بازدید 11009

فرزندآوری بیشتر، پیری دیرتر

احتمالا بیشتر زنان بعید می دانند که فرزندآوری بیشتر، پیری دیرتر را برای آنان به همراه داشته باشد.
کد خبر: ۵۵۹۶۷۳
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۰ 09 January 2016
گرچه مادر شدن تجربه ای ارزشمند است، اما با توجه به برخی مشکلات طبیعی همچون شب بیداری، بیماری و یا تغذیه کودکان، احتمالا بیشتر زنان بعید می دانند که فرزندآوری بیشتر، پیری دیرتر را برای آنان به همراه داشته باشد.

به گزارش ایرنا از مدیکال نیوز تودی، محققان دانشگاه سیمون فرازر در کانادا در مطالعه ای که در مجله PLOS One منتتشر شد، نشان دادند که طول تلومرها در زنانی که فرزندان بیشتری داشتند، بلندتر از زنانی بود که کودکان کمتری داشتند.

تلومرها کلاهک هایی هستند که در انتهای هر رشته دی.ان.ای قرار دارند و از کروموزوم های انسان در برابر آسیب محافظت می کنند؛ کروموزوم ها ساختارهای رشته مانند هستند که حاوی تمام اطلاعات ژنتیکی ما هستند.

هر بار که یک سلول تکثیر می شود، تلومرها کوتاه تر می شوند و کوتاهی آنها در نهایت به حدی می رسد که دیگر نمی توانند از کروموزوم ها حفاظت کنند و کروموزوم ها را آسیب پذیر می سازند که همین امر به نوبه خود موجب پیر شدن سلول ها و توقف کارایی موثر آنها می شود.

مطالعات قبلی روی حیوانات موید «تئوری تاریخچه زندگی» هستند؛ این تئوری نشان می دهد رفتار باروری بالاتر با تسریع افزایش سن بیولوژیکی ارتباط دارد.

اما مطالعه اخیر محققان کانادایی با این تئوری منافات دارد و نشان می دهد که به دنیا آوردن هر کودک اضافی با بلندی طول تلومرها ارتباط دارد.

محققان در این مطالعه با بررسی 75 زن در دو جامعه همجوار در ارتفاعات گواتمالا، تعداد کودکانی را که آنها در فاصله زمانی میان سال های 2000 و 2013 به دنیا آورده بودند، ارزیابی کردند.

در ابتدای این مطالعه که 13 سال به طول انجامید، طول تلومرهای این زنان از روی نمونه بزاق آنها اندازه گیری شد و در پایان این مطالعه نیز طول تلومرها بار دیگر اندازه گیری شد اما این بار اندازه گیری با یک ابزار سواب دهانی صورت گرفت.

محققان متوجه شدند زنانی که تعداد کودکان زنده بیشتری در طول این 13 سال داشتند، در قیاس با زنانی که کودکان زنده کمتری به دنیا آورده بودند، تلومورهای بلندتری داشتتد؛ به طوری که هر کودک اضافی با 0.059 واحد تلومر بیشتر ارتباط داشت.

این نتایج حتی پس از لحاظ عوامل بالقوه موثر مانند سن زنان، سن آنها در هنگام اولین تولد فرزند، سن آنها در سال 2013 ، عادات شیوه زندگی و درآمد خانواده همچنان صدق می کرد.

محققان در اظهار نظری درباره یافته های مطالعه خود گفتند: تجزیه و تحلیل های ما در طول این بررسی 13 ساله نشان می دهد که افزایش تعداد فرزندان موجب کاهش سرعت کوتاه شدن تلومرها می شود و در نتیجه داشتن کودکان بیشتر روند پیری سلولی را کند می کند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۷
انتشار یافته: ۱۴
اما بزرگ کردنشون رو از مادر ا بپرس!
جالبه واقعا
با اینهمه مشکلات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و غیره و غیره به این حرفها نیازی نیست.
با این هزار و یک جور مشکلاتی که وجود داره، مرد و زن و پیر و جوان از صبح تا شب هر کدوم 50 سال پیر میشن

یعنی چی فرزند بیشتر پیری دیرتر
کافیه برای ثبت نام بچه تون به این مدارس غیر انتفاعی و دولتی و .... مراجعه کنید، همون چک اول رو بدین 45 سال پیر میشید. حالا بماند و خرج و مخارج و هزار جور دلهره و استرس از آینده بچه
والا ما هر چی خانم مسن اطرافمون دیدیم که به سیاق قدیم فرزندان زیادی داشتند همگی دچار انواع بیماری ها در میان سالی شدند.برای تبلیغ فرزند آوری لطفا از این دست مقالات چاپ نکنید
!!!؟؟؟؟
فرزند آوری بیشتری مساوی است با تخلیه ذخایر بدن و پیری زودتر
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۹
من خودم چندين نمونه از خانم هايي را ديدم كه ده فرزند به بالا داشته اند و واقعا جوان موندن وچندين سال پيش به اين نتيجه رسيدم
تجربه خلافشو ثابت کرده!
توی اون کشوری که تحقیق انجام شده شاید اینجوری باشه تو کشور ما برعکسه
درحال حاضربرای شهروندعادی مساویست با فلاکت بیشتر.
تو فامیل ما یه مادر داریم تا سن ۴۵ سالگی ۱۴ بچه بدنیا اورده که اگه نگاش کنی ۶۰ ساله بنظر میاد. وچند نمونه دیگر ما که اینجور دیدیم
وقتی یه زن شوهرش بیکار باشه وبرای مخارج ساده زندگیش مشکل داشته باشه بچه اش چیزی ازش بخواد نتونه براش تامین کنه روزی هزار بار میمیره و زنده میشه دیگه به پیری هم نمیرسه لطفا به جای اینجور تحقیقات بگردید دنبال مشکلات بیکاری که مردم رو بدبخت کرده
وا... ما هم خلاف اینو دیدیم
مادرامون هزار جور یماری دارن از آرتروز و قند و قلبی بگیر تا افسردگی!!
اوضاع اقتصادی خوب بشه جوان ازدواج کنه بچه هم تولید میشه!!
تحقیق؟ اطرافتان ر ا نگاه کنید واقیت چیز دیگریست.
اگر بگوئید هر فرزند 20 سال به عمرم اضافه می کند من دیگر فرزندی نمی آورم که بزرگ کردنش راحت دخل مرا می آورد! خیالت راحت!!
این یه تحقیق علمی روی DNAبوده و ربطی یه به یه فامیل داشتیم و چک داریم نداره.اونا مربوط به مشکلات دیگه ای مثل چشم و هم چشمی تو زندگی و عو مدیریت زندگی و رفاه طلبیه.ابنکه خانمهادوست دارن ازاد باشند و خوش بگردند مسئله ی دیگست
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف
آخرین اخبار
وب گردی