جولان دلالان در مرغداریها

حاصل زحمات مرغداران در جیب دلالان

دلالان مرغ زنده را از مرغدار ایلامی می‌خرد و آن را به قیمت گران‌تری به کشتارگاه سایر استان‌ها می‌فروشند
کد خبر: ۵۵۹۷۸۶
|
۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۴ 09 January 2016
|
6623 بازدید
|
۲
دلالان مرغ زنده را از مرغدار ایلامی می‌خرد و آن را به قیمت گران‌تری به کشتارگاه سایر استان‌ها می‌فروشند

به گزارش تابناک ایلام، مدتیست که موضوع افزایش هزینه های تولید مرغ وکاهش قیمت آن در هنگام فروش موجی از نگرانی را در بین مرغداران استان ایلام به وجود آورده است بنحویکه بارها نمایندگان این صنف مشکلات پدیدار شده در مسیر تولید را به انحاء مختلف به مسئولین مربوطه منعکس نموده اند اما کماکان این مشکلات بر کار وتولید آنان سایه افکنده است.

تولید کنندگان مرغ معتقدند هزینه تولید مرغ بیش از سود آن و هزینه تهیه نهاده های دامی چون ذرت، سویا و آنتی بیوتیک ها خارج از توان آنان است ضمن اینکه فشار بانک ها برای بازپرداخت معوقه های بانکی به وام گیرندگان و ضامنان از دیگر مشکلات عمده پیش روی این صنف است.

درابتدای ماه جاری جمعی از مرغداران استان ایلام به اتفاق نمایندگانشان در اعتراض به وضعیت پدیدار شده در کاهش قیمت مرغ وافزایش هزینه ها وهمچنین مشکلات عرضه وتقاضا ونوسانات قیمت این محصول مهم وپرمصرف در مقابل استانداری ایلام تجمعی اعتراض آمیز داشتند به این امید که مسئولین مربوطه در سیاست قیمت گذاری وکنترل نوسانات چاره اندیشی نمایند.

گویا هنوز از طرف مسئولین ونهادهای مرتبط در خصوص رفع مشکلات پدیدار شده چاره اندیشی علمی وکارشناسانه ای که حکایت از کاهش ریسک تولید این محصول حساس وپرمصرف باشد صورت نگرفته است تا بتواند از دغدغه های جدی تولیدکنندگان مرغ گوشتی بکاهد تاآنان بتوانند با فراغت بال به کار وپیشه خود ادامه دهند.

این درحالیست که اغلب تولیدکنندگان مرغ گوشتی براین باورند با توجه به اهتمام دولت مبنی بر صادرات محصولات کشاورزی به خارج، وجود مرز راهبردی مهران در استان ایلام و نیز وجود پتانسیل های بالقوه و بالفعل این استان برای رونق بخشی به صنعت صادارت مرغ، می تواند فرصتی مناسبی برای صادرات حجم عمده مرغ تولید شده به بازارهای مصرف عراق باشد.

البته پرورش دهندگان مرغ در ایلام می توانند با بازاریابی مناسب زمینه صادرات و فروش مرغ مازاد بر نیاز خود به دیگر استان هایی که سهم کمی در تولید این ماده خوارکی دارند یا تولید آنها جوابگوی بازار داخلی نیست را هم فراهم کنند.

اماگویا این روزها کارشناسان دستگاههای مرتبط بابرنامه ریزی برای کاهش دغدغه های مرغداران ،جای خود رابه دلالان داده است تا آنان در خلاء دستگاههای نظارتی وکارشناسان وسیاستهای حمایتی آنان حضور پررنگی در مرغداریها داشته باشند تا با خرید مرغ تولیدی مرغداران وعرضه به بازار مصرف استان وسایر استانهای همجوار روزهای سخت وسیاهی را برای تولیدکنندگان مرغ گوشتی دراستان ایلام رقم بزنند.

یک مرغدار ایلامی دراین زمینه در گفتگو با خبرنگار ایسنا منطقه ایلام  گفت: دلالان مرغ زنده را از مرغدار ایلامی می‌خرد و آن را به قیمت گران‌تری به کشتارگاه سایر استان‌ها می‌فروشند
دکتر «هومان فرزادی» درادامه اظهار کرد: دولت قبلی مجوزهای بی رویه‌ای برای احداث مرغداری صادر کرد که همین موضوع باعث بروز مشکلاتی در صنعت مرغداری شد.

وی با بیان اینکه تعداد مرغداری‌های استان بیش از نیاز بازار مصرف استان است، تصریح کرد: استان ایلام 3 تا 4 برابر نیاز داخلی‌اش مرغ تولید می‌کند ولی با توجه به نسبت جمعیتی این استان کمتر از 2 درصد صنعت طیور کشور در ایلام وجود دارد و نباید فراموش کرد که نسبت جمعیتی کمی در استان داریم.

فرزادی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات موجود در استان این است که با وجود این همه تولید مرغ ولی متاسفانه از استان‌های همجوار مرغ یخی و گرم وارد بازار مصرف ایلام می‌شود، خاطرنشان کرد: در 6 ماه گذشته اختلاف بین قیمت مرغ زنده و مرغ کشتارگاهی 2 هزار تومان بود که الان به 3 هزار تومان رسیده است.

وی به وجود دلالان در بازار مرغ ایلام اشاره و عنوان کرد: دلال، مرغ زنده را از مرغدار ایلامی می‌خرد و آن را به قیمت گران‌تری به کشتارگاه سایر استان‌ها می‌فروشد.

این مرغ‌دار ایلامی در پایان به راهکار حل مشکلات صنعت مرغداری پرداخت و گفت: کاهش جوجه‌ریزی، تسهیل صادرات و پرداخت مشوق‌های صادراتی و انجام امور فنی و علمی از سوی دولت برای اینکه مرغدار مرغ را ارزانتر تولید کند از جمله راهکارهایی هستند که می‌توانند تا حدی کمک کار مرغداران ایلامی باشند.

شایان ذکراست حدود 400 واحد مرغداری در استان ایلام فعال است که میانگین ظرفیت تولید این مرغداری ها بین 10 تا 50 هزار قطعه در هر دوره است و میانگین تولید ماهیانه مرغ در استان نیز یک میلیون و 600 هزار تن است.
استان ایلام سالانه 2.5 برابر مصرف داخلی خود مرغ تولید می کند که یک سوم آن به مصرف داخلی می رسد و دو سوم آن نیز قابلیت صادرات به استان های دیگر و کشور عراق را دارد.
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۳۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۰
فقط نياز به يك مجوز بدون تشريفات دارد تا توليد كنندگان فقط خودشان در مكاني مشخص توليد خود را به مصرف كننده عرضه كنند وزياد كار دشواري نيست تا دست دلالان نيز قطع شود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۲۰
باید دلالی از فرهنگ امون ریشه کن بشه. ما به یک سیستم توزیع تعریف شده نیاز داریم که معلوم باشد وظیفه اش چیست و بابت خدمات چقدر باید بگیرد.
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران # جنگ ایران و اسرائیل # سوخو # اس 400
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟