جا به جايي مسافر در متروي تهران 3 برابر متوسط جهاني
معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداری تهران با اعلام اين كه متروي فرودگاه بين المللي مهرآباد بعد از 77 سال از افتتاح اين فرودگاه و پس از انجام مراحل تست سرد و تست گرم در هفته ها و روزهاي اخیر، در مراسم ويژه اي رسماً صبح روز سه شنبه 25 اسفند افتتاح و مورد بهره برداري قرار مي گيرد، گفت: اين خط بيش از 4 كيلومتر طول دارد و 4 ايستگاه در مسير آن پيش بيني شده است.
مهندس سيد جعفر تشكري هاشمي افزود: قطارهاي اين خط به صورت اختصاصی، صد در صد در واگن سازي تهران طراحي و ساخته شده و از مبلمان ويژه اي برخوردارند كه با قطارهاي موجود در ناوگان تفاوت دارند و علاوه بر ظرفيت جا به جايي مسافر به صورت ايستاده و نشسته، قابليت حمل و نقل بار مسافران شامل چمدان و ساك را نیز دارا هستند.وي با اشاره به اين كه با راه اندازي اين بخش از مترو، روزانه بالغ بر50 هزار مسافر جا به جا مي شوند، اظهار كرد:
افتتاح متروي فرودگاه مهرآباد در آستانه سال نو، هديه نوروزی به هموطنان ایرانی و شهروندان تهراني است كه قصد دارند از طريق فرودگاه مهرآباد وارد تهران شده يا از اين شهر به اقصی نقاط کشور سفر کنند.مهندس تشكري هاشمي با بيان اين كه قطارهاي متروي فرودگاه مهرآباد از قابليت حركت بدون راهبر نيز برخوردار هستند، تصريح كرد:
هر 4 ايستگاه اين خط كه يكي در کوی بيمه و 3 ايستگاه ديگر در داخل فرودگاه واقع شده اند، به پله برقي مجهز هستند و دسترسي به این ایستگاه ها از تمام نقاط فرودگاه مهرآباد و ترمينال هاي 6 گانه آن فراهم شده است.وي با اشاره به اين كه متروي فردگاه مهرآباد به خط 4 مترو متصل شده و از آنجا مسافران فرودگاه مي توانند به سراسر تهران سفر كنند، اظهار كرد: با افتتاح 4 ايستگاه متروي فرودگاه مهرآباد، تعداد ايستگاه هاي متروي تهران به 100 ايستگاه مي رسد و برای اولین بار، پايتخت كشورمان به جمع كلان شهرهاي جهان كه 100 ايستگاه مترو را در خود جاي داده اند، خواهد پیوست.
مهندس تشكري هاشمي با بيان اين كه متروي تهران چه در پيشبرد عمليات حفاري و چه در ساخت تونل و ايستگاه در 6 خط درون شهري و برون شهري به طول 200 كيلومتر در خاورميانه در بالاترين سطح قرار دارد، تصريح كرد: در خاورميانه به جز تهران و دو شهر ديگر كشورمان، تنها 4 شهر داراي سيستم مترو هستند كه ظرفیت متروي تهران با 3 ميليون جا به جایی روزانه با 4 شهر ديگر خاورميانه برابر است.معاون شهردار تهران در پايان با تأكيد بر اين كه متوسط جا به جايي مسافر در شهرهاي داراي مترو در جهان حدود يك ميليون سفر در روز است، خاطرنشان كرد: اين در حالي است كه متروي تهران با جا به جايي روزانه 3 ميليون سفر، 3 برابر متوسط جهاني در اين زمينه كارآيي دارد.




