رئیس مجمع واردات با بیان این که نگرش جزیره ای به اقتصاد، آفت اقتصاد مقاومتی است گفت: متاسفانه جزیره ای کار کردن دستگاه های دولتی و غیر دولتی به یک فرهنگ تبدیل شده است.
علیرضا مناقبی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به نامگذاری سال جدید توسط مقام معظم رهبری گفت: بطور کلی اقتصاد زمانی در برابر تهدیدهای بیرونی و درونی مقاوم می شود و قابلیت مدیریت محیط پیرامون خود را پیدا می کند که همگرایی همه نیروهای تاثیرگذارمحقق شده باشد .
مناقبی افزود: اقتصاد موضوعی جزیره ای و تک بعدی در سرنوشت یک ملت نیست، بلکه موضوعی فراگیر است که وابستگی تام به تعامل و همگرایی همه مولفه های تاثیرگذار دارد و در این میان نکته قابل توجه آن است که همگرا شدن این نیروها نیازمند یک برنامه استراتژیک و بلند مدت مبتنی بر «خرد جمعی همه صاحبان اندیشه و فعالان اقتصادی» است.
رئیس مجمع واردات ضمن تاکید بر ضرورت پرهیز ازکارهای جزیره ای برای تحقق اقتصاد مقاومتی اضافه کرد: برای دست یافتن به اقتصاد مقاومتی باید از جزیره ای کار کردن پرهیز کنیم و بصورت ایزوله کار نکنیم. این درحالی است که متاسفانه جزیره ای کار کردن دستگاه های دولتی و غیر دولتی به یک فرهنگ تبدیل شده است.
وی افزود: صاحبنظران اقتصادی معتقداند تولید تنها در جایی رونق پیدا می کند که همه مولفه های تولید در کنار یکدیگر قرار گرفته باشند و تجارت زمانی در قالب قانونی و رسمی آن توسعه پیدا می کند و قاچاق از بین میرود که همه عناصر آن مورد حمایت قرار گیرند. بر این اساس باید اذعان کنیم که یکی از مهمترین الزامات اقتصاد مقاومتی، توسعه نگرش همگرایی است.
به گفته مناقبی، بخشی از همگرایی در اقتصاد کشور می تواند بر محور «کاهش وابستگی به درامدهای نفتی» محقق شود. این به آن معنا است که سیاستگذاران کشور، از هر فعالیت اقتصادی که بتواند اقتصاد را از هویت نفتی آن رها کند، استقبال کنند و مسیر را برای بروز خلاقیت ها و نوآوری ها هموار کنند.
وی ادامه داد: مردمی شدن اقتصاد که دغدغه خاطر مقام معظم رهبری است نیز تنها در سایه همگرایی بر مدار «کوچک شدن بار دولت» عملیاتی می شود. ضمن این که قطعا ورود بخش خصوصی می تواند به کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی نیز منجر شود.
به گفت مناقبی، مردم محور اقتصاد مقاومتی هستند و باید در اقتصاد، هر کاری را که مردم می توانند انجام دهند، دولت از آن کنار بکشد.
وی تصریح کرد: کاهش هزینه های کسب و کار نیز میتواند بعنوان یکی از مولفه های همگرایی مد نظر سیاستگذاران باشد. باید اقتصاد کشور به سمتی حرکت کند که هر فردی که این پتانسیل را در خود می بیند که می تواند شغلی ایجاد کند، جرات ورود به عرصه اقتصادی داشته باشد و لازمه چنین نگرشی، کاهش هزینه های کسب و کار و کاهش ریسک ورشکستگی است.
رئیس مجمع واردات تصریح کرد: یکی از مهمترین موضوعات، ضرورت همگرایی تولید و تجارت است. این دو باید محرک یکدیگر باشند. تجارت را نباید مانع تولید ملی دانست، بلکه هدفمندسازی تولید و تجارت می تواند به« خلق مزیت اقتصادی» منجر شود.
وی در پایان اضافه کرد: بر این اساس باید« خلق مزیت اقتصادی»را نیز به عنوان یکی از پایه های اصلی همگرایی دستگاه ها برای اقدام و پیاده سازی اقتصاد مقاومتی دانس