سن بالایی دارند. علاوه بر آن ملک سلمان مرتکب اقدام بی سابقه‌ای در ساختار حکومت عربستان شدند. این که ولیعهد را از میان نوه‌هایش انتخاب کرده است. و جانشین ولیعهد را نیز محمدبن سلمان پسر 30 ساله خودش معرفی کرده است نمونه‌ی این تغییر است. وقتی قاعده رسیدن خانواده سلطنت حکومت در عربستان به هم خورد شاهد چالش درون خاندانی و تاثیر آن بر روابط خارجی حاکمیت عربستان به ویژه با جمهوری اسلامی ایران هسیم.

منصوری آرانی افزود:‌ عربستان برای سرپوش گذاشتن در این چالش‌ها شروع به فرا فکنی و ایجاد بحران‌های منطقه‌ای به ویژه جمهوری اسلامی کرده است. و لذا با دشمن فرض کردن ایران شروع به کار شکنی در موضوعات اقتصادی، امنیتی، در منطقه کرده است که نمونه آن بی اعتنایی به حجم تولید و قیمت جهانی نفت ، اقدام نظامی در یمن و فشار بر شیعیان منطقه شرقیه و تاثیر آن بر شیعیان بحرین است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس سرویس جاسوسی سیا آمریکا را حامی اصلی به قدرت رسیدن منشاء بحران دانست و افزود:‌ سیاست‌مداران آمریکا با حمایت از شرایط داخلی عربستان ملک سلمان را متقاعد کردند تا محمد بن سلمان را که ریشه همه بحران‌های عربستان در منطقه است به عنوان جانشین بعد از خودش معرفی کند. به بیان روشن‌تر سرویس جاسوسی سیا در مدیریت رفتارهای تنش آفرین حکام عربستانی نقش موثری دارد.

نماینده مردم آران و بیدگل در مجلس نهم همچنین با اشاره به سیاست خود برتر بینی عربستان گفت: عربستان خود را پدر خوانده اعراب می‌داند به همین دلیل توجه جهان عرب به جمهوری اسلامی به ویژه پس از برجام را بر نمی‌تابد. به همین دلیل سیاست ایران هراسی را در منطقه و جهان عرب در دستور کار قرار داده است. غافل از این که این سیاست با ذکاوت و تلاش وزیر امور خارجه و تیم مذاکره کننده هسته‌ای مزحل شده است و عربستان در باز کردن پرونده ایران هراسی شکست خواهد خورد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار