صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
گفت‌وگو با شادی مدرس، نماینده کارگروه حذف حیوانات از سیرک‌ها؛

بعد از سیرک‌ها قصد داریم باغ وحش‌های کشور را سامان دهیم +ویدیو

در یک مورد، با وجود اینکه بارها حضور غیرقانونی کوسه‌های وارد شده توسط دلفیناریوم برج میلاد را به سازمان حفاظت محیط زیست هشدار داده بودیم، این کوسه ها مخفیانه به مشهد منتقل و به علت شرایط بدِ نگهداری خفه شدند و البته این تخلف هنوز رسیدگی نشده است.
کد خبر: ۵۷۸۲۶۹
| |
18747 بازدید
|
پس از مدت ها کش و قوس بر سر ممنوعیت به کارگیری حیوانات در سیرک در کشورمان، سرانجام ایران هم به جمع کشورهایی پیوست که حیوانات از سیرک هایش رفته‌اند؛ خوش ترین خبری که محیط زیست کشورمان در ابتدای سال جدید شنید.

به گزارش «تابناک»، هر چه ابتدای سال 94 پر بود از خبر کشتار پلنگ های کمیاب ایرانی و حمله به محیط بانان مظلوم، امسال محیط زیست کشورمان سال متفاوتی را آغاز کرد؛ سالی که در ابتدای آن یکی از خواسته های بزرگ فعالان حقوق حیوانات و دوستداران حیات وحش پس از مدت ها جامه عمل پوشید.

البته حذف حیوانات از نمایش سیرک ها در کشورمان، شاید برای آنهایی که از چند و چون موضوع آگاهی نداشته باشند، اتفاق چندان چشمگیری نباشد؛ اما فعالان حقوق حیوانات و آنهایی که از نزدیک دستی بر آتش داشتند، به خوبی می‌دانند که چه اتفاق بزرگی است؛ اتفاقی که برای به ثمر نشستن آن بارها و بارها تجمع برگزار شد و به جلسات متعدد و فشرده گره خورد، با آن مخالفت هایی صورت گرفت و در نهایت اگر همکاری سیرک‌داران و همراهی سازمان محیط زیست نبود، معلوم نبود به این زودی ها محقق شود یا حتی به ثمر بنشیند.

اوضاع گاه به حدی گره می‌خورد که فعالان حیات وحش نومید می‌شدند و اذعان می‌کردند که در صورت محقق نشدن چنین خواسته ساده‌ای، به هیچ عنوان نمی‌شود به سازمان محیط زیست امید بست و باید فاتحه حیات وحش کشور را خواند؛ وضعیتی که با محقق شدن این درخواست، حالا حتما تغییر کرده و توقع ها را از سازمان محیط زیست بالاتر برده است.

به این مناسبت به سراغ «شادی مدرس»، نماینده کارگروه حذف حیوانات از سیرک ها رفتیم و با او که از ابتدای شکل گیری پویش حذف حیات وحش از نمایش های سیرک ها، نقش مؤثری در این زمینه داشته و سهم بسزایی در این موفقیت دارد، گفت‌وگویی کوتاه داشتیم که در ادامه می‌خوانیم؛

کارگروه حذف حیوانات از سیرکها ساعتی پس از انتقال خرس سیرک پرشین به پردیسان؛ خرسی که دندانهایش را در سیرک با سیم چین بریده بودند!

بالاخره به کارگیری حیوانات در سیرک‌ها در کشورمان ممنوع شد. تلخ و شیرین این اتفاق برای شما چیست؟

«تلخی» ماجرا، درگیری با سیرک‌دارانی بود که به قول خودشان، ممر عایدیِ یک عمرشان را به باد داده بودیم اما هرچه بود، با «شیرینی» و پایان دادن به تفریح تلخی که مستلزم آزار حیوانات است، تلخی ها را به فراموشی سپردیم و البته تلاش کردیم تا سیرک‌داران را هم در این شیرینی شریک کرده و پایانی صلح آمیز برای حذف حیوانات از سیرک ها رقم بزنیم؛ اما کارشکنی ها و سنگ اندازی های برخی سمن ها را که با نام حمایت از حقوق حیوانات، ممنوعیت رسمی سیرک حیات وحش را چند ماهی به تعویق انداخت هنوز فراموش نکرده‌ایم؛ سمن‌هایی که برای ثبت افتخارِ ممنوعیت سیرک حیوانات در کارنامه خود، مدتهاست نوبت گرفته‌اند!

این ممنوعیت شامل نمایش حیوانات آبزی هم خواهد شد یا نه؟ امثال دلفین هایی که برای تماشاچیان در برخی نقاط کشورمان نمایش می‌دهند، یا حتی نمایش حیوانات در قفس؛ مثل باغ وحش های فراوانی که در سطح کشور داریم و اغلبشان اوضاع وخیمی دارند.

این ممنوعیت قطعا استفاده از آبزیانی چون فوک در سیرک‌ها را هم شامل می‌شود؛ اما دلفیناریوم ها چون ماهیت جابجایی سیرک‌ها را ندارند و ثابت هستند، مقوله ای جداگانه به حساب می‌آیند و ممنوعیت شاملشان نمی‌شود. امیدواریم به زودی با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست پرونده مافیای دلفیناریوم‌ها در سطح کشور نیز ختم به خیر شود؛ دلفیناریوم‌هایی که آبزیان را بارها و بارها بدون مجوز از مرز به کشور وارد کرده‌اند و در یک مورد، با وجود اینکه بارها حضور غیرقانونی کوسه‌های وارده توسط دلفیناریوم برج میلاد را به سازمان حفاظت محیط زیست هشدار داده بودیم، این کوسه ها مخفیانه به مشهد منتقل شدند و به علت شرایط بدِ نگهداری خفه شدند. تخلفی که وعده پیگیری مسئولان به آن هرگز جامه عمل نپوشید.

محمدعلی قهرمانی، یکی از سیرکدارانی که روزگاری با فرو بردن سر خود در دهان یکی از شیرهایش، تماشاچیان را سرگرم می‌کرد، پیش از رسمیت یافتن ممنوعیت به کارگیری حیوانات در سیرک ها، با ارسال نامه ای به سازمان محیط زیست از خروج حیوانات از سیرکش خبر داد و همین سبب شد با حلقه گل و لوح یادبود مورد استقبال فعالان حقوق حیوانات قرار گیرد

به نظر شما این ممنوعیت فایده ای به حال حیات وحش کشورمان هم ـ که روزگار خوشی ندارد ـ خواهد داشت یا تنها می‌توان به عنوان گام اول روی آن حساب کرد؟

به صورت مستقیم فایده‌ای به حال حیات وحش کشور ندارد، جز اینکه سیرک‌داران و معرکه گیرانی که برخی گونه های بومی مثل خرس را برای به کارگیری در نمایش‌ها از طبیعت جدا می‌کردند، دیگر انگیزه‌ای برای این کار نخواهند داشت و جدای آن، زمینه قاچاق حیات وحش توسط سیرک ها هم برایشان فراهم نخواهد شد. علاوه بر این، ممنوعیت به کارگیری حیوانات در سیرک ها، فایده چندانی به حال حیوانات سیرکها هم نخواهد داشت، جز اینکه دوران بازنشستگی خود را در گوشه‌ای آرام و شاید در قفس‌هایی بزرگتر از قفس‌های متحرکشان سپری خواهند کرد، اما این حیوانات بازنشسته که تصاویر درد و رنجشان مسیر را برای حذف حیات وحش از سیرک ها هموار کرد، آخرین نسل قربانیان سیرک در ایران هستند و سرنوشتشان هرچند با تلخی اسارت همراه است، پایانی برای بازیچه شدن مخلوقات بیگناه خداوند در لحظه های کوتاه سرگرمی آدمیزاد خواهد بود.

گام بعدی چیست و فکر می‌کنید اولویت با پرداختن به چه موضوعی است؟

اولولیت‌ها که زیاد هستند؛ آن هم با اوضاع فعلی حیات وحش کشور که در عمل چندان هم مورد توجه مسئولان نیست. اما تصمیم داریم روی ساماندهی باغ های وحش تمرکز کنیم و ایده‌هایی داریم که امیدواریم با کمک سازمان حفاظت محیط زیست و صاحبان باغ های وحش، حمایت رسانه ها و استقبال علاقه مندان حیات وحش، هرچه زودتر اجرایی شوند و به نتایج قبولی برسد.

ویدیو غم انگیز از وضعیت اسفبار سیرک ها در ایران را در «تابناک» ببینید:

تعداد بازدید : 118
کد ویدیو
دانلود
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
تو رو خدا در تمام باغ وحش های ایران را تا زمانی که شرایط نگه داری حیوانات را به درستی فراهم نکنند ببندید. واقعا گناه دارند از جمله باغ وحش دزفول که چند سال قبل یه شیر به خاطر گرسنگی جان سپرد و بقیه حیوانات هم اوضاع بهتری ندارند.
حسین پ
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
وضعیت باغ وحش تهران بعنوان بهترین باغ وحش کشور طبق گفته مسوولان خود باغ وحش تهران فاصله زیادی با استانداردهای اروپایی دارد. با این توصیفات وضعیت سایر باغ وحش ها کاملا مشخص میشود. اعم از باغ وحش گراش ؛؛ ارومیه بابل سیستان بلوچستان و....
که قفس هایی فوق العاده کوچک و محقر را محل نگهداری حیوانات بدبخت قرار داده اند.
مجتبي
|
United Arab Emirates
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
درود بر حاميان حيوانهاي وحشي
اميد ميرود كه سال ٩٥سال خوبي براي حيوانها زنداني چند متري كشور باشد تا از اين فلاكت رهاي پيدا كنند
بيشتر باغ وحشهاي كشور جز ظلم به حيوانها هيچ كاري انجام نميدهند و اين وسط سازمان حفاظت محيط زيست كشور ميتواند به اين بدبختي حيوانها باغ وحشهاي پايان دهد
محسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
خانم شادی مدرس واقعا همت شما تحسین برانگیز است. خسته نباشید.
تینا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
وضعیت باغ وحش های کشور به گونه ای شده که به جای مکان تفریحی بیشتر داغ رو دل مراجعه کننده میزارن...قفس های پر از آشغال ؛حیوونای همیشه گرسنه و لاغر و رنجور واقعیتیه که در حال حاضر در باغ وحشا شاهد اون هستیم.انشاالله با همکاری سازمان محیط زیست و باغ وحشدارها بتونیم اوضاع حیوونای اسیر در قفس رو بهبود ببخشیم تا باغ وحش به یک مکان تفریحی زیبا تبدیل بشه
شاهين
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
درود به شما خانم مدرس و به اعضاي كار گروه حذف حيوانات از سيركها.
كار بسيار بزرگي انجام دادين دوستان. جناب قهرماني هم رسم پهلواني رو بجا آوردن. ممنون از همه عزيزاني كه اين مهم را رقم زدند.
اميرعلي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
انشالا كه براي ساماندهي شرايط وخيم باغ وحش هاي كشور هم موفق و پيروز باشيد و همانطوري كه با تلاش و پيگيريهاي خانم مدرس و كارگروه خوبي كه تشكيل دادن،ديگه شاهد رنج هيچ حيواني در سيرك نيستيم، شاهد پايان مشكلات و رنج حيوانات باغ وحش هاي كشور هم باشيم.
پاينده باشيد حاميان پرتلاش و خستگي ناپذير حيات وحش كشور.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
حذف حیوانات از سیرک ها مبارک
آزادي
|
Netherlands
|
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
سپاس ويژه از بانو مدرس و كارگروهى كه براي رسيدن به چنين هدف مهمي تشكيل دادند.
همچنين تشكر از خبرگزاري محترم تابناك براي اطلاع رساني چنين رخداد خاص و بزرگي.
انشالا كه كارشكني هاي گروهها و افرادي كه فقط در ظاهر ادعاي حمايت از حقوق حيوانات را دارند به زودي پايان پذيرد تا اگر كمكي نميكنند، حداقل با كارشكني هاي خود موجب به وجود آمدن مشكلات بيشتر براي افراد پرتلاش و دلسوزي مانند خانم مدرس هم نشوند.
به اميد ادامه موفقيت همه دوستداران واقعي حيوانات.
آیلین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
خدا رو شکر میکنم که مسولین بالاخره بیدار شدن
مخصوصا باغ وحش شیراز باید در اولین فرصت به دلیل شرایط وحشتناکی که داره باید تعطیل بشه
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟