صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

۱۷۱ میلیون تومان برای کشتن سگ

از ابتدای سال تا کنون تعداد 5700 قلاده سگ امحاء شده که هزینه کشتار هر قلاده سگ، بدون هزینه جمع‌آوری، 30 هزار تومان است.
کد خبر: ۵۵۳۸۷۶
| |
14860 بازدید
|
۸
‌پاییز سال 87 بود که دستورالعمل کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد، توسط سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با هدف کنترل بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان از طریق شناسایی کانون تجمع سگ‌های ولگرد و کنترل جمعیت آن‌ها با انتخاب روش مناسب همچنین ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی در خصوص رعایت اصول بهداشتی در مواجهه با حیوانات مزاحم(با اولویت سگ‌های ولگرد)‌ به تصویب رسید.

‌به گزارش ایسنا، مهم‌ترین معضلات و مشکلات ناشی از افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد، شیوع بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان، افزایش آن در جمعیت دامی و انسان و انتقال بسیاری از بیماری‌ها از سگ به انسان است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به بیماری‌هایی نظیر هاری، کیست هیداتیک، سالک، کالاآزار، لاروهای مهاجر احشایی بروسلوز و لپتوسپیروز اشاره کرد که بر ضرورت اجرای دستورالعمل کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد بیش از پیش تاکید می‌کند.

‌همچنین سگ‌های ولگرد به عنوان یکی از عوامل اصلی حمله و گزش به انسان مطرح هستند که در موارد عدیده‌ای گزش انسان توسط سگ(بدون انتقال بیماری) منجر به مرگ به خصوص در کودکان می‌شود؛ این حیوان موجب سلب آسایش عمومی در شهرها و روستاها شده و به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل آلوده‌کننده پارک‌ها و تفریح‌گاه‌ها مطرح هستند، سگ‌ها دارای قابلیت و ظرفیت تولیدمثلی بسیار بالا بوده و به همین علت جمعیت سگ‌های ولگرد در صورت اجرا نشدن برنامه‌های کنترل و مبارزه، به طور سریع افزایش یافته که مخاطرات فراوانی برای شهروندان به دنبال خواهد داشت.

‌معصومه ابتکار، رییس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور در 24 مهر ماه که به مشهد آمده بود از تهیه پیش‌نویس اولیه قانون حمایت از حیوانات شهری خبر داد.

‌وی با اشاره به خلأ قانونی در حمایت از حیوانات شهری، درباره اقدامات سازمان در جلوگیری از کشتار سگ‌ها از سوی شهرداری، عنوان کرد: موضوع عقیم‌سازی سگ‌ها و اجرایی کردن آن در شهرداری‌ها در دستور کار قرار گرفته است؛ دستورالعمل کشتار سگ‌های ولگرد از سال 87 وجود داشت که مسئولیت آن با شهرداری‌هاست و محیط زیست نیز پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهد تا این دستورالعمل اصلاح شود، ضمن اینکه از مسئولان بالادستی قول گرفتیم تا موضوع عقیم‌سازی سگ‌های ولگرد را در دستور کار قرار دهند.

برای حمایت از حیوانات شهری هیچ قانونی تصویب نشده است


‌وی اضافه کرد: متاسفانه در این زمینه خلأقانونی وجود دارد و به طور کلی در خصوص حمایت از حیوانات شهری هیچ قانون مشخصی تصویب نشده است، اما سازمان حفاظت محیط زیست در حال پیگیری است تا یک قانون خوب و کامل برای حمایت از حیوانات شهری تدوین کند که پیش‌نویس اولیه آن توسط کارگروه حقوقی تهیه شده است.

‌به گزارش ایسنا، هنوز خبری از تنظیم این لایحه نشده است و فعالان محیط زیست و مدافعان حقوق حیوانات به صورت بسیار گسترده‌ای خواهان سرعت بخشیدن به تنظیم آن لایحه هستند، علت اصلی مخالفت آنان با کشتار حیوانات اهلی به خصوص سگ‌ها این است که آنان معتقدند اولا این کشتار با اصول مشخص شده در قانون انجام نمی‌شود، در صورتی که در پی این کشتار هزینه‌های زیادی به پیمانکاران شهرداری که وظیفه جمع‌آوری و کشتار سگ‌ها را در سطح شهر دارند، صرف می‌شود، دوم این که همه آنان معتقدند به جای کشتار باید از راه‌های دیگری در مقابل آزار دیدن از سگ‌ها استفاده کرد، به طور مثال یکی از این راه‌ها عقیم‌سازی سگ‌ها و جمع‌آوری آنان در پناهگاه‌های خارج از شهر است؛ در هر حال تا کنون شهرداری مشهد راهی بهتر از کشتار این حیوانات پیدا نکرده است.

امحاء 5700 قلاده سگ از ابتدای سال تا کنون


علی نجفی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد، در این خصوص به ایسنا می‌گوید: از ابتدای سال تا کنون تعداد 5700 قلاده سگ امحاء شده که هزینه کشتار هر قلاده سگ، بدون هزینه جمع‌آوری، 30 هزار تومان است.

‌وی با بیان اینکه جمع‌آوری سگ‌ها بر عهده سازمان مدیریت پسماند نیست و بر عهده شهرداری هر منطقه است، ادامه می‌دهد: وظیفه کشتار سگ‌ها برعهده سازمان ماست که مرگ آنان بر اساس قوانین موجود به صورت مرگ آرام است، به طوری که ابتدا با یک آمپول بیهوشی سگ را بیهوش کرده و سپس به وسیله تزریق آمپولی دیگر، «آنفارکتوس قلبی» موجب کشته شدن سگ می‌شوند.

همه دفاعیات از حیوانات، در حد شعار است


نجفی در خصوص اینکه چرا راه‌های دیگر را برای در امان ماندن از آزار سگ‌ها انتخاب نمی‌کنند، می‌گوید: همه اظهارات از جانب فعالان محیط زیست تنها در حد شعار است، تا کنون هیچ طرح قابل اجرایی را به ما ارائه نداده‌اند و اگر طرح قابل اجرا بیاورند، ما حاضریم تا تمام سگ‌ها را جمع‌آوری کرده و به آنان تحویل دهیم، اما مشکل اینجاست که متاسفانه آنان تنها در شبکه‌های اجتماعی به بیان کلیات اشاره می‌کنند.

171 میلیون تومان برای کشتن


به گزارش ایسنا، وقتی که برای هر قلاده سگ، مبلغ 30 هزار تومان تنها برای کشتار آن هزینه شود، برای 5700 سگ کشته شده در مشهد از ابتدای سال تا کنون، میزان 171 میلیون تومان هزینه شده و این مبلغ تنها برای کشتن بوده است، کشتن حیواناتی که جزیی از این کره خاکی و چرخه زندگی بشری هستند و در هر حال بازهم قصه توپ، زمین حریف، مقصر و بی‌گناه بودن مطرح می‌شود تا هیچ اتفاقی برای بهتر زندگی کردن نیفتد.

‌امید است سازمان محیط زیست کشور با طرح لایحه حمایت از حیوانات شهری، بتواند راهگشای این مسائل باشد تا هزینه‌هایی این چنینی برای کشتار بخشی از چرخه زندگی انسان‌ها صرف نشود.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۲
انتشار یافته: ۸
سامان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۳
لااقل این سگ ها را برای کره شمالی یا برخی از کشورهای آسیای دور صادر میکردند تا سفره آنان را پر رنگ میکردند
ناشناس
|
Australia
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۳
خداوند هرگز مارو نخواهد بخشید بخاطر اعمال خشونت به آفریده ی زبان بسته او... :(
سارا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۳
بسیار مطلب زیبایی بود و به نکته خیلی خوبی اشاره کردید. دامپزشکان متعهد و باشرفی رو می شناسم که حاضرن در عقیم سازی و واکسیناسیون این مخلوقات خداوند همکاری کنند. کافی هستش شهرداری و سازمان نظام دامپزشکی همکاری کنند. به امید روزی که در ایران شاهد کشتار هیچ موجود زنده ای نباشیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۳
اگر همین پول ها صرف عقیم کردن حیوانات شود ، دیگر زاد و ولدی هم صورت نخواهد گرفت و مشکل به صورت ریشه ای حل خواهد شد . گرچه باید در نظر داشته باشیم همه مخلوقات خداوند حق حیات دارند .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۳
جمع اوری و عقیم سازی بهترین روش است نه کشتن حیوان زبان بسته. حتما دراین مورد مسولان اقدام کنند
فرزانه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۳
متاسفم كه ما هر موجود زنده ديگري را غير خودمان مزاحم مي دانيم. با اندكي هزينه بيشتر مي توان آنها را عقيم و در صورت نياز درمان كرد. و سوالي دارم اكنون شپش، وبا و برخي بيماريهاي ديگر كه قبلا ريشه كن شده بود بر اثر چه عاملي شيوع پيدا كرده است؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۳
حیوون زبون بسته مخلوق خداست به جای از بین بردنش در این زندگی شهری راهی برای جمع اوری
و نگهداریش پیدا کنید حتما در افریدنش حکمتی بوده !
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۳
اگر عده ای موجود دیگر پیدا شود که همین عقیده را درباره انسانها داشته باشند چه ؟!
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟