عوامل تنشزاي روي نيمكت بدون تذكر اخراج ميشوند
رييس كميتهي داوران فدراسيون فوتبال گفت: در فصل جديد داوران با عوامل تنشزاي حاضر روي نيمكت مماشات نخواهند كرد.
مسعود عنايت در گفتوگو با ايسنا، با اشاره به تنشهايي كه در برخي بازيهاي فصل گذشته از روي نيمكت به داخل زمين منتقل شد، اظهار كرد: در جلسهاي كه اخيرا با حضور داوران و كمك داوران برگزار شد، تمامي حاضران تاكيد كردند كه امسال با عوامل تنشزاي حاضر روي نيمكت مماشات نخواهند كرد و اگر فرد يا افرادي بخواهند از روي نيمكت در مساله داوري دخالت كنند يا از روي نيمكت تنش را به تماشاگران انتقال دهند و با بالا و پايين پريدن هواداران را تحريك كنند بدون كوچكترين تذكري اخراج ميشوند.
وي افزود: من از همين جا هشدار ميدهم و تمامي اعضاي يك تيم شامل سرمربي، مربي، سرپرست و بازيكنان بدانند كه داوران ما سختگيري فراواني امسال به خرج خواهند داد. داوران چهارم زماني كه مربيان مسايل تاكتيكي را به بازيكنان گوشزد ميكنند، كاري به آنها ندارند اما، اگر كوچكترين موردي از دخالت در امر داور ديده شود، قطعا بدون اغماض با برخورد داوران روبهرو ميشوند.
عنايت درباره تمهيدات كميتهي داوران براي قضاوت داوران در ليگ نهم گفت: در سابق كلاسهاي توجيهي داوران سه روزه برگزار ميشد كه دو روز آن به مباحث داوري و يك روز آن به تست از داوران مربوط ميشد اما، امسال اين كلاس توجيهي پنج روزه بود و در اين مدت مباحث كامل داوري و تستهاي هفتگانه در مركز تحقيقات علوم پزشكي دانشگاه تهران انجام گرفت. همچنين در يك روز، فوق تخصص روانشناسي ورزشي درباره مديريت استرس براي داوران صحبت كرد همچنين صحنههايي كه سال گذشته رقم خورد با حضور و فعاليت داوران مورد تحليل قرار گرفت.
وي با بيان اينكه پس از انجام تست 27 داور و 37 كمك داور شرايط قضاوت در رقابتهاي فصل بعد ليگ برتر را بدست آوردند، گفت: الزامي نيست كه از همه اين داوران استفاده كنيم اما، سعي ميكنيم با ميدان دادن به همه آنها وضعيت به مراتب بهتري را نسبت به سالهاي گذشته ايجاد كنيم.
عنايت در پاسخ به اين سوال كه چقدر اميدواريد كه مشكلات سال گذشته تكرار نشود، گفت: فصل قبل هم قضاوتها به مراتب از فصل گذشته بهتر بود، در گذشته قضاوت بازيهايي كه يك طرف آن استقلال يا پرسپوليس حضور داشتند محدود به چهار يا پنج داور ميشد اما، فصل گذشته ما اين سنت را از بين برديم. امسال هم با استفاده از داوران شايسته سعي در به حداقل رساندن اشتباهات سهوي داوران داريم.
عنايت درباره احتمال استفاده داوران از سيستم راديويي در قضاوت فصل آينده گفت: در حالي كه سيستم راديويي مورد استفاده از داوران خارجي 9 تا 140 هزار دلار است، يك شركت ايراني سيستمهاي راديويي را توليد كرده كه قيمت آن حدود يك و نيم ميليون تومان است. ما به فدراسيون فوتبال اعلام كردهايم كه با توجه به منابع مالي كه پيشنهاد دادهايم، سي ست از اين سيستم راديويي براي داوران خريداري كنند و مسووليت آنها را هم به خود داوران بدهند. تا به حال دو دستگاه از اين سيستم توسط داوران تست شده و جواب مثبت داده است.
عنايت در پاسخ به اين سوال كه آيا دستمزد داوران در فصل جديد افزايشي خواهد داشت يا خير؟ گفت: خيلي وقت پيش جدولي را تقديم رييس، دبير و هيات رييسه فدراسيون فوتبال كرديم كه در آن دستمزد داوران تمامي ردههاي فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلي در دو بخش بانوان و آقايان افزايش پيدا كند كه اميدواريم تا شروع ليگ اين افزايش دستمزد صورت گيرد.
عنايت در پايان در پاسخ به اين سوال كه آيا بدهي به داوران پرداخت شد يا خير؟ گفت: داوران ليگ برتري طلبي ندارند اما، در ليگهاي ديگر هنوز حقوقها به روز نشده و اميدواريم تا پيش از شروع ليگها اين پرداختها به روز شوند.


