سرویس‌های بهداشتی عمومی چقدر آلوده ‌است؟

طی هر ساعت استفاده از دستشویی، انبوهی از باکتری‌ها وارد این محیط می‌شود. بر اساس محاسبات صورت گرفته، در هر ساعت 500 هزار باکتری به هر اینچ مربع از سطح دستشویی وارد می‌شود، اما نکته مهم اینجاست که بیشتر این باکتری‌ها عمر چندانی ندارند و بسرعت از بین می‌روند.
کد خبر: ۵۸۱۵۴۶
|
۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۸ 17 April 2016
|
22686 بازدید
|
شاید با شنیدن عبارت «توالت عمومی» به یاد محیطی بسیار آلوده و سرشار از عوامل مختلف بیماری‌زا بیفتیم، اما آیا این محیط واقعا بیماریزاست یا این صرفا یک باور عمومی و نادرست است؟

به گزارش جام جم به نقل از لایو ساینس، در چند سال اخیر چند پژوهش برای بررسی میزان وجود انواع میکروارگانیسم‌ها در توالت‌های عمومی به انجام رسیده است. جامع‌ترین پژوهشی که در این خصوص انجام شده، دو سال پیش و با بررسی سرویس‌های بهداشتی چهار دانشگاه معروف در ایالات متحده به واکاوی این باور عمومی پرداخت. البته پیش از آن نیز مطالعات اینچنینی انجام شده بود. برای نمونه سال 2011 دانشمندان با نمونه‌برداری از 12 سرویس بهداشتی عمومی در یک دانشگاه، 19 نوع باکتری یافتند که روی پوست یا در روده انسان یافت می‌شود. باکتری‌های مربوط به پوست در بخش‌هایی از سرویس بهداشتی که با دست انسان در تماس است (نظیر دستگیره در، شیر آب و نیز دکمه ظرف صابون مایع) یافت می‌شد. محل یافت‌شدن باکتری‌های مربوط به روده را نیز احتمالا خودتان می‌توانید حدس بزنید! اما این مطالعه فقط یک نمونه برداری یکباره بود و مشخص نمی‌کرد این باکتری‌ها تا چند وقت می‌توانند در فضای سرویس بهداشتی عمومی زنده بمانند، اما پژوهش دو سال پیش به این پرسش نیز پاسخ داد.

آزمایش و نمونه برداری


در این آزمایش ابتدا هر ساعت یکبار، نمونه‌ای از سرویس‌های بهداشتی‌گرفته می‌شد و سپس محیط دستشویی پس از استریل در دسترس عموم قرار می‌گرفت. در مرحله دوم هر دستشویی تا چهار ساعت استفاده و سپس به مدت یک روز در این دستشویی‌ها قفل شد تا کسی از آنها استفاده نکند. به این ترتیب باکتری‌های درون این محیط فرصت داشتند رشد و نمو کنند.

نتیجه نمونه‌برداری اولیه نشان داد طی هر ساعت استفاده از دستشویی، انبوهی از باکتری‌ها وارد این محیط می‌شود. بر اساس محاسبات صورت گرفته، در هر ساعت 500 هزار باکتری به هر اینچ مربع از سطح دستشویی وارد می‌شود، اما نکته مهم اینجاست که بیشتر این باکتری‌ها عمر چندانی ندارند و بسرعت از بین می‌روند. باکتری‌های روده انسان که تحمل اکسیژن، سرما و نبود مواد غذایی را ندارند خیلی سریع‌تر از سایر انواع باکتری‌ها از بین می‌روند. در واقع محیط سرویس بهداشتی با محیط گرم، مرطوب و نیز سرشار از موادغذایی روده بزرگ انسان کاملا متفاوت است.

با این وجود این، باکتری‌های موجود روی پوست‌ بهتر می‌توانند شرایط موجود در محیط سرویس بهداشتی را تحمل کنند. برخی از این باکتری‌ها بیماریزا هستند و می‌توانند سبب بروز مشکلات جدی در انسان شوند. برای نمونه یک باکتری با نام استافیلوکوکوس آئورئوس (Staphylococcus aureus) می‌تواند تا مدت‌ها روی سطوح سرویس بهداشتی دوام آورد.

اگر با خواندن این مساله نگران شدید، چند لحظه صبر کنید! شاید برایتان جالب باشد بدانید که از هر پنج نفر، یک نفر این باکتری را روی پوست خود دارد. در واقع این باکتری فقط در صورتی می‌تواند سبب بروز بیماری شود که سیستم ایمنی فرد دچار مشکل باشد یا این که زخمی باز و بدون پوشش داشته باشد. پس در حالت عادی، وجود این باکتری در سرویس بهداشتی عمومی جای نگرانی ندارد.

اهمیت بهداشت و واکسیناسیون


بهداشت فردی و نیز برنامه واکسیناسیون سبب می‌شود احتمال انتقال بیماری از طریق محیط سرویس بهداشتی عمومی به انسان تقریبا به صفر برسد. شستن دست‌ها هنگام خروج از سرویس بهداشتی به از بین رفتن باکتری‌هایی که احتمالا روی پوست دست قرار گرفته‌اند می‌انجامد. همچنین واکسیناسیون نیز می‌تواند جلوی بسیاری از مشکلات احتمالی ناشی از عوامل بیماری زا را بگیرد.

برای نمونه، ویروس هپاتیت A می‌تواند از طریق مدفوع فرد بیمار به فرد دیگر منتقل شود، اما این در صورتی است که این باکتری از طریق دست‌های آلوده وارد دهان شده و به این ترتیب وارد بدن فردی دیگر شود. در این حالت شستن دست‌ها و نیز واکسن هپاتیت A می‌تواند جلوی این پدیده را بگیرد. همچنین با وجود این که طی سال‌ها، شایعات زیادی در مورد ابتلای افراد مختلف به بیماری‌های گوناگون به خاطر حضور در سرویس‌های بهداشتی عمومی منتشر شده، این اخبار چندان درست نبوده و مطالعات صورت گرفته درستی آنها را ثابت نمی‌کند.

به هر حال، سرویس‌های بهداشتی عمومی انبوهی از باکتری‌های مختلف را در دل خود دارند که از طریق افراد مختلف وارد این محیط می‌شود. با وجود این، بسیاری از این باکتری‌ها عمر چندانی نداشته و خیلی زود از بین می‌روند. همچنین حفظ بهداشت فردی و بویژه شستن دست‌ها پس از خروج از دستشویی می‌تواند احتمال انتقال بیماری‌ها از سرویس بهداشتی عمومی را به صفر برساند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۱۱
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
اگر همین اقدام در مورد سرویسهای بهداشتی عمومی کشور خودمان انجام می گرفت حتماً ننایج بسیار اسف بارتری بدست می آمد. به عنوان مثال اگر سری به سرویسهای بهداشتی مجموعه تاریخی تخت جمشید که روزانه بطور متوسط پذیرای حداقل 1000 مسافر خارجی و داخلی است بزنید آنوقت عمق فاجعه را درخواهید یافت. با یک حساب سر انگشتی این مجموعه تاریخی بطور متوسط ماهی 300 میلیون تومان درآمد دارد اما متاسفانه مسئولین این مجموعه کمترین توجه را به محیط اطراف و سروییسهای بهداشتی آن دارند. واقعاً جای تاسف دارد
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
سرویس بهداشتیهای بین راهی کشور مارو بررسی کنن کلکسیون باکتریه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
توالت های بین راهی ایران را با سرویس های بهداشتی دانشگاه های آمریکا مقایسه کنید... اینقدر به هم شبیه ان حتی دیزانشون... چه برسه به میزان آلودگی....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
حتي توالتهاي فرودگاه هم مشكل دارند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
حالا اين بررسي در دانشگاههاي امريكا و سيستم توالتهاي اونجا كه عموما با سيستم تواليت هاي ما متاوته هست
چه ربطي به ايران داره؟؟؟؟
اخه اين اطلاعات به چه دردي ميخوره منتشر ميكني
نه تنها مفيد نيست بلكه ممكنه به دليل معادل سازي و مشابه سازي در سيستم جاري در ايران باعث مشكلات زيادي بشه...........
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
از سرویسهای ایران که نگفته.همشون استریلن.خخخخخخخخخخخ
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
سرویسهای عمومی میبایست از شیرآلات الکترونیکی استفاده شود...از شیر سیفون و همه چیز که مردم اکراه دارن به اون دست بزنن
غلامحسين اخلاقي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
باسلام و درود برشما
باعنايت به تفاوت فاحش سيستم سرويس بهداشتي ايراني و فرنگي،نتيجه گيري آخر مقاله سنخيتي با شرايط موجود در ايران ندارد.بنظر ميرسد شرايط ما بسيار بد باشد.اگرچه نيازبه بررسي پژوهشي و تحقيقاتي ويژه در اين خصوص ميباشد.
اصرار اشتباه
|
Canada
|
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
با نصب توالتهای ایستاده پوشیده برای مردان میتوان جلوی بسیاری از آلودگی‌های سرویس های بهداشتی را گرفت.

اصرار داریم که نباید نصب شود و متاسفانه بسیاری از توالتهای عمومی بصورت ایستاده استفاده می کنند و ترشحات و آلودگی های زیادی بوجود می آورند.
این تابو را کنار بگذاریم و واقعیت را بپذیریم و در رفع مشکلات حقیقت را ببینیم و نه آنچه را که دلمان می خواهد باور کنیم.
با تشکر
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
البته اين سرويس هاي بهداشتي كلا بايد تميز و مرتب باشند ولي واقعا خود ما مردم چقدر در تميز نگه داشتن اين سويس هاي بهداشتي كوشا هستيم ؟ خودمونم يكم رعايت كنيم خيلي عالي ميشه عزيزان
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت