شناسایی 70 محوطه باستانی در غرب کشور

عملیات میدانی بررسی و شناسایی باستان شناسی منطقه "قصر شیرین" و "گیلانغرب" در محدوده اجرای طرح گرمسیری به شناسایی 70 محوطه باستانی مربوط به دوره پارینه سنگی و نوسنگی تا ساسانی منجر شد که برخی از آنها تخریب شده‌اند.
کد خبر: ۵۷۲۰۴۱
|
۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۳ 02 March 2016
|
4489 بازدید
عملیات میدانی بررسی و شناسایی باستان شناسی منطقه "قصر شیرین" و "گیلانغرب" در محدوده اجرای طرح گرمسیری به شناسایی 70 محوطه باستانی مربوط به دوره پارینه سنگی و نوسنگی تا ساسانی منجر شد که برخی از آنها تخریب شده‌اند.

به گزارش ایسنا، پیمان منصوری سرپرست گروه باستان شناسی با اعلام این خبر گفت: در میان محوطه‌های باستانی 45 محوطه متعلق به دوران پارینه سنگی و 25 محوطه متعلق به دوران‌های نوسنگی تا ساسانی هستند که عمده محوطه‌های پارینه سنگی، مربوط به پارینه سنگی قدیم، میانی و جدید هستند.

وی با اشاره به اینکه تمرکز اصلی هیات بررسی و شناسایی بر نقاط آسیب‌پذیری بود که لوله‌گذاری و زِهکشی می‌شوند، بیان کرد: لوله‌ی اصلی انتقالِ آبِ طرحِ گرمسیری از تنگه‌ی بازی دراز واقع در شرقِ روستای کورکهرک وارد دشت امام حسن (ع) می‌شود.

این باستان شناس تاکید کرد: متاسفانه قبل از بررسی و شناسایی باستان شناسی مسیر لوله، جاده و کانالی به عرض 45 تا 60 متر در عرض دشت (به طول 12 کیلومتر)، ایجاد شده است.

به گفته منصوری، این جاده پس از عبور از عرضِ دشتِ امام حسن و ضلعِ شمالی کوهِ «گَمَ کو» به سمت نفت شهر امتداد می‌یابد.

او با اشاره به فراوانی تراکم محوطه‌های باستانی در این دشت افزود: در حاشیه‌ی رودخانه‌ی امام حسن (ع) و حاشیه‌ی مسیر جاده‌ی لوله، محوطه‌های از دوران مس وسنگ تا تاریخی ثبت و مستندنگاری شد.

به گفته وی به احتمال زیاد این مسیر ایجادشده برای خطِ انتقالِ آب، محوطه‌های را تخریب و تسطیح کرده باشد و همچنین پیش‌بینی می‌شود تا پایان این فصلِ بررسی و شناسایی شمار محوطه‌هایِ ثبت و مستندنگاری شده به بیش از 100 محوطه برسد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، طرح موسوم به طرح گرمسیری طرح ایجاد شبکه‌های انتقال آب به دشت‌های استان‌های ایلام و کرمانشاه است که توسط شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و بدون هیچگونه هماهنگی با میراث فرهنگی و انجام مطالعات فرهنگی –تاریخی اجرا می‌شود.

همچنین براساس بند ج ماده 114 قانون برنامه 5 ساله چهارم، تمامی وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و موسسات دولتی موظف هستند قبل ازاجرای پروژه‌های بزرگ عمرانی و درمرحله امکان‌سنجی و مکان‌یابی نسبت به انجام مطالعات فرهنگی – تاریخی «میراث فرهنگی»اقدام و در طراحی و مکان‌یابی پروژه‌های یادشده نتایج مطالعات را رعایت کنند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت